Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

La prima instanţă, fostul primar de la Albeşti a câştigat în faţa A.J.O.F.M. Argeş, care-l considera vinovat de un prejudiciu de peste 51.000 lei

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 404

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2578_1.jpgFostul primar de la Albeştii de Muscel a câştigat în instanţă în faţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, care a cerut ca fost edil să achite un prejudiciu cauzat asigurărilor de şomaj. 

Fapta ar fi cauzat o pagubă de 51.548,85 lei, pe când Ion Năftănăilă deţinea calitatea de preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale şi a Proprietarilor de Păduri din Albeştii de Muscel. Adică au fost încheiate mai multe convenţii cu A.J.O.F.M. Argeş şi, până la data de 27 februarie 2018, când persoana juridică a fost radiată, a primit din bugetul asigurărilor de şomaj, ca subvenţie, pentru fiecare persoană încadrată în muncă, conform Legii 76/2002, modificată şi completată, suma de 51.548,85 lei. 

Pentru recuperarea prejudiciului, A.J.O.F.M. Argeş l-a acţionat în instanţă pe actualul consilier local la Albeştii de Muscel, Ionel Năftănăilă. Potrivit reclamantei, prejudiciul a fost creat prin neîndeplinirea unor obligaţii legale, stipulate şi în convenţia părţilor. Calitatea de preşedinte al Asociaţiei îl obliga pe Năftănăilă să întreprindă „toate măsurile legale pentru respectarea clauzelor convenţiilor” încheiate cu A.J.O.F.M. Argeş. Iar după ivirea daunei la bugetul asigurărilor pentru şomaj, prin nerespectarea clauzelor invocate, fostul primar trebuia să se preocupe de achitarea debitului. „Însă acesta a refuzat categoric, inclusiv să primească actele emise de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Argeş, pentru recuperarea debitului.”, a continuat apărarea pe care şi-a construit-o instituţia reclamantă.

Dar Năftănăilă nu avea de ce să răspundă corespondenţei cu A.J.O.F.M., pentru că el, din primăvara lui 2011, îşi dăduse demisia din funcţia de preşedinte al Asociaţiei respective. Se pare că motivaţia expusă de Năftănăilă, că el nu se face vinovat de prejudiciul de peste o jumătate de miliard de lei vechi, pentru că nu mai avea nicio o calitate în Asociaţia reclamată de A.J.O.F.M. Argeş, a stat la baza răspunsului în favoarea lui. Pe fond, speţa s-a încheiat miercurea trecută, pe 14 aprilie, când instanţa de la Câmpulung a respins acţiunea A.J.O.F.M. Argeş ca neîntemeiată. Decizia este atacabilă în termen de 30 de zile, apelul primindu-se tot la Judecătoria Câmpulung. 

Isabela FILIP

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK