Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Logo

ADEVĂRUL CREŞTIN (continuare din numărul trecut)

 

 

2.Despre tainele unei vieţi abundente

Din nimicire, eu înviez (Romani 8.35-37)

Ori Domnul Isus Hristos este un înşelător şi Pavel este cel înşelat, ori se întâmplă ceva extraordinar cu un om care stăruie în dragostea lui Dumnezeu, chiar şi atunci când toate aparenţele vorbesc împotriva credincioşiei divine. Înaintea unor astfel de lucruri, logica trebuie să tacă. Pentru aceasta, există doar o singură explicaţie: dragostea lui Dumnezeu descoperită în Domnul Isus Hristos. Din nimicire, eu înviez din nou de fiecare dată. „Scoală-te, căci te voi face slujitor şi martor... ” (Faptele Apostolilor 26.16). Pavel a fost predat unei Persoane, nu unei lucrări; el aparţinea cu totul Domnului Isus Hristos; nu vedea nimic altceva şi nu trăia pentru nimic altceva. „Căci n-am avut de gând să ştiu între voi altceva, decât pe Isus Hristos, şi pe El răstignit.” (l Corinteni 2.2).

„Când Dumnezeu a găsit cu cale...” (Galateni 1.15)

Lasă-L pe Dumnezeu să te apuce cum îi place Lui! Rămânem surprinşi când Dumnezeu intervine în adunarea sau în predica noastră într-un mod neaşteptat. Nu spera ca Dumnezeu să vină pe o anumită cale, dar aşteaptă-L! Lasă-I loc! Aşteaptă-I venirea, dar nu într-un anumit fel. Noi suntem înclinaţi deseori să trecem cu vederea elementul acesta al surprinderii, însă Dumnezeu numai aşa lucrează. El atinge pe neaşteptate viaţa noastră.

„Când a găsit El cu cale!” Lasă ca viaţa ta să fie mereu cuplată cu Dumnezeu, astfel ca puterea Lui nemărginită să te poată mişca uşor la dreapta sau la stânga. Fii totdeauna în aşteptare şi lasă loc lui Dumnezeu, ca să te poată „apuca” aşa cum îi place Lui.

Mântuirea prezentă

„Întoarceţi-vă la Mine, şi sunteţi mântuiţi” (Isaia 45.22). Nu: „întoarceţi-vă la Mine, şi veţi fi mântuiţi” ci: „întoarceţi-vă la Mine, şi sunteţi mântuiţi”. Deci scoală-te şi priveşte la Dumnezeu! Pe El să-ţi fie întemeiată nădejdea! Chiar dacă o sută de lucruri te împiedică, dă-le pe toate la o parte şi îndreaptă-ţi privirile spre El! Întoarceţi-vă la El, şi veţi primi mântuirea chiar în clipa aceea. 

Oglindirea în slava Domnului

„Noi toţi privim cu faţa descoperită...”(2 Corinteni 3.18). Tu vei şti întotdeauna dacă un om a privit slava Domnului; simţi în duhul tău că el oglindeşte slava Domnului. Fereşte-te de tot ce murdăreşte oglinda aceasta, şi care întotdeauna este un lucru bun, dar nu binele desăvârşit. Regula de aur pentru mine şi pentru tine este să rămânem atenţi şi receptivi la intervenţiile lui Dumnezeu. Să aruncăm peste bord toate celelalte: lucru, îmbrăcăminte, hrană. Nimic să nu-mi întunece viaţa care este „ascunsă cu Hristos în Dumnezeu”. Nu te lăsa îndepărtat din relaţia cu El, căci tocmai legătura aceasta este foarte ameninţată de atacurile Vrăjmaşului. Însă tu fii veghetor! Cel mai serios exerciţiu pentru un creştin este să înveţe cum poate să oglindească mereu slava Domnului.

Părtâşia cu Dumnezeu

Împărtăşirea cu Tatăl ceresc şi ungerea cu Duhul Sfânt se înnoiesc zilnic. Trebuie să ne facem timp în fiecare zi ca să fim singuri cu El. Trebuie să-L căutăm în fiecare zi pe Tatăl nostru şi să împrospătăm mereu legătura intimă cu El. Dacă Domnul Isus însuşi a avut nevoie de acest lucru, cum n-am avea noi?

Cu cât ne temem mai mult de Dumnezeu şi ne temem, de asemenea, de noi înşine, cu atât mai mult ne va înălţa, la vremea Lui, ca să-L lăudăm. Cel mai vădit semn al iubirii de sine şi al egoismului este faptul că ne plângem de alţii.

Odihna în Dumnezeu

A-ţi acoperi faţa înaintea lui Dumnezeu, a nu îndrăzni să priveşti, nici să vorbeşti, din cauza fricii, iată care este începutul odihnei în Dumnezeu. Cine nu ştie ce înseamnă a fi răstignit cu Hristos este încă într-o stare de creştin căldicel şi nu-şi dă seama cum să iasă din starea aceasta.

Crucea lui Hristos

Sufletul omului poate fi tratat într-un singur fel: prin purtarea crucii în fiecare zi şi prin umblarea pe urmele Domnului Isus. Cu cât vom fi mai adânc botezaţi în moartea lui Hristos, cu atât mai mult vom fi ridicaţi în puterea unei slujbe roditoare în El. Să uităm orice altceva, dar adevărul acesta să-l păstrăm mereu în minte! Nu este mai greu să te recunoşti mort faţă de păcat, când Dumnezeu spune că eşti mort, decât să crezi că ai păcatele iertate fiindcă aşa a făgăduit Dumnezeu. A îndepărta crucea din viaţa creştinului este ca şi cum am lua soarele de pe cer. Numai prin nimicirea şi omorârea ta însuţi, toate minunatele daruri cu care Dumnezeu te-a înzestrat pentru slujba Lui pot fi pe deplin şi în mod liber predate lui Dumnezeu şi oferite Lui ca să le ia în stăpânire, să le sfinţească şi să le folosească. Vine un timp când nu ne mai place să facem o lucrare creştină; într-adevăr, trebuie să ne îngrozim a face lucrări în Numele Domnului. Abia atunci începe El să ne folosească. (continuare în numărul viitor) 

Publicat din cartea „Religie sau credinţă?”, de Nicolae Tonoiu.

Adunarea Creştină Betel Câmpulung, strada Matei Drăghiceanu, nr. 3. Telefon contact: 0745.021.424

Evenimentul Muscelean