Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Liviu Ţâroiu, condamnat la nouă luni de închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei timp de doi ani

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 5276

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_taroiu4.jpg

În a treia zi de Paşte, Liviu Ţâroiu, aflat în postura de inculpat tras la răspundere pentru şofatul maşinii Primăriei sub influenţa alcoolului, a fost condamnat. Astăzi, 4 mai, la al doilea termen al procesului, Judecătoria Câmpulung s-a pronunţat în Dosarul nr.1066/205/2021, prin care fostul primar al Câmpulungului a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii prevăzute de articolul 336 din Codul Penal, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Prima înfăţişare s-a consumat pe 27 aprilie 2021, când instanţa a amânat pronunţarea pentru 4 mai. Pentru comiterea infracţiunii precizate, inculpatului Liviu Ţâroiu i s-a stabilit o pedeapsă de 9 luni de închisoare, cu amânarea aplicării ei pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Judecătorul a dispus ca, „pe durata termenului de supraveghere, condamnatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Argeş la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe în prealabil schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.”

Liviu Ţâroiu mai este obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 30 zile în cadrul Complexului de Servicii Comunitare - Centrul de primire în Regim de Urgenţă a Victimelor Violenţei în Familie din municipiul Câmpulung. Instanţa i-a atras atenţia inculpatului că, „dacă pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse, se revocă amânarea şi se dispune aplicarea şi executarea pedepsei.” Fostului primar a mai fost atenţionat că, în situaţia în care, pe parcursul termenului de supraveghere, săvârşeşte o nouă infracţiune, cu intenţie sau intenţie depăşită, pentru care s-a pronunţat o condamnare, chiar după expirarea acestui termen, se va anula amânarea aplicării pedepsei.”

Ţâroiu a fost pus să achite către stat 260 de lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Condamnatul are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Astfel arată rezumatul Hotărârii 102 din 4 mai 2021.

Anul trecut, de Bobotează, primarul „împărtăşit” în avans de Sfântul Ion s-a cocoţat cu SUV-ulul Primăriei pe maşina unor tineri, în aproprierea troiţei de la Turn. Testat după coliziune, şoferului nr.1 al municipiului i-a ieşit o alcoolemie de 0,8 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă, potrivit practicii în această materie, dublu în sânge. Ambele probe de sânge, luate la interval de o oră, au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge. Concentraţia de alcool în sânge i-a încadrat fapta lui Liviu Ţâroiu în categoria infracţiunilor, situaţie în care apare răspunderea penală.

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK