Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De Ziua Pământului, PSD Argeş, în frunte cu deputatul Simona Bucura Oprescu, a organizat acţiuni de ecologizare în Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 299

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_22.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_21.jpgÎn fiecare an, pe 22 aprilie, sărbătorim Ziua Pământului, un eveniment născut din dorinţa de a proteja mediul înconjurător şi minunatele daruri pe care ni le-a oferit Natura, dar de care omenirea îşi bate joc, poluându-le în diferite moduri. Conceptul de Ziua Pământului a apărut în anul 1970, în SUA, fiind lansat de senatorul Gaylord Nelson, potrivit WiKipedia, în scopul de a determina clasa politică să arate un mai mare interes faţă de mediu. În primul an, Ziua Pământului a fost celebrată de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, cei mai mulţi copii şi tineri, care s-au alăturat militanţilor pentru protecţia mediului. De-a lungul anilor, tot mai mulţi cetăţeni din diferite ţări au aderat la această mişcare, ajungându-se ca, în 1990, Ziua Pământului să fie sărbătorită în 141 de ţări, de peste 200 de milioane de oameni. Ca urmare a numărului mare de simpatizanţi a acestei manifestări globale, în anul 2009, Organizaţia Naţiunilor Unite a declarat ziua de 22 aprilie ca sărbătoare oficială a planetei Pământ şi „expresie comună a dorinţei tuturor de a construi o societate stabilă, pentru un viitor mai curat şi mai verde”.

„Argeşul şi România să fie curate şi verzi!”

Organizaţia PSD Argeş a marcat Ziua Pământului prin acţiuni de ecologizare în diferite zone afectate de poluare, din localităţile Piteşti, Mioveni, Mărăcineni, Recea, Râca, Popeşti, Sălătrucu şi Valea Mare Pravăţ. Pe lângă voluntari sociali-democraţi şi membri ai organizaţiei non-guvernamentale „Prietenii Pădurilor” şi ai Asociaţiei „Excentric Young”, la aceste acţiuni au participat parlamentarii PSD Argeş, conducerea Consiliului Judeţean, primari şi consilieri locali PSD. Iniţiativa a aparţinut deputatului Simona Bucura Oprescu. „Acţiunea comună a voluntarilor, reprezentanţilor societăţii civile, ONG-urilor de mediu, a consilierilor locali şi judeţeni, a primarilor şi parlamentarilor este mesajul pe care Partidul Social Democrat îl transmite pentru a pregăti împreună viitorul, lăsând copiilor noştri o Românie curată şi verde! Argeşul este locul unde ne-am născut, trăim şi ne dorim să ne rămână copiii. Judeţul nostru trebuie să aibă o dezvoltare durabilă în care să îmbinăm armonios grija pentru mediu cu creşterea economică! (...) Aşadar, să fie verde! Pe Pământ avem de toate. Iarbă şi gunoaie. Acţiune şi nepăsare. Zone poluate şi zone curate. Omul este cel care deteriorează adesea mediul înconjurător. România noastră atât de frumoasă este invadată de gunoaie şi nepăsare. Pe albiile râurilor, pe marginea drumurilor, în păduri, adesea România contrastează prin frumuseţea naturală agresată de PET-uri, pungi, gunoaie, deşeuri. Noi, oamenii, suntem vinovaţi pentru asta! Noi, românii, trebuie să ne facem curat acasă şi în comunitate! Implicarea fiecăruia dintre noi este soluţia pentru schimbarea în bine. În fiecare zi, nu numai azi, îmi doresc să ne ecologizăm gândirea şi acţiunea. Argeşul şi România să fie curate şi verzi!”, a transmis parlamentarul PSD.

Mizerie de nedescris pe Valea Argeşelului, lângă cătunul de rudari

Echipa PSD care a ajuns în comuna Valea Mare Pravăţ pentru ecologizare a acţionat în zona Mausoleului Mateiaş, de-a lungul DN 73, până în apropierea combinatului Holcim, şi pe albia râului Argeşel, în zona cătunului de rudari Gura Pravăţ, acolo unde mizeria a atins cote alarmante. Fată provenită de la ţară, Simona Bucura Oprescu chiar a muncit cot la cot cu colegii săi, neezitând să ridice, din locurile în care erau aruncate, gunoaie de tot felul, care-ţi întorceau maţele pe jos, aşa după cum o demonstrează şi fotografiile din mediul virtual. „Îmi doresc ca Argeşul să fie curat în fiecare colţişor al său! Ieri (n.r. 22 aprilie) am muncit pe rupte cu o echipă de inimoşi care a adunat gunoaie în zona Mateiaş - Argeşel, din comuna Valea Mare Pravăţ. Din păcate, încă mai sunt multe locuri murdare. Trebuie să înţelegem cu toţii că viaţa este cum ne-o facem şi ţara ne este cum ne-o ţinem. Iar pentru copiii noştri, rădăcina, casa şi viitorul trebuie să le întreţinem cu dragoste prin educaţie şi muncă aici, acasă! Haideţi să ţinem şi să facem curat în fiecare zi! Haideţi să regenerăm România!”, este îndemnul deputatului PSD. Deşeurile au fost colectate selectiv şi au fost transportate de către o firmă specializată autorizată către o rampă de depozitare şi reciclare.

Narcis MANOLE

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK