11.9 C
Campulung Muscel
21/05/2024

Raportul anual al DSP a evidenţiat lipsurile din spitalele câmpulungene

Recent, pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş a fost publicat raportul de activitate pentru anul 2015, acesta cuprinzând şi ce au descoperit inspectorii de specialitate la unităţile medicale din judeţ. Contabilizarea acestora a scos în evidenţă lipsurile sistemului sanitar, inclusiv din Câmpulung, dar şi nepăsarea celor care le manageriază.

Spitalul Municipal Câmpulung, conform documentului, are 390 de paturi, dintre care 352 au fost contractate în anul 2015, fiind încadrat la categoria a IV-a (nivel de competenţă bazal), iar Spitalul de Pneumoftiziologie are 82 de paturi, 67 dintre ele fiind contractate anul trecut, inserat la categoria a V-a (nivel de competenţă limitat, servicii medicale într-o singură specialitate, TBC). Inspectorii DSP au poposit şi la cele două unităţi sanitare din Câmpulung, unde au găsit neconformităţi.

=La Spitalul Municipal Câmpulung s-au constatat neconformităţi cu privire la organizarea spălătoriei Secţiei de Boli Infecţioase şi nerespectarea prevederilor Ordinului Ministerului Sănătăţii 914/2006, cu privire la: asigurarea ariei utile minime de 7 metri pătraţi per pat, dotarea cu prize de oxigen, asigurarea numărului corespunzător de grupuri sanitare, asigurarea separării circuitelor septic/aseptic la Chirurgie, Chirurgie Plastică şi Ortopedie. Nerespectarea prevederilor s-a depistat şi la unitatea de sterilizare a instrumentarului. Serviciul de control al DSP a impus o serie de măsuri: s-au acordat termene pentru remedierea fiecărei deficienţe; pentru nerespectarea protocolului complet de sterilizare, s-a aplicat amendă în valoare de 500 de lei. La recontrolul efectuat s-a constatat că: au fost achizitionaţi indicatori fizico-chimici integratori pentru etuva şi autoclav şi se respectă protocolul complet de sterilizare; au fost iniţiate lucrările de modernizare şi reabilitare a blocului operator; s-au asigurat fondurile necesare pentru înlocuirea mobilierului şi a tâmplăriei uzate.

=La Spitalul de Pneumoftiziologie, împuterniciţii DSP au constatat că acolo nu se respectă normativele în vigoare cu privire la personalul angajat şi la reparaţiile clădirilor. Nu s-au respectat normativele în vigoare cu privire la personalul angajat, în special la personalul sanitar mediu şi C.P.C.I.N. (numărul de personal sanitar mediu existent este la jumătate faţă de cel normat, iar la C.P.C.I.N. este încadrat un singur asistent de igienă, care deserveşte şi Dispensarul TBC, aflat în altă locaţie); nu s-au asigurat concentratoare mobile de oxigen în număr suficient; nu s-au efectuat lucrările de reparaţie şi igienizare la exteriorul celor trei pavilioane. Şi în cazul Spitalului TBC, Sanepidul a dat nişte recomandări pentru remedierea disfuncţionalităţilor.

În cadrul raportului DSP a fost prezentată situaţia autorizării celor 26 de unităţi de educaţie şi învăţământ de la Câmpulung, unde una a fost descoperită fără autorizaţie sanitară de funcţionare. Fără autorizaţie au fost identificate Grădiniţa cu Program Normal Nr.6, Şcoala de Muzică şi Seminarul Teologic, care funcţionează în incinta Colegiului „Carol I”.

În cadrul transferurilor de capital, la Spitalul Municipal Câmpulung au ajuns 623.000 de lei, destinaţi reparaţiilor capitale la două săli de operaţii folosite de Compartimentul Obstetrică-Ginecologie, iar pentru achiziţionarea mai multor aparate, 302.000 lei (trei incubatoare pentru nou născuţi, în sumă de 81.000 lei; două lămpi scialitice, în valoare de 107.000 lei; două mese de operaţii, în sumă de 114.000 lei). 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!