Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

De la stadion, bază de cantonamente, sală de evenimente, Lupaş a ajuns la azil de bătrâni, la fosta U.M. Lăzăreşti

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 531

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2576_17.jpgAleşii de la Schitu Goleşti au manifestat îngăduinţă faţă de firma care a concesionat fosta Unitate Militară Lăzăreşti, reducându-i la jumătate obligaţiile datorate în 2020, pe fondul stărilor de urgenţă şi alertă, determinate de pandemia de coronavirus. Contact Trident SRL, titulara contractului de concesiune încheiat în anul 2012, este scutită 50% de taxa lunară pe clădiri şi de penalităţile de întârziere. Pe lângă cererea de acordare a scutirii, reprezentantului firmei, Claudiu Lupaş - mai cunoscut din postura de director al Matriţeriei Fontana -, i s-a cerut o declaraţie în care trebuia să menţioneze prevederile legale potrivit cărora a avut obligaţia întreruperii totale a activităţii proprii, pe perioada stării de urgenţă/de alertă, sau alte documente justificative, aşa cum este certificatul pentru situaţii de urgenţă. 

Directorul Claudiu Lupaş: „Suntem nevoiţi să schimbăm obiectivul şi să ne îndreptăm spre înfiinţarea unui azil pentru bătrâni”

Autorul cererii depuse la Primărie pe 16 decembrie 2020 a venit la şedinţa de Consiliu Local, pentru a-şi susţine cauza. Punctul de vedere al acestuia a fost consemnat în procesul verbal al dezbaterii din 23 februarie 2021, din care redăm următorul fragment. „Iniţial, noi am intenţionat ca prin proiectul de la fosta unitate militară să promovăm turismul în zonă. Acum, suntem nevoiţi să schimbăm obiectivul şi să ne îndreptăm spre înfiinţarea unui azil pentru bătrâni. Nu cred că am avut probleme din punct de vedere economic. Vă rugăm să ne scutiţi de la plata impozitelor şi taxelor datorate. Redevenţa pe anul 2020 am plătit-o. Suntem într-o situaţie deloc plăcută, ne vedem nevoiţi să schimbăm destinaţia obiectivului.”, astfel a arătat justificarea cu care reprezentantul firmei Contact Trident SRL s-a prezentat în faţa aleşilor. 

Pentru schimbarea destinaţiei obiectivului este nevoie de aprobarea Consiliului Local, care nu exaltă de bucurie văzând că partenerul, după nouă ani de contract de concesiune, îşi tot schimbă planurile, fără să se concretizeze nicio investiţie funcţională pe locul fostei baze a Armatei.

În urmă cu doi ani, tot în primăvară, Lupaş le povestea consilierilor de atunci că aşteaptă o finanţare de aproximativ 50 de milioane de euro pentru construcţia unui stadion, a unei tribune de fotbal şi a vestiarelor necesare pentru două echipe de fotbal. În 2019, de altfel, s-au şi oprit investiţiile acestuia, deşi începuse construirea unei săli mari de evenimente. Pe atunci, scopul declarat al concesiunii era cazarea copiilor în tabere de odihnă şi cantonamente pentru sportivi. 

Că o parte dintre aleşi sunt reticenţi la ideile de afaceri ale lui Lupaş pentru comunitatea lor s-a simţit şi din schimbul de replici de la şedinţa în care s-a aprobat scutirea. „Dumneavoastră veţi face investiţii mari, pe care noi nu le dorim. O să veniţi apoi să ne spuneţi că ne costă atât… Eu sunt de acord să fiţi scutit de la plata unor taxe, cu condiţia ca şi noi să fim scutiţi de la plată. Şi noi am fost afectaţi de pandemie. Am rugămintea să ne trimiteţi o situaţie din care să rezulte că aţi cheltuit până acum suma de 600.000 de euro, aşa cum pretindeţi.”, i-a cerut consilierul Florian Pătraşcu. 

Claudiu Lupaş i-a anunţat pe partenerii de contract că, din motive profesionale, locuieşte la Bucureşti. „Dumneavoastră ştiţi foarte bine cum am preluat eu fosta unitate militară. Cred foarte mult în această zonă şi în investiţia pe care o voi face.”, a încercat acesta să fie convingător. Deşi nu-l ajută nici situaţia firmei rămase, la data discuţiilor pe care vi le prezentăm, cu un singur angajat. 

„Domnul Lupaş spune că a investit 600.000 de euro, a intervenit consilierul Constantin Balcă. O să vină mâine să ne spună că renunţă la acea investiţie. Suma investită, pretinsă de dânsul, nu se mai poate recupera.” Rezervelor aleşilor le-a pus capăt primarul Tudorel Vasile Miriţă, care a lăsat să se înţeleagă că e un lucru bun că Lupaş a preluat imobilele fostei unităţi şi care a insistat pentru scutirea acestuia cu 50% din plata taxei pe construcţii datorate pe anul 2020. Asta pentru că viceprimarul Iulian Duţă a fost tentat să sugereze „un procent”, neprecizat, este adevărat, pe care consilierii puteau să-l aducă sub nivelul generozităţii Executivului. M.B.

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK