Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Slujire Arhierească la Mănăstirea Negru Vodă

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Ianuarie_2555_calinic.jpgÎn ziua praznicului Întâmpinării Domnului, mănăstirea argeșeană Negru Vodă din municipiul Câmpulung Muscel a trăit momente de mare încărcătură spirituală. Credincioșii musceleni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Ierarhul Argeșean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a vorbit credincioșilor despre însemnătatea praznicului cinstit astăzi.

Ierarhul Argeșean a amintit de minunile săvârșite de Sfântul Cuvios Ioanichie care a mijlocit ca vechea mănăstire domnească să beneficieze în prezent de o finanțare europeană de aproape patru milioane de euro.

Obștea monahală este condusă acum de părintele protosinghel Ieronim Gheorghiță care a primit ascultarea de a continua lucrarea misionar-pastorală și administrativă începută de fostul stareț Serafim Caiea, trecut la Domnul, privind supravegherea lucrărilor de restaurare a acestui ansamblu monahal.

Începuturile mănăstirii Negru Vodă se regăsesc în anul 1215, aceasta trecând ulterior prin diferite etape de rezidire și restaurare. Desființată în 1959 de regimul comunist a fost reînființată în anul 1989 prin grija Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, funcționând în prezent ca mănăstire de călugări.

 

Evenimentul Muscelean