Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Dându-se de la firma de cablu, un recidivist a prădat o pensionară din Vişoi

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 561

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_29.jpgUn recidivist a păcălit o pensionară, dându-se de la o firmă de calblu tv. Acesta a intrat în locuinţa femeii, sub pretextul că-i verifică televizorul şi i-a sustras din geantă un plic cu bani. Infractorul a fost identificat după urmele pe care le-a lăsat pe aparat şi a fost trimis în judecată pentru furt. Dacă pe durata procesului s-a angajat că-i aduce femeii banii, ca să se împace cu ea şi să scape de pedeapsă, n-a făcut acest lucru, motiv pentru care a fost condamnat cu executarea pedepsei cu privare de libertate. Analizând fişa de cazier, instanţa a constatat că începând cu anul 2004, infractorul a petrecut mai mult timp în penitenciar decât în mijlocul societăţii, fiind condamnat în repetate rânduri pentru furt.

Pe 14 august 2018, Gabriel Toma, de 53 de ani, din Târgu Jiu, se afla prin Câmpulung, în cartierul Vişoi, în faţa blocului 18, unde a observat-o pe Viorica Jinga, care a intrat în imobil. Infractorul a urmat-o, chiar a depăşit-o în scară blocului, ca să vadă în ce apartament intră. A aşteptat ca femeia să ajungă în locuinţă, iar după câteva minute a sunat la uşa ei şi, sub pretextul că este angajat al firmei de cablu DIGI TV şi verifică reţeaua, i-a cerut acesteia un scaun. Când a restituit scaunul, hoţul i-a cerut permisiunea pensionarei să-i verifice televizorul, să probeze dacă funcţionează reţeaua. Viorica Jinga l-a dus la aparat, dar i-a spus că nu are cablu instalat la acea adresă, moment în care infractorul s-a oferit să-i instaleze cablu de la DIGI TV la un preţ avantajos, de doar 39 de lei. Femeia a fost de acord şi a scos din geantă, dintr-un plic, suma cerută. „Instalatorul” s-a arătat interesat de televizor şi i-a cerut femeii să încălzească un vârf de cuţit, ca să poată lipi cablul, iar când aceasta s-a dus în bucătărie, lăsând geanta nesupravegheată, Gabriel Toma a luat plicul şi a părăsit imediat apartamentul, uitând să-i ia pe cei 39 de lei de pe masă. Astfel, femeia a înţeles foarte repede că a fost furată şi a anunţat Poliţia.

Oamenii legii au găsit pe televizorul femeii două urme de la mâna stângă a infractorului, care erau deja existente în cartoteca decatactilară a Serviciului Criminalistic.

În timpul anchetei, hoţul a recunoscut fapta comisă cu intenţie, dar atitudinea lui a fost una contradictorie în faţa instanţei. Adică, a arătat că recunoaşte şi regretă fapta, şi doreşte să achite prejudiciul, solicitând mai multe termene în acest sens, în cele din urmă, Toma n-a achitat paguba nici după ce femeia a fost de acord să se împace cu el dacă-i restituie suma de bani furată. Instanţa a concluzionat că infractorul a recunoscut comiterea faptei, dar nu a regretat-o nici un moment.

La momentul acestui furt, bărbatul se afla în stare de libertate condiţionată, având un rest de pedeapsă rămasă neexecutată de 902 zile, dintr-o condamnare anterioară. Aşadar, se afla în stare de recidivă, iar împotriva lui erau în desfăşurare cercetări penale în alte două cauze, în una dintre acestea luându-se şi măsura arestului la domiciliu. 

Pentru furtul banilor de la Viorica Jinga, Judecătoria Câmpulung l-a condamnat pe Gabriel Toma la nouă luni de închisoare cu executare în condiţii private de libertate, dar a dispus şi executarea celor 902 zile din condamnarea anterioară. În acelaşi timp, hoţul a fost obligat să-i plătească câmpulungencei prejudiciul creat, de 480 lei. Chiar dacă a contestat decizia instanţei de la Câmpulung, Curtea de Apel a lăsat neschimbată pedeapsa. Adrian TĂNASE

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK