Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

Slujire Arhierească la Mănăstirea „Negru Vodă” în a doua zi de Crăciun

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2020_decembrie_2547_Clipboard06.jpg

Mănăstirea „Negru Vodă” din municipiul Câmpulung Muscel a trăit, sâmbătă, momente de mare încărcătură spirituală. În a doua zi de Crăciun, credincioşii musceleni au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Calinic. Ierarhul Argeşean a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi. 

În cuvântul rostit cu această ocazie, Chiriarhul Eparhiei a îndemnat pe cei prezenţi să caute permanent ajutorul Mântuitorului Iisus Hristos prin mijlocirea Maicii Domnului şi a sfinţilor Săi. Credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie au primit din partea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic urări de sănătate, fiind sfătuiţi să trateze cu multă atenţie îndemnurile specialiştilor privind întărirea imunităţii printr-o alimentaţie echilibrată.

Începuturile Mănăstirii „Negru Vodă” se regăsesc în anul 1215, aceasta trecând ulterior prin diferite etape de rezidire şi restaurare. Desfiinţată, în 1959, de regimul comunist, a fost reînfiinţată în anul 1989, prin grija Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic, funcţionând în prezent ca mănăstire de călugări. “E.M.”

 

Evenimentul Muscelean