Anul trecut, echipa Watt`s Up a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” s-a impus detaşat la concursul naţional de robotică destinat liceelor, First Tech Challenge şi s-a clasat pe locul 5 la competiţia modială similară care s-a derulat în Statele Unite ale Americii, la Detroit. Pentru 2020, membrii echipei Watt`s Up vor să-şi depăşească propriile rezultate cu un nou robot pe care intenţionează să-l construiască, plus că vor să pregătească noi colegi, prin crearea unei noi echipe, Watt`s Up Junior, care să concureze şi ea la competiţia BRD First Tech Challenge. Elevii au vise măreţe, dar pentru îndeplinirea acestora au nevoie de susţinere financiară. Din acest motiv, anul trecut, Asociaţia de Părinţi a Colegiului „Dinicu Golescu”, reprezentată de preşedintele Camelia Mihăilescu, a solicitat Consiliului Judeţean Argeş încheierea unei asocieri, prin care instituţia judeţeană să susţină financiar echipa de robotică a liceului, care, chiar dacă este înfiinţată de doar trei ani, are un palmares remarcabil. Cererea câmpulungenilor a fost pe ordinea de zi a şedinţei din 28 noiembrie 2019, când a fost şi aprobată, preşedintele CJ, Dan Manu, fiind împuternicit să semneze actul de asociere. După această şedinţă, s-a revenit cu un act adiţional la acordul de asociere, în care este prevăzut în ce constă finanţarea, document care va fi supus spre aprobare consilierilor judeţeni în şedinţa de azi, 31 ianuarie 2020.
Documentul care va fi astăzi pe masa consilierilor judeţeni este unul dintre articolele acordului de asociere în vederea finanţării în comun a acţiunii de participare a echipei de robotică FTC Watt s Up a Colegiului Naţional „Dinicu Golescu”, la Competiţia mondială de robotică First Tech Challenge, ce se va desfăşura în Detroit (SUA), în perioada 28 aprilie-2 mai 2020.
Noua formă a articolului 2, spune că „suma alocată de judeţul Argeş va putea fi utilizată pentru următoarele tipuri de cheltuieli: achiziţionarea diferitelor componente ale robotului (motoare, senzori, elemente de conectică, componente electronice necesare funcţionării acestuia, etc.); a materialelor necesare realizării diferitelor componente proiectate la imprimanta 3D; a materialelor promoţionale, cheltuieli de transport şi cazare, alte cheltuieli necesare participării la competiţia internaţională.”
În susţinerea acestora, hotărârea CJ are ataşat un raport, privind aprobarea închiderii Actului adiţional la Acordul de asociere dintre judeţul Argeş cu Asociaţia de la „Dinicu Golescu” din Câmpulung. Printr-o adresă din 24 decembrie 2019, Asociaţia de Părinţi a solicitat corectarea şi modificarea articolului 2 la contractului din acordul de asociere ante-menţionat, în sensul că suma alocată de 45.000 lei să poată fi utilizată pentru diferite cheltuieli preliminare realizării robotului cu care vor participa la competiţia internaţională, dar şi alte cheltuieli prezentate în solicitare.