Dacă oamenii ar face puţină mişcare pe jos, n-ar mai fi blocate străzile centrului, de a căror sufocare de un trafic rutier infernal se plâng nemulţumiţi majoritatea câmpulungenilor. Faptul că nimeni nu se îndură să parcheze mai la depărtare de destinaţie, ca să nu mai intre cu autoturismul în centru, cumulat cu faptul că nu se respectă nicio regulă de circulaţie, conduce la debandada de pe arterele şi din parcările centrale. Debandadă în faţa căreia Poliţia Locală a fost învăţată să închidă ochii. Viceprimarul spunea că, în cazul bulevardului, au început să li se aplice amenzi firmelor de distribuţie a mărfurilor, care aprovizionează punctele comerciale centrale, în situaţia în care şoferii nu pun la loc panoul care opreşte accesul rutier. Tot legat de deplasarea auto, la începutul acestei săptămâni, a fost programată întrunirea comisiei de circulaţie, pe a cărei ordine de zi s-a aflat chestiunea amenajării zonelor de tranzit către şcoală al copiilor.
- Vicele a anunţat că s-au dat amenzi pentru situaţiile în care panoul care opreşte intrarea pe bulevard n-a fost pus la loc
Viceprimarul Alin Vlădău povestea la recentele emisiuni la care a fost invitat că a găsit nenumărate maşini pe bulevard, deşi există semnul pentru ocolire. „Ocolire… se înţelege că trebuie să ocoleşti. Problema nu este la cel care vine de la Bucureşti şi vrea să ajungă la Braşov. Dacă nu este semnul pus, el nu are de unde să ştie şi se duce pe bulevard. Problema este a celor care intră pe bulevard cu acceptul nostru, căci sunt câteva societăţi comerciale care normal că au voie să funcţioneze. Dar i-am rugat pe fiecare în parte să-şi informeze distribuitorii ca, după ce dau la o parte semnul, ca să intre, să-l pună la loc. Şi la fel să facă atunci când ies. Nu fac acest lucru. Avem pe bulevard patrulă fixă de câte doi poliţişti locali zilnic, dimineaţa până seara, şi noaptea, unul. Deja se văd rezultatele. Adică au apărut amenzile.”, relata vicele Alin Vlădău.
Sancţiunile au început să fie aplicate după o lună în care s-au dat avertismente. „Nu mă feresc să spun şi nu mi-e nicio teamă să spun: vom da amenzi. Am comunicat societăţilor comerciale care îşi desfăşoară activitatea pe bulevard să-şi anunţe toţi agenţii care vin cu marfă că, dacă lasă semnul nepus la loc, ca să intre alte maşini după el, ele vor primi amendă. Începând cu 1 aprilie, am dat amenzi. Nu este o problemă, nu trebuie să ne fie ruşine să dăm amenzi.”, a precizat acesta.
- „Dacă nu ai semn pus şi vine unul de la Bucureşti se trezeşte, săracul, pe un bulevard pustiu, când ajunge la un hop şi se blochează”
Din păcate, se parchează în continuare în capătul Bulevardului de la Biserica „Sfântul Nicolae”. „În partea de Sud, la Bărăţie, avem semne. În mod normal, nu pot coborî pe partea cealaltă la „Sfântul Nicolae”, pentru că este diferenţa de nivel şi îşi strică maşina. Acolo a fost ultima bucată din şantier, mai este şi o grămadă de material şi acolo trebuie să continuăm. Şi doamna primar, şi eu îmbrăţişăm ideea de a face cu piatră cubică până la Primărie, căci aşa e frumos. Aşa a fost, aşa am prins-o. Toată piatra cubică din centru a fost dusă pe Calea Drăceşti, dar nu mai este pe dedesubt. Pentru cei care vin de la Primărie spre „Iepuraşul” şi fac dreapta la Şcoala 1… se vede diferenţa de nivel foarte mare. Erau semne puse. Astăzi, am vorbit cu Ionuţ Grigore, de la ADP, şi l-am întrebat unde sunt semnele, căci au dispărut. Pe acolo n-au cum să intre. În schimb, în partea cealaltă unde se continuă drumul, dacă nu ai semn pus şi vine unul de la Bucureşti, pentru că el n-are de unde să ştie, intră şi se trezeşte, săracul, pe un bulevard pustiu, când ajunge la un hop şi se blochează. Şi când se uită să dea înapoi mai sunt patru. Nu e vina lor, nu poţi să-i amendezi pe acei oameni. Dar tu trebuie să te asiguri că nu mai intră. Poliţiştii de la postul fix trebuie să-şi facă treaba. Cu toate acestea, şi astăzi am văzut maşină pe bulevard intrată haotic. Era în capătul de la „Sfântul Nicolae”, pentru că nu s-au organizat bine, căci trebuia să fie câte unul în fiecare capăt. Ei au stat unul lângă altul, pentru că nu sunt organizaţi. Cine trebuie să-i organizeze nu are o viziune. Noi vom face asta.”, a mai declarat vicele Alin Vlădău.
- Dacă oamenii n-ar mai veni cu maşina până în „buza” spaţiului comercial, centrul n-ar mai fi atât de sufocat
Ameliorarea aglomeraţiei pe străzile din Câmpulung, care va creşte în amploare în perioada sărbătorilor de Paşte, se poate face cu bunăvoinţa cetăţenilor, susţine acesta. „Trebuie să înţeleagă că se pot deplasa câteva sute de metri şi pe jos ca să ajungă la piaţă. Dacă vii dinspre Schitu Goleşti şi ai treabă la „Casa Vacanţei” – am dat acest exemplu, pentru că-l ştie toată lumea -, nu trebuie să vină cu maşina până la „Statuie”, ca să blocheze parcările. Mai ales în perioada sărbătorilor ştiţi cum este în oraş, pentru că toată lumea iese la cumpărături. Va fi blocat oraşul. Dar dacă noi ne responsabilizăm un pic şi ne gândim că noi putem să schimbăm ceva, putem lăsa maşina în zona „Dinicu Golescu”, unde găsim un loc de parcare, putem duce maşina în spatele Casei de Cultură. De ce nu, şi pe variantă?! Sunt locuri în care se poate parca, nu foarte multe. Nu recomand să urce maşina pe trotuar ca să-l blocheze. Dar la stadion este o parcare destul de mare. Avem podul de acces către oraş. N-are mai mult de 50 de metri. De acolo ai ieşit, pe strada Mihai Eminescu, fix în centrul oraşului, în capătul bulevardului. Faci cinci minute. Oamenii trebuie să se gândească că pot ajuta şi ei la fluidizare, la curăţenie şi la tot ce înseamnă viaţă liniştită şi frumoasă în Câmpulung.”, a mai precizat viceprimarul Alin Vlădău.