-2.6 C
Campulung Muscel
05/12/2023

În opinia prefectului PNL, instanţa poate permite continuarea lucrării pe bulevard, chiar dacă câştigă Prefectura

Începutul tărăşeniei politice, în care au jucat un rol intenţionat distructiv personaje politice şi instituţii conduse politic, se poate rezuma astfel: sesizarea Ancăi Coşa, controlul de la ISC, procesul prefectului PNL Radu Perianu. Succesiunea rapidă de evenimente declanşată de reclamaţia lui Coşa, cătrănită de pauza profesională luată de nevoie în acest mandat, este sinonimă unui joc politic brutal, premeditat de liberali. După ce i-au deschis procesul pentru anularea autorizaţiei de construire, capii liberali, şi de la judeţ, şi de la centru, au început s-o curteze pe Elena Lasconi. Ce i-au oferit la schimb? Scurtarea chinului, dar cum Lasconi a declinat propunerea de a abandona USR în favoarea PNL, suferinţa – şi a ei, ca primar şi om, şi a comunităţii locale – a intrat în anul al doilea.

  • Procesul politic iniţiat de prefectul liberal a avut un singur scop: s-o „îngroape” electoral pe Lasconi

Reclamaţia Ancăi Coşa, din 18 februarie 2022, a declanşat controlul Inspectoratului Regional în Construcţii Sud Muntenia la Primăria Câmpulung, între 10 şi 18 martie 2022. Angajata ISC a verificat documentaţia emisă în timpul lui Liviu Ţâroiu pentru lucrarea de amenajare a Bulevardului „Pardon”, fiind găsite probleme şi la certificatul de urbanism, şi la autorizaţia de construire. Certificatul a fost emis cu date incomplete, iar autorizaţia, cu încălcarea prevederilor legale. În timpul lui Ţâroiu! Mai precis în anul 2019, certificatul de urbanism fiind eliberat în luna martie, iar autorizaţia de construire, în decembrie.

Pe 18 martie 2022, s-au încheiat cele două procese verbale, iar pe 24 martie 2022, la doar şase zile, ISC solicita Instituţiei Prefectului Argeş să introducă acţiunea în instanţă. Iar prefectul PNL se conforma conştiincios, deschizând în mare grabă procesul politic pe 16 mai 2022, deşi avea timp şase luni să analizeze dacă este oportună sau nu deschiderea acţiunii în instanţă.

La acel moment, constructorul se angajase ca până la sfârşitul lunii iunie, cel mai târziu până la Zilele Câmpulungului, să predea lucrarea finalizată. Şi chiar îşi mărise efectivele de lucru ca să se încadreze în termen.

  • Perianu crede că, chiar dacă pierde, Primăriei i s-ar putea permite să continue lucrarea

Pe 10 februarie 2023, este programată pronunţarea după opt termene consumate din ambiţia PNL de a o „îngropa” electoral pe primăriţa Câmpulungului care le-a spus „pas”. Poate pierde Câmpulungul, după cum poate pierde şi Prefectura. Perianu admitea că este posibil şi un verdict defavorabil instituţiei pe care o conduce, fie din vina ISC, fie din vina comună a ISC şi a Prefecturii. După cum este posibilă şi varianta în care ISC şi Prefectura să câştige, dar instanţa să permită continuarea lucrării. De fapt, încheierea ei, peste 90% din ea fiind executată. Iată ce declara Radu Perianu, avocat de profesie, la o emisiune de la Muscel TV legat de consecinţele acţiunii în instanţă: „Se constată că ISC a greşit, se constată că ISC şi Prefectura au greşit sau să se constate că au avut dreptate, dar că este mai bine să se continue lucrările aşa.”, sunt, potrivit lui Perianu, cele trei variante de hotărâri pe care le-ar putea da judecătorul.

  • Liberalii nu-şi reţin satisfacţia că blocarea bulevardului a scăzut-o electoral pe Lasconi

Până vom afla verdictul instanţei, liberalii câmpulungeni dau impresia în spaţiul public că savurează sentimentul de nemulţumire colectivă produsă de oprirea de mai bine de o jumătate de an a lucrării. Unora chiar le scapă în comentariile de pe Facebook previziunea că blocarea Bulevardului „Pardon” a diminuat şi va diminua în continuare scorul electoral al primăriţei. Deşi problemele de la bulevard sunt din timpul lui Ţâroiu. În subsolul unui articol despre plasarea Elenei Lasconi pe primul loc, într-un sondaj realizat de PSD în 2021, consilierul local PNL Anca Dumitrescu scria vineri, 3 februarie 2023: „Fără supărare, dar postarea aceasta este manipulare. Cine nu citeşte cu atenţie nu vede că sondajul este făcut în decembrie 2021, înainte de blocarea Bulevardului „Pardon”.” Adică, acum, ea stă mult mai rău şi, cu cât se întârzie lucrarea, va sta şi mai rău.

Unul dintre liberali admite, aşadar, că blocarea lucrării a “topit” câteva procente din nivelul de simpatie al câmpulungenilor pentru primarul în funcţie. Şi că, de fapt, pentru asta s-a deschis procesul. Să stea fără grijă şi doamna consilier, şi colegii ei interesaţi de „ravagiile” electorale produse de proces asupra scorului de la alegeri al Elenei Lasconi, că situaţia este neschimbată în 2022 în sondajele comandate politic.
În cel mai recent sondaj realizat în Câmpulung, nedat publicităţii, PNL este pe locul 4, după AUR, la distanţă considerabilă. În acest ritm, PNL Câmpulung dacă va mai avea doi consilieri! Sau dacă va mai intra în Consiliul Local, având soarta PNŢCD în 2000! “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!