Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Este eliminat tariful pe care comunele îl plăteau Evidenţei Persoanelor Câmpulung, pentru fiecare locuitor

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 668

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_3.jpgLegea impune eliminarea prestaţiilor contra cost, de eliberare a cărţilor de identitate de către SPCLEP Câmpulung pentru comunele arondate

Pe 29 martie 2021 s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea Guvernului nr. 295/2021, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare unitară a dispoziţiilor OUG nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români, precum şi pentru stabilirea formei şi conţinutului actelor de identitate, ale dovezii de reşedinţă şi ale cărţii de imobil, care vor intra în vigoare de la finele lunii aprilie.

Una dintre norme prevede ca prestarea serviciului de emitere a cărţii de identitate să se facă gratuit. În aceste condiţii, la nivel local trebuie abrogate două Hotărâri ale Consiliului Local Câmpulung, prin care se impusese un tarif localităţilor arondate Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al Municipiului Câmpulung. Este vorba despre H.C.L. 22 din 28 martie 2013 şi nr. 20 din 28 februarie 2018, care trebuie declarate lipsite de legalitate de către consilierii locali, care sunt solicitaţi să o facă în cadrul şedinţei ordinare de joi, 29 aprilie 2021.

Este vorba despre tariful de prestări servicii, aprobat pentru 16 comune din Muscel, arondate SPCLEP Câmpulung, care plăteau, în funcţie de populaţie, câte 0,3 lei/locuitor/lună. Cum acesta va dispărea, administraţia locală va pierde circa 140.000 lei pe an, pe care-i colecta din efectuarea acestui serviciu, care acum e musai să se facă gratuit.

Comunele, care au rămas arondate SPCLEP Câmpulung, de-a lungul timpului, sunt: Albeştii de Muscel, Boteni, Bughea de Jos, Bughea de Sus, Cetăţeni, Dâmbovicioara, Dragoslavele, Godeni, Lereşti, Mioarele, Poienarii de Muscel, Rucăr, Schitu Goleşti, Stoeneşti, Valea Mare Pravăţ şi Vlădeşti, care, după aprobarea HG 295/2021, vor beneficia de servicii gratuite de eliberare a cărţilor de identitate pentru localnici.

După instituirea taxei pentru eliberarea cărţii de identitate la Câmpulung, acum opt ani, mai multe localităţi din Muscel au optat pentru alte servicii de acest gen, la Mioveni, de exemplu, mutarea venind şi datorită distanţei mai mici faţă de acesta. Au schimbat SPCLEP Câmpulung pe similarul de la Mioveni comunele de pe Valea Argeşelului: Hârtieşti, Vultureşti, Davideşti, Ţiţeşti, dar şi Bălileşti. Tot la SPCLEP Mioveni mai figurează Stâlpeni, Dârmăneşti, Coşeşti, Mihăeşti. Alte două comune din Muscel, Aninoasa şi Berevoeşti, sunt repartizate la SPCLEP Domneşti. Isabela FILIP

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK