Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Sfânta Liturghie, oficiată de Arhiepiscopul Calinic la Biserica Mărcuş

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Februarie_2556_Clipboard15.jpg

În Duminica a 32-a după Rusalii, credincioşii Parohiei Mărcuş au avut bucuria de a participa la Sfânta Liturghie, oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi.

Pe lângă hramul principal închinat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, biserica Parohiei Mărcuş este ocrotită şi de Sfinţii Trei Ierarhi: Vasile, Grigorie şi Ioan. Acesta a fost motivul principal al prezenţei Chiriarhului Eparhiei, care a dorit să aducă bucurie credincioşilor din municipiul Câmpulung Muscel, la o zi distanţă de momentul în care Parohia Mărcuş şi-a sărbătorit hramul de iarnă.

Cu această ocazie, Ierarhul Argeşean a vorbit celor prezenţi despre realizările parohiei, dar şi de vrednicii enoriaşi care au făcut eforturi supraomeneşti pentru ridicarea acestui sfânt locaş de rugăciune. Pentru activitatea desfăşurată pe plan administrativ, social-filantropic şi duhovnicesc, părintele paroh Daniel Oprescu a primit din partea Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului distincţia eparhială „Crucea Basarabă”. Cu acest prilej, a fost evidenţiată şi activitatea editorială a preotului prin prezentarea a două cărţi: Monografia Parohiei Mărcuş şi un jurnal care cuprinde diferite activităţi desfăşurate în perioada pandemiei provocată de COVID-19.

Biserica Parohiei Mărcuş a fost târnosită în data de 6 iunie 2010, fiind prima sfinţire oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic în calitatea sa de Arhiepiscop. Sub directa coordonare a părintelui Daniel Oprescu, au fost construite, în ultimii 10 ani, o casă parohială şi o capelă mortuară. În prezent, în curtea bisericii se ridică un centru social, care se află sub ocrotirea Sfântului Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel. În cadrul acestuia, voluntarii parohiei vor desfăşura diferite activităţi de ajutorare a familiilor sărace, prin asigurarea hranei zilnice şi sprijinirea copiilor care se află sub riscul abandonului şcolar. Copiii parohiei participă frecvent la catehezele ţinute în biserică şi la diferite tabere organizate la mănăstirile din cuprinsul Eparhiei. I.F.

Evenimentul Muscelean