Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Într-un dosar de înşelăciune şi spălare de bani, percheziţie la Stoeneşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 278

La sfârşitul săptămânii trecute au fost organizate 218 percheziţii în 28 de judeţe din ţară, printre acestea fiind şi Argeşul, unde au avut loc şapte descinderi. Acţiunea a fost coordonată de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş. Vizată a fost o firmă din Bucureşti, care avea contracte cu mai multe spitale, penitenciare şi unităţi şcolare din ţară pentru asigurarea mentenanţei la hidranţi şi extinctoare. Aşa cum scrie 2mnews.ro, firma în cauză este Fire & Rescue Services SRL, înregistrată cu sediul în sectorul 3 al Capitalei şi administrată de Gheorghe Tomescu (care este şi asociat unic), un fost poliţist din Cluj. În locul verificărilor şi al remedierii, unde ar fi fost cazul, reprezentanţii firmei înlocuiau sigiliul şi puneau etichete de valabilitate fără să vadă starea lor şi funcţionalitatea.

Percheziţiile au fost efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, la persoane bănuite de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare a banilor, complicitate la spălare a banilor, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Au avut loc în: Bucureşti (40), Mureş (23), Arad (2), Alba (3), Argeş (7), Bacău (1), Braşov (8), Buzău (8), Bistriţa-Năsăud (2), Călăraşi (2), Cluj (32), Constanţa (8), Dâmboviţa (4), Dolj (5), Hunedoara (3), Galaţi (1), Giurgiu (1), Iaşi (4), Ilfov (7), Maramureş (7), Mehedinţi (3), Olt (13), Prahova (6), Satu-Mare (4), Sălaj (3), Suceava (8), Timiş (6) Teleorman (1) şi Vâlcea (6).

Controale doar pe hârtie

„Din cercetări a reieşit că o societate comercială din Bucureşti, având ca obiect principal de activitate „activităţi de luptă împotriva incendiilor şi de prevenire a acestora”, începând din 2019, ar fi avut acces la numeroase contracte cu instituţii publice şi private de interes naţional. În baza contractelor, ar fi avut obligaţia să presteze servicii de mentenanţă (verificare, încărcare, reparare) a echipamentelor de protecţie (extinctoare, hidranţi). Aceste servicii s-ar fi realizat fără verificarea efectivă a bunei funcţionări, astfel s-ar fi înlocuit sigilii, etichete de conformitate şi de valabilitate. Gravitatea este dată de amploarea actelor materiale care vizau inclusiv spitale, şcoli, unităţi militare, penitenciare, sedii ale unor instituţii publice, staţii de alimentare cu carburant, companii de transport public, companii de transport aeriene, companii de producere a energiei termice, electrice şi nucleare, combinat chimic, etc. Beneficiarii s-ar fi aflat în eroare cu privire la funcţionalitatea şi calitatea echipamentelor de stingere a incendiilor, fapt pentru care ar fi achitat sume considerabile pentru aceste servicii. Totodată, pentru maximizarea profitului şi evitarea taxelor datorate bugetului consolidat al statului, societatea, prin administratorul său, nu ar fi înregistrat totalitatea veniturilor realizate. Gradul de periculozitate al faptelor comise este foarte ridicat prin crearea unei stări de pericol cu privire la viaţa, sănătatea, şi integritatea persoanelor, cât şi cu privire la patrimoniul acestora”, anunţa într-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliţiei Române. 

În judeţul Argeş au avut loc trei percheziţii la Piteşti şi câte una la Topoloveni, Bradu, Stoeneşti şi Bascov, la sedii de firme şi la persoane fizice. Au fost ridicate documente pentru a se stabili felul în care persoanele din judeţul nostru îşi desfăşurau relaţia cu firma din Bucureşti. Adrian TĂNASE

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK