11 C
Campulung Muscel
01/03/2024

În cadrul unei operaţiuni de amploare, Alţi proxeneţi câmpulungeni săltaţi de mascaţi

Din 1999 şi până în prezent, „mascaţii” şi-au făcut tot mai mult simţită prezenţa în municipiul Câmpulung, dejucând, mai mult sau mai puţin, planurile mai multor clanuri infracţionale. Miercuri dimineaţă, oamenii legii au lovit din nou pe tărâmul infracţionalităţii din urbea musceleană, pentru a destructura o altă grupare infracţională organizată, de ursari, specializată în trafic de persoane şi proxenetism. Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, împreună cu ofiţeri de Poliţie Judiciară din cadrul B.C.C.O. Piteşti au efectuat unsprezece percheziţii domiciliare în judeţele Argeş şi Maramureş, la locuinţele a nouă suspecţi, majoritatea din Câmpulung, simultan fiind efectuate alte două percheziţii domiciliare de către autorităţile judiciare din cantonul Vaud, Elveţia. În acest caz, a fost încheiat un „Acord de Echipă Comună de Anchetă”.

Peste 2 milioane de euro, câştigul proxeneţilor de pe urma fetelor duse la produs

Potrivit unui comunicat de presă emis de D.I.I.C.O.T., „în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2016 – octombrie 2017, suspecţii au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda “loverboy”, zece tinere cu o situaţie materială precară, pe care le-au transportat în oraşul Lausanne, Elveţia, unde le-au constrâns să se prostitueze stradal, chiar şi în condiţii de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienţilor. Majoritatea suspecţilor deveneau agresivi atunci când erau nemulţumiţi de sumele de bani câştigate de către persoanele vătămate, pe care şi le însuşeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client. Printre persoanele exploatate se află şi o tânără care a fost cumpărată de trei dintre suspecţi de la un suspect, care o recrutase prin metoda “loverboy”. În urma cercetărilor efectuate în cauză, a rezultat că, din activitatea infracţională, membrii grupului au obţinut peste 2 milioane de euro.” La Câmpulung, mascaţii au descins la locuinţele unor membri ai clanului Boceanu, unul dintre imobilele vizate fiind situat pe strada Constantin Brâncoveanu, unde, pe vremuri, era berăria „Montana”. Ursarii au cumpărat localul după ce firma care-l gestiona a dat faliment.

23 de persoane duse la audieri

În urma descinderilor, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Piteşti, au fost aduse, în vederea audierii, 23 de persoane. Pentru probarea activităţii infracţionale, se mai arată în comunicatul D.I.I.C.O.T., au fost organizate întâlniri de coordonare la sediul Eurojust, Haga, precum şi în Elveţia şi în România, împreună cu autorităţile judiciare din Elveţia, în urma cărora a fost încheiat un Acord de Echipă Comună de Anchetă. Suportul operaţional şi financiar necesar constituirii şi desfăşurării activităţilor operaţionale aferente acestei echipe a fost asigurat de Eurojust. 

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul jandarmilor din cadrul I.J.J. Argeş. Cu sau fără paravan, cea mai veche meserie din lume îngroaşă în continuare buzunarele proxeneţilor musceleni. Unii dintre ei pot ajunge să câştige, în medie, 10 mii de euro pe lună, poate chiar mai mult. Mai ales dacă scot la mezat studente şi minore. În multe dintre cazuri, situaţia financiară precară le împinge pe multe dintre fete să accepte orice umilinţă.

Tânără de 19 ani, exploatată de gruparea infracţională, ucisă de un client

Pe 30 noiembrie 2016, una dintre tinerele exploatate de membrii grupării, în vârstă de 19 ani, a fost ucisă de către un client, cadavrul acesteia fiind găsit desfigurat şi prezentând urme de lovituri de cuţit, în pădurea Frasnois, din regiunea Haut-Jura, la graniţa dintre Elveţia şi Franţa, în apropierea oraşului Besancon. Timp de un an, zeci de jandarmi şi poliţişti din cele două ţări amintite anterior au lucrat pentru a stabili identitatea tinerei desfigurate, dar şi cine se face vinovat de această crimă. Românca, despre care se crede că era prostituată, se afla pe teritoriul Elveţiei în momentul în care a fost ucisă. Cadavrul ei prezenta 26 de lovituri de cuţit, în zona abdomenului, însă acestea nu i-au provocat moartea, ci au avut ca scop „să o facă să sufere”. Decesul a fost provocat de lovituri repetate în zona feţei, dinţii şi oasele feţei fiind zdrobite. Criminalul, un client al tinerei, în vârstă de 30 de ani, ar fi transportat apoi trupul, în maşina sa, peste graniţă şi, după ce a trecut de satul unde locuia, în regiunea Doubs, a abandonat cadavrul în pădurea Frasnois, pe care o cunoştea.

Un an a durat procesul de identificare a victimei

Victima a putut fi identificată oficial, la 10 luni de la deces, datorită comparării ADN-ului său cu cel al mamei sale, găsită în România. Suspectul, muncitor transfrontalier, fără antecedente penale, a fost arestat, tot în baza unor probe ADN, şi va fi judecat în Franţa. Pentru identificarea victimei, anchetatorii francezi au realizat o reconstituire facială pentru a stabili portretul-robot în 3D al victimei, difuzat apoi în toată Europa. Potrivit anchetatorilor, victima se prostitua în Elveţia, unde nu avea domiciliu oficial, iar dispariţia sa nu a fost semnalată de nimeni. În aceste condiţii, identitatea sa a rămas un mister până în noiembrie 2017. Cazul a putut fi rezolvat doar după ce poliţiştii francezi şi elveţieni, care lucrau împreună la un alt dosar, au făcut legătura între cadavrul neidentificat, găsit în Jura, şi descoperirea unei cărţi de identitate aparţinând unei tinere prostituate românce din Sullens, în apropiere de Lausanne, dispărută între 29 şi 30 noiembrie 2016. Potrivit „LeParisien”, citat de observator.ro, românca ucisă se numeşte Mihaela Miloiu şi era din Galaţi. 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!