Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Elena Lasconi, după întâlnirea cu ministrul Dezvoltării: „Avem o parte din documentaţie, va fi o creşă construită lângă sala de sport a Colegiului „Carol I””

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1273

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru1.jpg

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru4.jpg

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila a petrecut ziua de joi, 8 aprilie, în judeţul Argeş, în cadrul unei vizite oficiale de lucru. Ministrul s-a întâlnit cu prefectul, preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, parlamentarii judeţului nostru şi cu mai mulţi aleşi locali, iar pe parcursul zilei au fost vizitate mai multe obiective de infrastructură, aflate pe lista de investiţii, din localităţile Piteşti, Mioveni, Schitu Goleşti şi Câmpulung. La nivelul judeţului Argeş, sunt în curs de implementare 12 obiective finanţate prin CNI, în valoare de 351 milioane de lei, alte 8 obiective, în valoare de 70 de milioane de lei sunt în curs de contractare, iar prin PNDL II sunt proiecte de infrastructură de peste 1 miliard de lei, dintre care peste 700 de milioane de lei au fost deja decontate.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru10.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru12.jpg

Reabilitarea Pieţei Centrale, principalul obiectiv

Vizita de lucru a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei s-a încheiat la Câmpulung, în jurul orei 20.00. Cseke Attila a fost însoţit în urbea musceleană de senatorii Dănuţ Bica şi Narcis Mircescu, deputaţii Simona Bucura Oprescu şi Ionuţ Moşteanu, prefectul Emilia Mateescu şi subprefectul Lucian Ionescu, fiind întâmpinaţi, în faţa Primăriei, de primarul Elena Lasconi şi viceprimarul Nicolae Zaharia. Înalţii oaspeţi au fost poftiţi apoi în cabinetul 1, unde s-au purtat discuţii, timp de mai bine de o jumătate de oră, despre priorităţile de investiţii ale municipiului Câmpulung. La ora actuală a prins rădăcini proiectul de reabilitare a Pieţei Centrale, care a fost deja avizat de Compania Naţională de Investiţii şi beneficiază de sprijinul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, şi au mari şanse să se concretizeze în viitorul apropiat alte trei investiţii: două parcări subterane şi supraterane (pe Fraţii Goleşti, în spatele Casei de Cultură a Sindicatelor „C.D.Aricescu”, şi în Vişoi, în zona Balada) şi o creşă. Două dintre obiective au fost vizitate joi, după întâlnirea de la Primărie, de ministrul Cseke Attila: Piaţa Centrală şi parcarea de pe strada Fraţii Goleşti.

„Pentru Piaţa Centrală există un proiect depus despre care pot să afirm că are sprijinul Ministerului Dezvoltării. Este un proiect care a fost avizat, în primă fază, de Compania Naţională de Investiţii şi urmează să intre la Ministerul Dezvoltării în Comitetul Tehnico - Economic. Dacă acest lucru se întâmplă, vom emite ordinul de ministru pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici şi putem să trecem la partea de achiziţie publică. Este o investiţie mult aşteptată, dar, din ceea ce văd eu, este şi absolut necesară pentru Câmpulung. Am mai văzut o locaţie, pe Fraţii Goleşti, unde se doreşte amenajarea unei parcări, pe Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, la Fondul de Rezilienţă pentru UAT-uri, la municipii, respectiv municipii reşedinţă de judeţ, şi aici e şi cazul municipiului Câmpulung, va exista această posibilitate de finanţare astfel încât pot să-i asigur pe doamna primar, pe domnul viceprimar şi pe toţi cei care sunt aici că va exista o posibilitate de finanţare pentru acel proiect de construire de garaj. Suntem deschişi şi la alte obiective de investiţii, dar eu zic să ne concentrăm acum la ceea ce avem de făcut şi anume la această hală agro-industrială, să trecem proiectul, din punct de vedere tehnic, prin minister şi să-i dăm drumul pentru că, până la urmă, de-asta suntem aici, ca să facem investiţii.”, a declarat ministrul Cseke Attila.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru7.jpgb_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru6.jpg

„Putem să dăm drumul chiar anul acesta la o investiţie de creşă la Câmpulung”

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat recent un program de construcţie de creşe, cu finanţare de la bugetul de stat. Vor fi trei tipuri de astfel de construcţii: pentru 4-5 grupe de copii, 6-7 grupe de copii şi 10-11 grupe de copii. Pentru acest proiect va fi alocată suma de 370 de milioane de euro, iar autorităţile locale trebuie să găsească doar terenul. „Ministerul Dezvoltării a lansat acest proiect de construcţie de creşe... Este un proiect guvernamental, ambiţios, într-adevăr, dar perfect realizabil. Atât la Câmpulung, cât şi în toată ţara, este o lipsă acută de infrastructură antepreşcolară. Dacă se identifică un teren la nivel local, cadastrat în domeniul public al localităţii, cu obligaţia de racordare la reţeaua edilitară, îndemn autorităţile locale, pe doamna primar, să depună acest proiect. Vom avea în foarte scurt timp, maxim două luni, studiu de fezabilitate pe aceste proiecte de creşă. Ele sunt proiecte frumoase, care respectă toate reglementările legale în vigoare, cu spălătorie proprie, bucătărie proprie, cabinet medical, spaţiu de dormit pentru copii, spaţiu de joacă şi dacă există această nevoie, putem să dăm drumul chiar anul acesta la o investiţie de creşă la Câmpulung.”, a mai precizat ministrul Dezvoltării.

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_ministru9.jpg

O vizită cu finalitate bună

Primarul Elena Lasconi s-a arătat încântată de această vizită la nivel înalt şi are certitudinea că toate aceste obiective despre care am pomenit anterior vor deveni realitate, mai devreme sau mai târziu. „Domnul ministru al Dezvoltării va fi ministrul care va atinge comunitatea din Câmpulung, iar pe această cale vreau să-i mulţumesc foarte mult pentru că a venit aici alături de noi. De asemenea, vreau să mulţumesc şi Guvernului, pentru că toate lucrurile astea n-ar fi fost posibile dacă n-am fi fost o alianţă puternică. O să avem piaţă, mai mult ca sigur o să depunem pe PNRR parcarea de pe Fraţii Goleşti, şi pe cea din Vişoi, deşi nu prea-mi place mie ideea cu parcarea din Vişoi, acolo între blocuri, şi, de asemenea, avem deja pregătită o parte din documentaţie pentru creşă. Va fi o creşă construită lângă sala de sport a Colegiului „Carol I”. Mă bucur foarte mult de această vizită pentru că are o finalitate bună pentru comunitatea noastră.”, a declarat primarul municipiului Câmpulung, Elena Lasconi.

Narcis Manole                    

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK