Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Doi recidivişti, cercetaţi după ce au spart trei case de vacanţă

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 530

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2577_9.jpgDoi tineri în vârstă de 23 de ani, respectiv 27 de ani, primul din Mihăeşti, al doilea din Stâlpeni, sunt cercetaţi penal pentru furt calificat, ei fiind acuzaţi că, anul trecut, ar fi spart trei case nelocuite permanent, situate pe raza comunei Ţiţeşti, sustrăgând bunuri în valoare de aproximativ 9.000 de lei. În primă fază, indivizii au fost reţinuţi de poliţişti, iar pe 13 aprilie au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung, împotriva lor fiind luată măsura controlului judiciar, deşi cei doi sunt recidivişti, cu condamnări tot pentru furt calificat.

Spargerile au fost comise anul trecut, în luna februarie, vizate fiind trei case ai căror proprietari nu locuiau în permanenţă acolo (veneau la sfârşit de săptămână sau chiar mai rar). Indivizii au pătruns în locuinţe după ce au forţat încuietorile de la uşi, sustrăgând televizoare, ceasuri de mână şi scule electrice, prejudiciul fiind estimat la aproximativ 9.000 de lei. Cazul a fost preluat de poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Stâlpeni care au reuşit să dea de urma făptaşilor. Aceştia sunt Vasilică Adrian Turcescu, de 27 de ani, din Stâlpeni, şi Valentin Costache, de 23 de ani, din Mihăeşti, ambii recidivişti, cu câte o condamnare la activ pentru furt calificat. Pentru administrarea probatoriului, poliţiştii au efectuat percheziţii la locuinţele celor doi tineri, iar în timpul descinderilor au fost găsite un motoferăstrău şi un televizor, ambele furate din casele pe care le-au spart în comuna Ţiţeşti. Alte bunuri sustrase au fost găsite de oamenii legii la diferite case amanet. Vasilică Adrian Turcescu şi Valentin Costache au fost reţinuţi luni, 12 aprilie, pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă, iar pe 13 aprilie au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Cei doi au scăpat de arest, fiind cercetaţi în continuare sub control judiciar. În continuarea cercetărilor s-a stabilit că cei doi ar fi săvârşit şi un alt furt, dintr-o locuinţă din Stâlpeni, în data de 4 ianuarie 2020, de unde au sustras alte două televizoare tip LCD. Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În 2019, indivizii au mai furat din şase case nelocuite

În vara lui 2019, Vasilică Adrian Turcescu şi Valentin Costache, împreună cu un alt tânăr din Stâlpeni, Ionuţ Liviu Pacialoiu au fost condamnaţi după ce au dat mai multe spargeri în Ţiţeşti, Stâlpeni şi Piteşti, de unde au furat lapto-puri, drujbe, scule, unelte şi telefoane mobile. 

Poliţiştii de la Secţia Rurală Nr. 15 Stâlpeni au fost sesizaţi de Niculina Bădescu, pe 8 octombrie 2018 cu privire la faptul că uşile şi ferestrele casei pe care o deţine în comuna Stâlpnei au fost forţate. Femeia s-a dus la casa părintească cu intenţia de a culege strugurii, dar a constatat că uşa din pvc, prin care se face accesul în locuinţă era forţată cu un obiect dur, la fel şi celelalte uşi şi ferestre. Oamenii legii au stabilit că Valentin Costache şi Vasilică Adrian Turcescu au sărit gardul casei Niculinei Bădescu, situată peste drum de Poşta Stâlpeni şi au încercat, cu o şurubelniţă să forţeze mai multe uşi şi ferestre şi, pentru că nu au reuşit, au abandonat spargerea. Aceştia au spart şi lacătul unei magazii a femeii, au intrat, dar n-au luat nimic nici de aici.

Pe 30 ianuarie 2019, la Poliţie a ajuns altă plângere, a lui Andrei Sebastian Gheorghiu, din Stâlpeni, care a reclamat la 112 că în intervalul orar 18.30-22.00, cât a fost plecat de acasă, persoane necunoscute au forţat o fereastră din termopan, au pătruns în interior, au răvăşit toate bunurile de la parterul casei, dar fără a sustrage obiecte, bunuri sau valori. Din rechizitoriu reiese că cei doi hoţi, Turcescu şi Costache, s-au întâlnit ca de obicei şi au discutat să meargă undeva să fure, deoarece niciunul dintre aceştia nu avea bani. Astfel, cei doi s-au pus de acord să meargă în satul Livezeni, unde se aflau mai multe locuinţe în construcţie, iar proprietarii erau plecaţi, astfel că au prevăzut că vor putea sustrage bunuri uşor. În vederea materializării, cei doi au plecat spre cătunul „Dealul Morii” şi astfel au ajuns la ultima casă, a lui Andrei Sebastian Gheorghiu, care avea la o cameră geamul rabatat. Cu o şurubelniţă au forţat fereastra şi au pătruns în imobil şi, pentru că nu au găsit bani sau bunuri de valoare, după ce au răvăşit lucrurile din camerele de la parterul locuinţei, au plecat.

Altă parte vătămată a fost Victoriţa Lăzărescu, care a reclamat, pe 2 martie 2019, că în perioada 24 februarie-2 martie 2019, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în locuinţa sa din Stâlpeni, şi au sustras un televizor LED Vortex; un laptop HP cu memoria externă aferentă; o geacă model bărbătesc, de culoare gri, inscripţionată pe spate „Dacia” şi cu dungă reflectroizantă în zona pieptului; o boxă audio Akay; o trusă complexă de scule marca Swiss Kraft; o bormaşină cu percuţie Makita HR 2470; o trusă complexă set burghie Makita, ambalate în cutia de metal aferentă, toate nefolosite; două televizoare funcţionale, unul LG şi celălalt Gold Star; 10 kilograme de carne de porc; un bidon de 5 litri cu ţuică; un tambur din plastic cu cablu electric, în lungime de 50 metri. După ce au luat bunurile, cei doi hoţi au ieşit din casă pe uşa de la parter, pe care au descuiat-o cu chelia care se afla în broască, pe interior, după care au dat lucrurile furate peste gard, în zona Râului Târgului. Şi-au continuat deplasarea pe lângă gardurile fostului CAP, au coborât o coastă şi au mers pe lângă râu până la puntea din satul Livezeni, în zona gropii de gunoi, unde, de altfel, au şi ascuns bunurile, punând gunoaie peste ele. Au luat acasă doar laptop-ul cu hardul extern şi boxa Akai, pe care le-au dus la un amanet din Piteşti, primind 250 de lei pe ele, bani pe care i-au împărţit Turcescu cu Costache. În „joc” a fost introdus şi Liviu Ionuţ Pacialoiu, care a fost de acord să cumpere restul bunurilor furate, ascunse la groapa de gunoi, contra sumei de 200 lei. Ulterior, Pacialoiu a revândut o parte din furtişagurile, restul fiind găsite la el acasă în timpul percheziţiilor. De exemplu, a dat trasa completă de scule marca Swiss Kraft, bormaşina cu percuţie Makita, trusa de burghie Makita şi cablul prelungitor pentru suma de 300 lei şi un autoturism Dacia Solenza.

Altă sesizare a fost înregistrată la Secţia Stâlpeni pe 16 martie 2019 şi a fost făcută de Ion Mocioiu, care locuieşte în Bucureşti, dar deţine o proprietate şi satul Lotaşi, din comuna Ţiţeşti. Bărbatul a anunţat că în noaptea de 15 spre 16 martie 2019, cineva i-a distrus BMP-ul (blocul de măsură şi protecţie contor), montat în faţa casei, şi a sustras cablul de alimentare cu energie electrică, cu o lungime de 30 metri, producând un prejudiciu de 4.000 lei. Aici, Turcescu şi Costache s-au folosit de faptul că locuinţa era în construcţie şi nu avea garduri şi, cu un patent a tăiat cablul de alimentare cu energie electrică, l-au smuls, deteriorând contorul. Cei doi au plecat pe marginea râului, pe care l-au traversat peste o punte, după care au desfăcut învelişul din plastic al cablului, pe care l-au ars, păstrând doar partea din cupru. Ce a rămas au vândut la Piscani unui bărbat pe care-l ştiau că fabrică cazane de ţuică şi care le-a dat pe el 216 lei, sumă pe care au împărţit-o în mod egal. Cel care a cumpărat cablul n-a ştiut că acesta era furat.

O altă victimă a celor doi a fost Ilie Alexiu, care stă în Piteşti, dar are şi o proprietate în satul Livezeni, din Stâlpeni. Acesta a sesizat poliţiştii cu faptul că între 20 şi 26 martie 2019, persoane necunoscut i-au forţat sistemul de închidere al unei ferestre a casei, au intrat în locuinţă şi i-au sustras o telecomandă tv Samsung, un aparat contra dăunătorilor „Pest Repeller” şi un set de trei chei de la o uşă de acces, producând un prejudiciu de 150 lei. Infractorii au recunoscut că pe 26 martie 2019 au trecut pe uliţa „La Scaloi” din satul Livezeni şi au observat proprietatea lui Ilie Alexiu, situată înspre pădure, dându-şi seama că nu e locuită după lacătul pus la poartă. Astfel, la ora 22.00 au plecat spre locaţia vizată de cu ziuă, au slăbit o fereastră, au intrat şi au luat bunurile enumerate de proprietar la Poliţie şi au plecat pe uşa de la bucătărie, care erau încuiată cu cheile pe interior, au încuiat-o la loc, luând şi aceste chei cu ei. Alex BARBU

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK