Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Ministrul Dezvoltării a semnat ordinul de aprobare a finanţării pentru Piaţa Centrală

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 582

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_piata3_BUN.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2580_piata1_BUN.jpg

Veştile bune se succed cu rapiditate în cazul investiţiei de reabilitare a Pieţei Centrale. Luni, 26 aprilie 2021, la trei zile după deplasarea la Bucureşti a delegaţiei câmpulungene conduse de primarul Elena Lasconi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a semnat ordinul care garantează că investiţia de modernizare a Pieţei Agroalimentare a Câmpulungului are finanţarea asigurată. Reîntoarsă de la Bucureşti, Elena Lasconi ne-a anunţat că, în această săptămână, urma ca ministrul Cseke Attila să semneze cel mai important document, care echivalează cu startul procedurilor de punere în operă a proiectului câmpulungean. Momentul s-a produs foarte repede, la doar trei zile după ce, pe 23 aprilie 2021, Consiliul Tehnico-Economic de la Ministerul Dezvoltării a avizat investiţia finanţată de C.N.I.

 

♦Compania Naţională de Investiţii poate începe licitaţia pentru desemnarea constructorului pieţei   

Noutăţile încurajatoare au fost transmise de deputatul argeşean Ionuţ Moşteanu, căreia Elena Lasconi îi atribuie un merit important în acceptarea Câmpulungului în programul de finanţare. Proiectul Pieţei Centrale reprezintă un exemplu de sprijin acordat de politicienii de la centru primăriţei Câmpulungului. „M-au ajutat foarte mult, pentru că au vorbit cu ministrul Cseke. Dacă nu m-ar fi susţinut ai mei, n-aş fi avut cele 12 milioane de lei (n.r. pentru Bulevardul „Pardon”, strada Drăceşti şi sărbătorirea a 500 de ani de la Scrisoarea lui Neacşu). Şi nici proiectul Pieţei nu se debloca.”, ne-a mărturisit primăriţa, după revenirea de la Bucureşti cu veşti bune.

Veşti care au continuat în această săptămână. „A fost semnat ordinul de ministru de aprobare a finanţării pentru noua Piaţă Centrală din Câmpulung. Procedura de achiziţie publică poate începe, responsabil de implementarea proiectului fiind C.N.I. După ani de blocaje şi nepăsare, Câmpulung va avea o nouă piaţă modernă, la standarde europene. Este doar unul dintre proiectele de investiţii de care vor beneficia câmpulungenii şi argeşenii. Felicitări, Elena Lasconi, pentru lupta şi promovarea proiectului. Mulţumim ministrului Dezvoltării, Cseke Atilla, pentru deblocarea şi implementarea proiectului de investiţii. Câmpulung contează, în sfârşit, pe harta investiţiilor din România.”, a anunţat deputatul Ionuţ Moşteanu, liderul grupului parlamentar al Alianţei USR PLUS din Camera Deputaţilor şi membru al Comisiei pentru Transporturi şi Infrastructură.

Semnătura ministrului Dezvoltării pe documentul care dă undă verde realizării investiţiei într-o hală reconstruită din temelii se produce la trei săptămâni distanţă de momentul în care a respirat aerul din interiorul unei pieţe vechi de 60 de ani. Pe 8 aprilie 2021, Cseke Attila a încheiat turul de forţă în Argeş, la Câmpulung, sub acoperişul şubred al pieţei dezolante, pe care autorităţile noastre au sarcina s-o demoleze în acest an.

Din valoarea totală a proiectului cifrat la aproape 15,5 milioane lei, C.N.I. susţine 14,7 milioane lei, completaţi cu aproximativ 700.000 lei din bugetul local. Construcţiile şi montajul au fost apreciate la 11,3 milioane lei, din care Compania Naţională de Investiţii suportă în jur de 11 milioane lei. M.B.

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK