Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Două focare de pestă porcină, descoperite în Muscel

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 587

 

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş este în stare de alertă maximă, având în vedere evoluţia focarelor de pestă porcină africană pe teritoriul României.

La finele săptămânii trecute, DSVSA Argeş a anunţat că, la nivelul judeţului, sunt active şase focare de pestă porcină la porcii din exploataţiile nonprofesională. Unul este în localitatea Bărbăteşti, comuna Cocu, din 2020, şi cinci, din 2021 în comuna Cotmeana (localitatea Linteşti), Poienarii de Argeş (localitatea Ioaniceşti), Mioarele (sat Măţău), Boteni (sat Muscel) şi Cocu (sat Răchiţele de Sus).

În acelaşi timp, au fost stinse 44 de focare de pestă porcină, 36 la porcii domestici din exploataţiile nonprofesionale; 5 la porcii domestici din exploataţii comerciale, din localităţile Slobozie, Costeşti şi Domneşti; şi 3 la porcii domestici din exploataţii comerciale de tip A, din Dâmbovicioara, Podişor şi Rucăr.

În prezent, sunt active şi 17 cazuri de pestă porcină africană la porcii mistreţi din Fondurile de Vânătoare: 25 Grădiştea; 24 Mâzgana; 18 Râul Târgului; 29 Trivale; 2 Şuici; 7 Curtea de Argeş; 26 Rădeşti; 46 Mozacu - Complex; 42 Vlăşcuţa;  27 Miceşti; 10 Mălureni; 35 Râncăciov; 44 Furdueşti; 13 Corbi; 28 Dârmăneşti; 19 Câmpulung; 36 Cârcinov. 

Un caz de pestă porcină africană la porcii mistreţi din Complexul de Vânătoare „Mistreţul” Sălătrucu este şi el activ. Directorul DSVSA Argeş, Sorin Sorescu, aminteşte că pesta porcină africană este o boală virală a porcinelor domestice şi sălbatice, cu evoluţie rapidă şi mortalitate de 100% pentru porcii care se îmbolnăvesc. Adrian TĂNASE

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK