Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Istoricii s-au întâlnit din nou în cadrul Cercului „Gheorghe I. Brătianu”

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 186

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_38.jpgDupă mai multe luni în care Cercul de Istorie „Gheorghe I. Brătianu” a fost suspendat, acesta şi-a reluat activitatea joi, 15 aprilie, la Biblioteca Municipală „Ion Barbu”, cu o nouă sesiune de comunicări referitoare la istoria medievală a poporului român în contextul împlinirii a „500 de ani de la Scrisoarea lui Neacșu”. Deschiderea a fost făcută de directorul interimar al instituţiei gazdă, Biblioteca Municipală, Ancuţa Şendroiu, care a transmis că se bucură de prezenţa invitaţilor speciali, pe care-i consideră creatori de informaţii, care sunt deosebit de importante pentru oraşul nostru, amintind, în acelaşi timp că unul dintre ei, Claudiu Neagoe i-a fost profesor la Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” şi căruia îi poartă un deosebit respect.

În cadrul Cercului, profesorul Claudiu Călcâi a vorbit despre „Drumul antic şi medieval de pe Culoarul Rucăr-Bran, un îndemn la restaurare şi punere în valoare”, iar conf.univ.dr. Claudiu Neagoe, „Despre începuturile cancelariei Ţării Româneşti, secolele XIV-XVI”. O altă temă, „Pătrunderea limbii slavone în Ţările Române” a fost abordată de inginerul Sergiu Marcu. “E.M.”

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK