Te informam ca site-ul nostru foloseste cookie-uri, iar prin navigarea pe site iti exprimi acordul asupra folosirii acestora. 

Menu
TRAFIC

Astăzi, primarul de la Davideşti, aşteptat cu Poliţia la Judecătorie

  • Written by Evenimentul Muscelean
  • Hits: 1132

b_400_250_16777215_10_images_images2_ziar_2021_Martie_2564_Clipboard23.jpgAcum câteva luni, v-am relatat cazul omului de afaceri, Marius Constantin Fulgeanu, agresat într-o pădure din Davideşti, de rudele actualului edil al localităţii. În urma unui proces, fratele primarului a fost condamnat la amendă penală şi pus să-i plătească victimei daune morale, daune materiale şi cheltuielile judiciare. Cum decizia instanţei a rămas definitivă prin neapelare, partea vătămată s-a adresat unui executor judecătoresc, care a primit girul instanţei să-l execute pe cel care nu s-a onorat de obligaţiile impuse, pe lângă ce a stabilit judecătorul, având de suportat şi cheltuielile de executare.

Din dosarul amintit mai sus, cu obiectul „loviri sau alte violenţe”, oamenii legii au disjuns un altul, cu „inducerea în eroare a organelor judiciare”, care are termen astăzi, 2 martie 2021, la Judecătoria Câmpulung fiind aşteptaţi să ajungă, cu Poliţia, edilul de la Davideşti, Constantin Alin Văduva, fiul acestuia, Alin Constantin Văduva, fratele edilului, Marius Văduva, dar şi un fin, Nicolae Cătălin Ancuţa, toţi inculpaţi în această cauză.

Între timp, partea vătămată, Marius Constantin Fulgeanu, a ajuns consilier local din partea USR PLUS, iar unul dintre acuzaţi, Constantin Alin Văduva, primar în comuna Davideşti, ales pe listele PSD.

Conflictul între consilier şi primar este mai vechi

Conflictul între Marius Constantin Fulgeanu, ajuns consilier local din partea USR PLUS, la Davideşti, şi familia pădurarului Constantin Alin Văduva, acum ales primarul localităţii, este mai vechi, din cauza sesizărilor pe care Fulgeanu le-a adresat organelor competente, în care acesta a reclamat tăierile ilegale şi furtul de arbori, comise de lucrătorul silvic.

Pe fondul acestui conflict, pe 23 ianuarie 2015, puţin după ora prânzului, Marius Constantin Fulgeanu se deplasa cu ATV-ul prin pădurea administrată de Ocolul Silvic Ingleby, pe raza localităţii Davideşti. În acelaşi loc se afla şi pădurarul Constantin Alin Văduva, împreună cu mai multe persoane. Aceştia efectuau activităţi de curăţire a pădurii şi desfundare a canalelor de scurgere a apelor pluviale. Văzând că Fulgeanu filmează cu o cameră video, unul dintre lucrători s-a iritat şi a aruncat cu o sapă în direcţia lui, fără a-l nimeri. În acelaşi timp, la faţa locului a apărut alt ATV, condus de fiul pădurarului, Alin Constantin Văduva, pe care se afla şi unchiul acestuia, Marius Văduva. Primul purta o cagulă pe cap, iar celălalt avea o lopată în mână. Aflat într-o poziţie de inferioritate, Fulgeanu a fugit cu ATV-ul, fiind urmărit de fiul şi fratele edilului Văduva şi ajuns după câteva sute de metri, aceştia depăşindu-l  şi blocându-i deplasarea cu ATV-ul lor. 

Între Fulgeanu şi cei doi Văduva s-a purtat o discuţie contradictorie, iar Marius Văduva l-a lovit cu lopata pe Marius Fulgeanu de mai multe ori în zona corpului. În timpul agresiunii, Fulgeanu a scos dintr-o teacă fixată pe ATV o macetă, cu intenţia de a se apăra, dar nu s-a folosit de aceasta.

După ce l-a lovit, Marius Văduva a aruncat lopata şi a luat maceta dintr-un loc în care o lăsase Fulgeanu şi l-a lovit pe acesta din urmă în zona lombară. În cele din urmă, victima agresiunii a reuşit să fugă cu ATV-ul şi a anunţat telefonic Poliţia despre cele întâmplate.

Toată agresiunea a fost filmată de Fulgeanu, înregistrarea fiind analizată de organele de cercetare penală.

Ca urmare a loviturilor primite, Marius Fulgeanu a prezentat un certificat medico-legal, datat 31 ianuarie 2015, întocmit de Serviciul de Medicină Legală Argeş, în care se menţionează că leziunile traumatice ale acestuia ar fi putut fi produse prin lovire repetată cu un corp dur, ce pot data din 23 ianuarie 2015, şi care necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale de la producere.

Pe parcursul cercetărilor, Marius Fulgeanu s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 300.000 lei, pentru suferinţele fizice, şi 300.000 lei, pentru suferinţele psihice. În acelaşi timp, cel cercetat pentru loviri şi alte violenţe, Marius Văduva nu a recunoscut fapta comisă, precizând că a lovit cu lopata în direcţia lui Fulgeanu, în timp ce se afla pe ATV-ul condus de nepotul său, Alin Constantin Văduva, însă nu consideră că a lovit-o pe victimă, ci vehiculul acestuia. Declaraţia acestuia a fost contrazisă de filmările existente la dosar. 

Iniţial, Marius Văduva a fost cercetat penal şi pentru infracţiunea de tâlhărie calificată, după ce lui Marius Fulgeanu i-au fost sustrase mai multe bunuri pe care le avea asupra sa în timpul agresiunii din pădure. Între timp, încadrarea juridică a fost schimbată de poliţişti în furt calificat, pe lângă cea de lovire sau alte violenţe, după ce s-a constatat că Fulgeanu a fost lovit pe fondul unui conflict preexistent cu agresorii şi nu în scopul deposedării de bunuri. Referitor la infracţiunile de tăiere ilegală de arbori şi furtul bunurilor personale ale lui Fulgeanu, cauza a fost disjunsă în vederea continuării cercetărilor, pentru identificarea autorilor şi stabilirea împrejurărilor în care acestea au fost comise.

Pentru loviri, fratele primarului a primit amendă penală

Amănuntele amintite mai sus au fost consemnate în rechizitoriul prin care Marius Văduva, fratele primarului de la Davideşti, a fost judecat pentru lovire sau alte violenţe, parte vătămată fiind Marius Constantin Fulgeanu. Marius Văduva a fost trimis în judecată la patru ani şi jumătate de la comiterea faptei, pe 21 iunie 2019, iar procesul s-a finalizat pe 3 august 2020.

Dacă, pe parcursul cercetărilor, persoana vătămată Marius Fulgeanu a declarat că se constituie parte civilă în proces cu 600.000 lei, pe 23 ianuarie 2020, a anunţat altă sumă, 60.000 lei, din care 10.000 lei, prejudiciu material şi 50.000 lei, prejudiciu moral. 

Până la urmă, la termenul din 30 iulie 2020, inculpatul Marius Văduva a recunoscut fapta pentru care a fost trimis în judecată şi a solicitat ca judecarea cauzei să se facă după procedura simplificată.

Procesul s-a încheiat pe 3 august 2020, când Marius Văduva, de 34 de ani, a primit 2.700 lei, amendă penală, reprezentând 135 de zile amendă, calculate cu 20 de lei pe zi.

Din punct de vedere civil, instanţa i-a acordat părţii vătămate Marius Fulgeanu despăgubiri civile şi morale în sumă de 10.966,80 lei. Adică Marius Văduva trebuie să-i achite 966,80 lei, prejudiciu material, şi 10.000 lei, daune morale, plus alţi 2.000 lei, cheltuieli judiciare.

Sentinţa Judecătoriei Câmpulung a rămas definitivă prin neapelare, iar cel agresat, Marius Fulgeanu, s-a adresat unui executor judecătoresc, care a primit avizul instanţie câmpulungene să treacă la obligarea celui condamnat să-şi îndeplinească obligaţiile stabilite.

Primarul de la Davideşti, fiul, fratele şi un fin, inculpaţi într-o cauză complexă

În vara anului trecut, organele judiciare au constatat că au fost induse în eroare, motiv pentru care a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpulung alt dosar penal, în care inculpaţi sunt primarul de la Davideşti, Constantin Alin Văduva, fiul acestuia, Alin Constantin Văduva, fratele edilului, Marius Văduva, dar şi un fin, Nicolae Cătălin Ancuţa. Rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş a fost admis de instanţă, care a dispus trimiterea în judecată a celor patru, Constantin Alin Văduva, pentru instigarea publică la infracţiunea contra ordinii şi liniştii publice; Alin Constantin Văduva, pentru complicitate la infracţiuni silvice; Marius Văduva, pentru mărturie mincinoasă; iar Nicolae Cătălin Ancuţa, pentru infracţiuni silvice şi instigare publică la infracţiunea contra liniştii şi ordinii publice.

De partea cealaltă, părţi vătămate sunt consemnate Marius Constantin Fulgeanu şi Ocolul Silvic Ingleby. În acest litigiu, Marius Fulgeanu s-a constituit parte civilă cu suma de 100.000 de euro, reprezentând daune morale. Pentru că la ultimul termen, din 26 ianuarie 2021, inculpaţii nu s-au prezentat la proces, astăzi, când este stabilită o altă înfăţişare, sunt aşteptaţi la Judecătoria Câmpulung, însoţiţi de poliţişti, cărora instanţa le-a impus să-i aducă negreşit. Adrian TĂNASE

Google Ad

<script data-ad-client="ca-pub-8980371399763499" async src="https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

The most visited gambling websites in The UK