Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Fostul viceprimar, împroşcat cu apă în ochi de actualul, iritat că se leagă de angajarea unui consilier personal

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1159

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_leonard_serban.jpg

Scandal în Consiliul Local de la Vlădeşti, în Săptămâna Mare  

 

Relaţia tensionată dintre capii puterii PSD-iste de la Vlădeşti şi opozantul liberal Leonard Şerban s-a manifestat inclusiv în Săptămâna Mare, căci politica nu ţine cont de însemnătatea Paştelui şi de îndemnurile de abţinere de la scandal. Patimile fostului viceprimar al comunei, izgonit din funcţie şi din partid, la îndemnurile primarului Cristian Hristu Dică, continuă în mandatul 2020-2024. Vă amintim că, în vara lui 2019, la o jumătate de an de la revenirea în funcţia din care a fost suspendat din vara anului 2017, până în toamna lui 2018, Hristu Dică a avut o grijă: să scape de colegul de partid, care şi-ar fi tras aere de primar şi nu i-ar mai fi dat ascultare. Destituit din poziţia de viceprimar şi rămas şi fără sprijinul tovarăşilor social-democraţi, care au executat ordinul primarului de a-i instala un fin ca secund, Şerban a fost nevoit să-şi găsească alt partid, ca să poată candida în 2020. A fost primit în PNL, pe care, în prezent, îl reprezintă în Consiliul Local. Nici înainte de alegeri, nici după, susţine acesta, n-a fost scutit de şicanări cu iz politic, care au atins punctul culminant luni, 26 aprilie 2021, când aleşii s-au aşezat la masa dezbaterilor, la o şedinţă de comisie a Legislativului localităţii.

 

La o comună, vicele are pretenţia să aibă consilier personal  

Tărăşenia ne-a împărtăşit-o cel păţit, Leonard Şerban, care îl acuză pe succesorul în funcţie, căruia Hristu Dică îi este naş - iar, de aici, uşurinţa cu care a promovat -, că ar fi avut un comportament neadecvat în plenul şedinţei de comisie. Treburile normale pentru Vlădeşti, anormale pentru Săptămâna Mare, cum a catalogat alesul PNL ce i s-a întâmplat, se prezintă astfel. „Eu fac publice aceste lucruri, pentru că nu mi-e frică decât de Dumnezeu. Când am aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare a Consiliului Local, am venit cu un amendament, prin care am spus că nu suntem de acord să înfiinţăm cabinetul viceprimarului. Am considerat că nu e cazul la Vlădeşti să avem consilier pentru viceprimar. Nu suntem oraş, avem un venit foarte mic, chiar primarul a spus că nu-i ajung banii.”, a fost scânteia care a aprins focul mâniei viceprimarului.   

Dacă primarul are consilier personal, în persoana fostului viceprimar Gică Făgărăşanu, de ce n-ar avea şi viceprimarul? Vicele s-ar fi codit, cum că el nu şi-ar dori. Şi dacă nu-şi dorea, cel căruia i-a „suflat” funcţia a avut ideea de a scoate acest post din schema de personal. „Cine eşti tu?”, i-ar fi sărit ţandăra înlocuitorului auzind ce cere fostul, care a avut şi altă curiozitate: de ce au rămas anumite zone neacoperite de activitatea de instalare de containere în vecinătatea gospodăriilor. Şi au rămas neacoperite zonele ai căror cetăţeni ar fi bănuiţi că n-au votat actuala putere. „Oamenii, foarte revoltaţi, au întrebat: „Noi ce facem? Ne ducem 2 kilometri, cu sacul de gunoi în mână, până la cel mai apropiat container?!”, este doleanţa pe care, aflând-o de la săteni, Şerban i-a ridicat-o vicelui.

 

Şerban despre actualul viceprimar: „S-a repezit cu intenţia să mă lovească”. Poliţia, chemată la şedinţa aleşilor

„A început să mă înjure şi să mă ameninţe. S-a ridicat de la masă şi a venit către mine cu intenţia să mă lovească, fiindcă mi-a promis asta. Mi-au spus mai mulţi „prieteni” ai lui: „Vezi că a promis că-ţi învineţeşte ochiul la o şedinţă!” „N-are decât, dacă atât îl duce mintea!”, le-am răspuns. A venit spre mine şi mi-a aruncat cu apă în ochi, în faţă, înainte să-mi dau seama ce vrea să facă, şi mi-a împins scaunul în birou. M-am ridicat şi i-am spus: „Te rog frumos să încetezi, că nu mă intimidezi.” Atunci, s-a repezit cu intenţia să mă lovească, dar a intervenit domnul Daniel Miriţă, preşedintele Clubului Pensionarilor, şi l-a scos afară din sală, ca să se calmeze. Era în sală şi domnul Constantin Miriţă, preşedintele PNL… Am solicitat să vină un echipaj de Poliţie ca să putem continua lucrările şedinţei, fiindcă era tot un scandal acolo! Când s-a petrecut acest incident, primarul nu era în sediu. A apărut ulterior. Nu mă aşteptam la aşa ceva. Eu am încercat de fiecare dată, şi în Primărie, şi pe unde mă întâlnesc cu el, să-l respect.”, ne-a declarat fostul viceprimar Leonard Şerban.

 

Ameninţat înainte de alegeri de un interlop că, dacă va candida, îi taie gâtul, îi omoară familia şi îi violează soţia  

Frecuşurile au început în 2020, în luna februarie, când a apărut un cont fals de Facebook, urmat de o hărţuire continuă, practicată de apropiaţi ai adversarului, care l-au ameninţat, înjurat şi discreditat în faţa consătenilor. „Cu domnul viceprimar, vestitul viceprimar de la Vlădeşti, pe care a început să-l cunoască toată lumea, căci ce face naşul, face şi finul - dacă naşul este cunoscut, trebuie să fie cunoscut şi finul -, am probleme de anul trecut. Am considerat că sunt lucruri politice, pe care le-am trecut cu vederea. Când mergeam prin comună, ca să vorbesc cu oamenii, el oprea maşina şi striga: „Nu votaţi cu el! E un hoţ, un mincinos, un nenorocit!” Am făcut două plângeri, pentru că m-a ameninţat în faţa Primăriei, m-a dat afară din Primărie de câteva ori. M-am adresat Poliţiei, după ce am fost oprit de un interlop, să-mi spună că, dacă nu mă retrag şi dacă îmi voi depune dosarul - asta se întâmpla înaintea alegerilor locale -, îmi ia gâtul, îmi taie familia, îmi violează nevasta şi să stau în banca mea. Bineînţeles că am apelat la Poliţie. După acel incident petrecut în comuna Vlădeşti, l-am identificat pe individ în curtea magazinului lui (n.r. unul dintre rivalii politici, pe care Şerban îl suspectează că l-a plătit). Voi solicita să aflu ce s-a întâmplat cu cele două plângeri de anul trecut, pentru că dosarul a stat vreo şase luni în sertar la adjunctul Secţiei Stâlpeni, care s-a pensionat peste noapte. Am verificat astăzi (n.r. marţi, 27 aprilie) şi unul dintre dosare a ajuns la Parchet. Aştept să mi se comunice de acolo soluţia. Am încercat să trec cu vederea foarte multe lucruri, jigniri la adresa mea şi a familiei. Dar lucrurile au luat-o razna.”, ne-a mai spus consilierul local Leonard Şerban. Care este acuzat de oponenţii politici că este un reclamagiu de carieră, deşi însuşi primarul Cristian Hristu Dică recunoaşte, într-un document oficial, înmânat la cererea fostului viceprimar, că: „În arhiva instituţiei noastre nu a fost identificată nicio reclamaţie privitoare la persoane”, avându-l ca autor pe Leonard Şerban, începând cu anul 2016, până în prezent. Vom continua subiectul.

Magda BĂNCESCU

       

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK