Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

După zece ani, este împrospătată componenţa comisiei care aprobă adunările publice

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 352

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_1.jpgLa şedinţa de joi, 29 aprilie 2021, consilierii municipali sunt solicitaţi de către Executiv să aprobe o hotărâre prin care este actualizată componenţa Comisiei de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice. Noua structură îi reuneşte pe: primarul Elena Lasconi, care, în caz de indisponibilitate, va fi înlocuită de Nicolae Zaharia, propus ca supleant, secretarul Ramona Simion, comisarul şef Marian Iordache, şeful Poliţiei Municipiului Câmpulung, colonelul Gheorghe Lupescu, reprezentantul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, şi Dragoş Nicolae, şeful Poliţiei Locale. La dezbaterea din această săptămână, aleşilor li se cere să propună şi să voteze supleanţii celorlalţi patru membri, în afara primarului, care a hotărât cine îi ţine locul. Norma pregătită mai prevede că desemnarea supleanţilor din partea Executivului şi a secretarului comisiei se face prin dispoziţie emisă de primar. 

Ce ne-a atras atenţia în materialul de şedinţă este anul de când datează precedenta hotărâre, pe care o modifică cea despre care relatăm. Pe 27 ianuarie 2011 a fost adoptată o reglementare similară, care este „împrospătată” cu şefii momentului. În 2011, când s-a constituit Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, au fost desemnaţi, ca responsabili, primarul Călin Andrei, secretarul Nicolae Ghinea, şeful Poliţiei, Grigore Troscenco, şeful Jandarmilor, Ion Chiliment, Georgel Şerbănică, şi el tot din partea Inspectoratului de Jandarmi, plus şeful Poliţiei Locale, care nu era nominalizat. Prin aceeaşi hotărâre de acum zece ani, se stabilea că locurile de desfăşurare a adunărilor publice erau patinoarul din Parcul „Kretzulescu” şi Piaţa Primăriei.

De vreme ce aleşii municipali actualizează o normă de la începutul lui 2011 înseamnă că, în ciuda celor două mandate care s-au consumat de atunci, 2012-2016 şi 2016-2020, Executivul nu şi-a amintit de existenţa ei. În timpul lui Liviu Ţâroiu, nici n-ar mai fi fost posibile mitingurile, protestele şi altele din categoria adunărilor publice, nici în Piaţa Primăriei, intrată în şantier în vara lui 2018, nici pe patinoar, ocupat cu materiale de construcţie încă din 2013, de când a început execuţia Proiectului „Kretzulescu”. 

Tot joi, va fi actualizată, cu membri noi, Comisia Locală de Ordine Publică. În afara Elenei Lasconi, a Ramonei Simion, a lui Marian Iordache şi Dragoş Nicolae, Consiliul Local va trebui să desemneze din partea sa trei aleşi titulari şi trei supleanţi. Primarul va stabili cine sunt supleanţii care vor reprezenta Executivul şi secretarul comisiei, care va lucra pe baza unui regulament votat tot la finele lunii ianuarie 2011. 

Cea de-a treia structură de lucru a cărei modificare este cerută este Comisia de sistematizare a circulaţiei rutiere şi pietonale în Câmpulung, constituită printr-o hotărâre din 31 ianuarie 2019. În componenţa ei vor intra primarul Elena Lasconi, avându-l ca supleant pe viceprimarul Nicolae Zaharia, reprezentantul Poliţiei Câmpulung, tot în dublu exemplar, titular şi supleant, plus trei delegaţi ai Consiliului Local, cu înlocuitorii aferenţi. Elena Lasconi va hotărî cine sunt cei trei reprezentanţi ai aparatului de specialitate al primarului şi cine va face munca de secretariat pentru comisia cu pricina. M.B.

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK