10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Nico, artist de talie internaţională, dezamăgită de dezbinarea din Câmpulung

Liceul cu Program Sportiv a încheiat seria balurilor la nivelul municipiului. Joi seara, şi-a desemnat cei mai frumoşi boboci ai anului 2015. Spre deosebire de celelalte baluri, tema acestora, de fapt, a fost o idee plecată din sălile de clasă ale elevilor, care au dorit să organizeze primul eveniment caritabil din localitate, la aproximativ o lună de la tragicul incident “Colectiv”, sesizaţi că nicio instituţie nu a făcut nimic pentru cei care au scăpat cu viaţă din lagărul de foc, musceleni a căror soartă, din fericire, nu le-a fost pecetluită şi care au fost ajutaţi financiar de alte oraşe, mai puţin de municipiul Câmpulung, codaş. Astfel, ruşinea a fost “spălată”, datorită unor tineri, care au dat dovadă de umanitate şi compasiune faţă de semenii lor. Biletele puse la vânzare nu s-au transformat în bacşiş câştigat de organizatori, ci toată suma adunată va fi donată lui Marius Frătoaica şi soţilor Scânteie.

 

La ora stabilită, 18.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor “C.D. Aricescu”, au început să se strângă elevi ai unităţilor de învăţământ, precum şi alţi oameni, cărora tema balului le-a stârnit interesul şi au scos din buzunar 25 de lei, pentru bilet. Spre deosebire de celelalte baluri, când cearta a cauzat un circ de toată frumuseţea, cu urlete şi înjurături, din cauza surplusului de spectatori, care nu şi-au mai putut găsi un colţ, de unde să privească scena şi au stat pe afară, evenimentul caritabil al bobocilor nu i-a impresionat pe câmpulungeni, fapt pentru care sala nu a fost umplută mai mult de jumătate din capacitate. Cu regret în sufletele tuturor celor prezenţi în sală, juriu, public, participanţi şi artişti de indiferenţa compatrioţilor, balul şi-a urmat cursul. În respect pentru cei care au plecat la ceruri, s-a ţinut un moment de reculegere.

La prima probă, cea de prezentare a echipelor, 8 la număr, au urcat pe scenă bobocii. Prima echipă a fost formată din Elena Căruţaşu şi Mihai Leau, echipa 2 a fost compusă din Georgiana Ciurea şi Ştefan Florea, echipa 3 a fost alcătuită din Costinela Tănase şi Ionuţ Dobre, echipa 4 a fost reprezentată de Alexandra Stoica şi Mihai Boboc, echipa 5 a fost compusă din Mihaela Gava şi Alexandra Niţişi, echipa 6 a fost alcătuită din Andreea Odoviciuc şi Mihai Piţigoi, echipa 7 a fost formată din Romina Coman şi Cristin Talpă, echipa 8 compusă din Maria Burlan.

Cea de-a doua probă a fost de cultură generală, la care fiecare echipă a avut de răspuns la o întrebare. Chiar dacă ambii coechipieri au dat răspunsuri corecte, juriul a punctat promptitudinea şi rapiditatea răspunsului. În cea de-a treia probă, cea de aptitudini, bobocii au demonstrat cât de talentaţi sunt. Au dansat, cântat şi jucat teatru prin momentele de pantomimă. Valsul a fost cel la care perechile mai stângace au ieşit în evidenţă, la proba de dans, decisivă în desemnarea câştigătorilor.

Cadouri surpriză pentru cei care au ajutat la strângerea de fonduri prin cumpărarea biletului de bal

Până la deliberarea juriului în privinţa celor mai frumoşi boboci, Sergiu Cicu, directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, a urcat pe scenă, pentru a mulţumi celor prezenţi în public pentru prezenţă, reamintind cauza nobilă pentru care s-au strâns cu toţii şi felicitând copiii, care au avut această iniţiativă de a da altă tentă balului. O surpriză din partea organizatorilor, pentru cei care şi-au cumpărat bilete, a fost o tragere la sorţi. Dacă numărul de pe bilet era acelaşi cu numărul extras, aducea de la sine un cadou fie cu cărţi, abonamente fitness, vouchere de pizza sau produse cosmetice.

Premieră: egalitate de puncte pentru desemnarea câştigătorilor

Balul i-a pus în dificultate pe juraţi, la adunarea notelor, atât la fete, cât şi la băieţi a fost egalitate pentru primul loc, fapt pentru care a fost lăsată sala să decidă. Numele participantului cel mai aclamat de public a fost desemnat câştigător.

Aşadar, la fete, spectatorii au avut de ales între Alexandra Stoica şi Georgiana Ciurea, iar la băieţi între Mihai Boboc şi Mihai Piţigoi. Miss Boboc 2015 la Liceul cu Program Sportiv a fost desemnată Alexandra Stoica, iar Mister, Mihai Piţigoi. Miss Popularitate a fost Georgiana Ciurea şi Mister Popularitate, Mihai Boboc.

Sandra N a lăsat baltă concertul şi evenimentul caritabil pentru ceva mult mai important de făcut pentru ea

După ce li s-au făcut cunoscuţi câştigătorii, spectatorii au putut să se bucure de artiştii care au răspuns la cererea liceului de a concerta, mai puţin Sandra N, fiica fostului primar din Albeşti de Muscel, Ion Năftănăilă, cunoscut pentru faptele sale de corupţie. Gestul său, prin care nu şi-a mai putut susţine concertul, a fost criticat aspru de Sergiu Cicu, care nu s-a putut abţine de la declaraţii: „O artistă de talie naţională, dar care este din zona noastră, ieri, a declinat invitaţia de a mai participa, având altceva mai important de făcut. În general, vă dau un sfat, copii: este bine ca, în momentul în care promiteţi un lucru şi când este vorba de un asemenea eveniment, să vă ţineţi de cuvânt. Contează foarte mult cuvântul!” 

Supremaţia manelelor în Muscel

Adevăraţi artişti au avut performance-uri pe scena Casei de Cultură, Bianca Popescu, Marius Bălan, Nico şi Sobi, Trupa Getic şi Gina Pavel, împreună cu clasa acesteia de canto. Din păcate, după numirea câştigătorilor, spectatorii răsfiraţi prin sală au tulit-o grăbiţi prin cluburi. Muzica de calitate nu le-a picat bine, însă la momentele de pantomimă ale bobocilor, când o manea mai răsărea, le mângâia  simţurile, bătăile inimii parcă le luau razna celor mai înfocaţi după acest gen de muzică.

Odată melodiile tărăgănate terminate, au dispărut şi ei ca măgarul în ceaţă, peste jumătate din public, spre dezamăgirea tuturor cântăreţilor de numărul redus de persoane din sală şi dezinteresul pentru evenimentul caritabil. Atunci când Nico a urcat pe scenă, zâmbetul de pe faţă i-a pierit la nepăsarea de care au dat dovadă muscelenii: „Numai atâţia sunteţi, unde sunt colegii voştri?” Cu toate acestea, în semn de respect pentru oamenii rămaşi până la final, a susţinut un concert incendiar. Dorinţa sa de a nu se elibera complet sala a determinat-o să roage câţiva copii să rămână până la ultima melodie şi a Ginei Pavel. Înainte ca musceleanca noastră să-şi încânte puţinul public prezent, Sergiu Cicu, mâhnit de situaţie, a completat-o pe Nico: „Spectacolul continuă, vă rog şi eu din suflet să rămâneţi în sală, pentru că aşa e civilizat, şi altă dată, şi altă dată… o să o facem şi mai lată, dar e greu şi mă simt mâhnit atunci când văd că ne comportăm câteodată ca la meci.” În încheiere, toţi artiştii invitaţi au cântat, împreună cu publicul, melodia lui Michael Jackson, „We are the world”.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!