Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Astăzi, Lasconi şi Zaharia primesc finanţarea pentru construirea Pieţei Centrale

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 366

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2579_24.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2579_34.jpgDupă aprobarea bugetului, în şedinţa extraordinară de miercuri, 21 aprilie, aleşii câmpulungeni au votat şi noii indicatori tehnico-economici pentru investiţia care se va derula la Piaţa Centrală. Totalul lucrării de modernizare a Pieţei Agroalimentare se cifrează la 15.466.875,50 lei, din care programul Companiei Naţionale de Investiţii susţine 14.768.606,65 lei, în timp ce bugetul local contribuie cu 698.268,86 lei. Din totalul precizat, valoarea construcţiilor şi montajului se ridică la 11.241.946,41 lei (10.823.010,83 lei - C.N.I. şi 418.935,57 lei - bugetul local).

Elena Lasconi: „Trebuia începută de mult, dar niciodată nu e prea târziu. O începem anul acesta”

Aleşii au fost solicitaţi să fie de acord cu o sumă mai mică cu 67.888,48 lei faţă de cea stabilită la mijlocul lunii martie. Diferenţa a apărut după ce din proiect a fost eliminată contravaloarea unei şarpante, care trebuia să acopere o construcţie din spatele halei, în care funcţionează nişte birouri care, înainte de a fi acoperită, trebuia consolidată. Astfel, pentru a nu mai trena, s-a scos din proiectul final, finanţat de Ministerul Dezvoltării, această şarpantă care va fi realizată, dar cu bani din bugetul local. Decizia de rectificare a indicatorilor tehnico-economici a fost luată săptămâna trecută, după ce proiectul de reabilitare a Pieţei Centrale a fost întors de la finanţare din cauza acestei neîsemnate copertine. Cu noile valori, reprezentanţii administraţiei locale se vor prezenta din nou la C.N.I., astăzi, când, cel mai probabil, va fi semnat acordul de finanţare a construirii halei Pieţei Centrale.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2579_23.jpg„Am fost împreună cu viceprimarul Nicolae Zaharia, cu şeful de la Pieţe, Eduard Boeru, şi arhitectul care s-a ocupat de acest proiect, de la Piteşti, marţea trecută (n.r. 13 aprilie), la Ministerul Dezvoltării, foarte veseli şi hotărâţi că o să venim cu aprobarea că vom primi banii şi se vor apuca de proiect. Am avut o surpriză foarte neplăcută: în timp ce eram în şedinţă şi prezentam cu entuziasm acest proiect şi spuneam: în sfârşit, după 10 ani va începe construcţia unei pieţe, am avut ghinionul să dăm peste nişte super specialişti. A fost o doamnă care ne-a întrebat dacă avem mai multe documente, dar, de fapt, care este „buba” proiectului: atunci când a fost proiectată hala pieţei, s-a luat în considerare o şarpantă, un acoperiş peste o clădire care, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta acolo, clădirea din spate, cu vreo două birouri. La expertiza tehnică s-a dovedit că există risc seismic şi trebuie consolidată. Practic, nu poţi să faci nicio şarpantă dacă nu este şi consolidată. A trebuit să modificăm Studiul de Fezabilitate, să modificăm proiectul, să scoatem şarpanta din proiectul finanţat de Compania Naţională de Investiţii, din deviz, şi noi să ne asumăm, prin Hotărâre de Consiliu, că vom face consolidarea şi şarpanta. Din această cauză se schimbă indicatorii. Sperăm ca, vineri, să obţinem, în sfârşit, banii de la Ministerul Dezvoltării. Sperăm că va începe construcţia acestei hale, pentru că este absolut necesară. Trebuia începută de mult, dar niciodată nu e prea târziu, o începem anul acesta.”, a fost explicaţia primarului Elena Lasconi.

Dacă nu se modificau indicatorii proiectului de reabilitare a Pieţei, se putea pierde finanţarea

Clădirea care a fost scoasă din proiectul depus la C.N.I. are 70 de metri pătraţi şi găzduieşte birourile Administraţiei Pieţei. Peste ea trebuia să vină un acoperiş, acum având un plafon cu hidroizolaţie. Noua încadrare în arhitectura noii pieţe va fi făcută printr-un proiect separat, din bugetul local. Explicaţia primarului, cu actualizarea cifrelor proiectului, a fost completată de viceprimarul Nicolae Zaharia cu detalii mai tehnice: „În momentul în care s-a făcut proiectarea, au fost luate în discuţie trei puncte: C2 - hala Pieţei Centrale, C4 - local de magazin şi C3 - localul administrativ. Noi avem ca obiectiv să reabilităm C2 şi C4. C3 este clădirea din spate, administrativul, de 70 de metri pătraţi. Problema a fost în felul următor: în ianuarie 2021, s-a cerut o expertiză tehnică pentru tot ce înseamnă C2, C4 şi C3. În momentul în care s-a făcut expertiza tehnică, la C3 s-a stabilit să se intervină pe consolidare, să se pună acea şarpantă. Problema a fost că C3 a fost luată în considerare de proiectant doar ca să integreze arhitectural C2 şi C4, motiv pentru care acea şarpantă, care era prevăzută şi nu este o sumă foarte mare, încurca tot proiectul. Aşadar, era vorba ca noi să ne asumăm să facem acea şarpantă astfel încât proiectul să meargă mai departe. Alături de doamna primar s-a stabilit următorul lucru: C.N.I, subordonat Ministerului Dezvoltării, are un anumit buget, Piaţa este prinsă în acest buget, dacă noi am fi trenat cu acest proiect, probabilitatea ca piaţa să fie reabilitată eu cred că nu mai exista. Motiv pentru care nu cred că este un impediment ca municipiul Câmpulung să-şi asume acea şarpantă.” 

Isabela FILIP

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK