Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Primăria, acceptată la finanţare pentru DALI, necesară la reabilitarea clădirii instituţiei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 437

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_2.jpgProiectul depus de Primăria Câmpulung în cadrul sesiunii de finanţare „Timbru Monumentelor Istorice” 2021, care are ca scop protejarea şi promovarea monumentelor istorice, a fost admis la finanţare de către Institutul Naţional al Patrimoniului. În următoarea perioadă va fi parafat documentul de finanţare.

Primăria Câmpulung a accesat o finanţare nerambursabilă pentru întocmirea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii pentru „Reabilitare, restaurare şi punere în valoarea clădirii Primăriei Municipiului Câmpulung, monument istoric de interes local.” Valoarea totală estimată a acestui proiect se ridică la 139.200 lei, contribuţia proprie a Municipiului Câmpulung fiind de 18.140 lei.

În prima etapă a proiectului trebuie realizate serviciile de proiectare, pentru care vor veni banii de la Institutul Naţional al Patrimoniului. Acestea presupun faza de studii de teren (topo, geotehnice, hidrogeologice), D.A.L.I. (Documentaţie de Avizare a Lucrărilor de Intervenţii), obţinerea Certificatului de urbanism şi a avizelor impuse prin acesta, elaborarea documentaţiilor pentru obţinerea D.T.A.C. (Documentaţia Tehnică pentru obţinerea Autorizaţiei de Construire). Firma care va câştiga serviciile de proiectare, faza studii de teren, trebuie să facă măsurători topografice; foraje geotehnice şi studiu hidrogeologic; studiu istoric; memorii pe specialităţi; plus expertiză tehnică de structură, arhitectură, instalaţii ce urmează a fi reabilitate sau schimbate. Pentru realizarea documentaţiilor amintite, Primăria a transmis către finanţator un termen de execuţie de patru luni, adică 31 septembrie 2021, data depinzând şi de momentul semnării actului prin care s-a stabilit finanţarea.

După realizarea documentaţiilor, administraţia locală intenţionează să acceseze altă finanţare nerambursabilă pentru reabilitarea propriului sediu, clădire cu statut de monument istoric, categoria B, menţionată în Lista monumentelor istorice, din 2016, sub denumirea de „Clădirea Prefecturii”. Adică vrea intervenţii la acoperiş (reparaţii ale asterelii; schimbarea ţiglei; schimbarea sistemului de colectare a apelor pluviale); la faţade şi balcon; la interior (demisol, parter şi etaj). Isabela FILIP

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK