Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Instanţa câmpulungeană, sesizată legal prin rechizitoriul de trimitere în judecată a inculpatului Liviu Ţâroiu

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 939

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_aprilie_2575_7.jpg27 aprilie 2021 este data primei înfăţişări în procesul prin care inculpatul Liviu Ţâroiu este tras la răspundere pentru infracţiunea prevăzută de articolul 336 din Noul Cod Penal, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe”. Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Câmpulung pe 23 februarie 2021, când a fost finalizat rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş. În afara documentului de inculpare a fostului primar al Câmpulungului, la dosar a fost depus de către acesta cazierul, pentru a-şi dovedi buna reputaţie de şofer, care n-a mai fost prins niciodată în această postură.

În legătură cu dosarul principal a cărui judecată începe în Marţea Mare din Săptămâna Patimilor, judecătorul de Cameră Preliminară s-a pronunţat asupra procedurii de sesizare a instanţei. Mai precis, pe 26 martie 2021, magistratul a constatat legalitatea sesizării instanţei, prin rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, din 2 februarie 2021, de trimitere în judecată a inculpatului Liviu Ioan Ţâroiu pentru săvârşirea infracţiunii precizate la început. Judecătorul a mai constatat că sunt legal administrate probele şi efectuată urmărirea penală. Lui Ţâroiu i s-a pus la dispoziţie un termen de trei zile de la comunicarea acestei încheieri, în care să-şi exercite dreptul de contestaţie faţă de cele stabilite.  

Dosarul nr.1066/205/2021 este urmarea tărăşeniei penale comise anul trecut, de Bobotează, când primarul „împărtăşit” în avans de Sfântul Ion, cu un amic insistent, s-a cocoţat cu SUV-ulul Primăriei pe maşina unor tineri, în apropierea troiţei de la Turn. Sfinţii nu dorm… Din păcate pentru şeful Câmpulungului, nici junele din Opelul Vectra acroşat în momentul în care Ţâroiu, venit de pe podul de la Turn, a trecut de intersecţia semaforizată şi a virat la stânga, nu se numărau printre fanele sale, ca să-şi ţină „pliscul”. 

Testat după coliziune, şoferului nr.1 al municipiului i-a ieşit o alcoolemie de 0,8 mg/litru alcool pur în aerul expirat, ceea ce înseamnă, potrivit practicii în această materie, dublu în sânge. În realitate, a fost triplu. Ambele probe de sânge, luate la interval de o oră, au indicat o alcoolemie de peste 2 g/l alcool pur în sânge. Concentraţia de alcool în sânge îi încadrează fapta lui Liviu Ţâroiu în categoria infracţiunilor, situaţie în care apare răspunderea penală. Articolul 336, alineatul 1, din Codul Penal, este clar în această privinţă: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.” 

Dacă Ţâroiu nu încearcă tertipuri de lungire a procesului, ca să rămână cât mai mult timp în funcţie, aşa cum au încercat şi alţi păţiţi la volan, foşti sau actuali primari, Ion Năftănăilă, Cătălin Manta şi Liviu Poşircă, ale căror stratageme au enervat instanţele, fostul primar al Câmpulungului are şansa de a obţine o condamnare rezonabilă. Atât cât poate fi, în condiţiile în care a condus băut, faptă considerată cu un ridicat grad de pericol pentru vieţile celorlalţi şoferi aflaţi în trafic. Magda BĂNCESCU  

 

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK