Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Lereştenii ale căror pământuri sunt traversate de conducta de apă, despăgubiţi cu 250 de lei pe an, pentru fiecare lot

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 511

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_20.jpgPrin stabilirea altui viceprimar în urma alegerilor de anul trecut, a fost nevoie de reluarea unei hotărâri aprobate de Consiliul Local, în legislatura 2012-2016, pe când se pregătea o lucrare menită să asigure municipiul cu o sursă de alimentare cu apă de rezervă. Debutul investiţiei, cu formalităţile care au precedat execuţia ei, l-a constituit anul 2015, în a cărui primăvară Câmpulung şi comunele din jur, dependente de reţeaua administrată de Edilul CGA SA, au rămas, trei zile, fără apă, după o avarie la conducta principală. 

Printr-un protocol din 5 iunie 2015, autorităţile de la Lereşti au transmis, în folosinţă gratuită, municipiului Câmpulung şapte puţuri de captare a apei, foraje şi construcţiile anexe, aflate pe teritoriul său. Transferul s-a făcut pentru o perioadă de zece ani, în scopul realizării unei surse de rezervă, pentru ca oraşul să beneficieze de această utilitate, măcar câteva ore pe zi, în cazul repetării incidentului de acum şase ani. 

Vă amintim că, în 2015, Câmpulungul a fost condus de o echipă formată din primar şi viceprimar tot de “rezervă”, ca alimentarea pe care doreau s-o înfiinţeze: Liviu Ţâroiu, viceprimar cu atribuţii de primar, şi Bogdan David, consilier local cu atribuţii de viceprimar. Acesta din urmă a fost împuternicit, pe 21 aprilie 2015, să semneze contractele de concesiune/închiriere a terenurilor necesare execuţiei lucrărilor, pentru reţeaua suplimentară a municipiului, întrucât atât captarea Măgura, cât şi conducta DN 600 se află pe proprietăţi private. „Terenurile pe care sunt amplasate puţurile, forajele şi construcţiile anexă sunt terenuri private ale cetăţenilor din Lereşti, aflate în proprietatea lor, prin moştenire, cumpărare, etc.”, redăm din materialul pregătit pentru şedinţa de joi, prin care Consiliului Local i se propune să-l împuternicească pe actualul viceprimar Nicolae Zaharia să încheie în continuare contractele cu lereştenii ale căror pământuri sunt traversate de conducta de apă.

Contravaloarea chiriei, reprezentând justa despăgubire pentru dreptul de trecere, prevăzut în Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, a fost stabilită la 250 de lei/lot/an. M.B.

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK