3 C
Campulung Muscel
29/11/2023

Cultivatorii de canabis, judecaţi și pentru evaziune fiscală

Pe 2 august 2016, în urma percheziţiilor din Muscel, la Mioarele, Rucăr, Boteni, Cetăţeni, Stoeneşti şi Câmpulung, trei suspecţi au ajuns la audieri, la sediul Poliţiei Câmpulung. După mai multe ore de audieri, cei trei: Liliana Văcaru, de 48 de ani, din Cetăţeni, Adrian Guiman, de 37 de ani, din Stoeneşti, şi Emanuel Claudiu Chircioagă, de 33 de ani, din Câmpulung, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, fiind suspecţi că făceau contrabandă şi vindeau ilegal ţigări contrafăcute. A doua zi, pe 3 august, la cererea Parchetului, Judecătoria Câmpulung a dispus ca cei trei să fie arestaţi preventiv pentru 20 de zile, pentru săvârşirea infracţiunii de fabricare de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut de titlul VIII, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă. Toţi cei trei inculpaţi au contestat măsura Judecătoriei Câmpulung, având câştig de cauză la Tribunalul Argeş, care a dispus punerea lor în libertate şi continuarea cercetării lor sub măsura controlului judiciar. Numai că de această măsură a beneficiat doar Adrian Guiman, Liliana Văcaru şi Emanuel Claudiu Chircioagă, cercetaţi şi reţinuţi pentru trafic de droguri de risc, au rămas în continuare în arestul IPJ Argeş. Pentru că şi-a recunoscut vinovăţia, că i-a dat voie lui Emanuel Claudiu Chircioagă să cultive canabis în grădina ei de legume de la Cetăţeni, Liliana Văcaru a scăpat cu o condamnare cu suspendare. În schimb, Chircioagă a fost trimis în judecată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DIICOT, Serviciul Teritorial Piteşti, în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc.

La cele 13 percheziţii pe care le-au făcut în Muscel, oamenii legii au descoperit că cei vizaţi conduceau o afacere ilegală cu ţigări contrafăcute şi de contrabandă. Unele dintre ţigaretele plasate pe piaţa de consum erau fabricate de suspecţi, cu maşini speciale, iar altele erau ţigări nefiscalizate, provenite din Republica Moldova şi Belarus. „Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal sau producerea de produse accizabile. Din cercetări a reieşit că, în perioada iunie 2015 şi până în prezent, persoanele vizate ar fi produs artizanal ţigarete, pe care apoi le-ar fi comercializat fără a respecta legislaţia în vigoare. În urma percheziţiilor, poliţiştii au identificat două instalaţii electrice de confecţionat ţigarete, 2.000 de tuburi de hârtie cu filtru, 30 de kilograme de tutun şi 700 de ţigarete nefiscalizate. De asemenea, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor două monitoare LCD, un televizor, 70 de obiecte pirotehnice, două generatoare, un motoferăstrău, precum şi alte obiecte de uz casnic, susceptibile a proveni din infracţiuni.”, se preciza într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş. 

Emanuel Claudiu Chircioagă, Liliana Văcaru şi Adrian Guiman sunt inculpaţii unui alt dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fabricare de produse accizabile, care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare prevăzut de titlul VIII, în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, care a făcut obiectul reţinerii din 2 august, parte civilă fiind ANAF, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Ploieşti, Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Argeş. Prin încheierea şedinţei din 5 decembrie 2016, a Judecătoriei Câmpulung, s-a dispus repartizarea dosarului unui complet nou învestit cu soluţionarea cauzei, după ce fostul preşedinte al camerei preliminare s-a abţinut, cu continuarea cercetărilor, cu cei trei sub control judiciar.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!