-5.1 C
Campulung Muscel
14/01/2025

Vicele Alin Vlădău i-a trimis de două ori pe muncitorii de la ADP ca să cureţe o ghenă din Grui, în urma celor de la Financiar Urban. Nici ADP-iştii n-au făcut o treabă ca lumea din prima

„În oraşul nostru sunt multe probleme care necesită implicare personală.”, afirma viceprimarul Alin Vlădău, care are ca sarcină de rezolvat, în vârful nemulţumirilor cetăţenilor, curăţenia pe cuprinsul întregii localităţi. Este mizerie peste tot: în centru, în cartiere, pe malurile râului, pe dealuri, prin pădurici. Se aruncă în neştire oriunde îl taie capul pe nepăsător.

Pe străzile pe care sunt amplasate pubele mici, la îndemâna celor care se deplasează pe jos, acestea sunt înţesate cu resturi menajere. Viceprimarul Adrian Vlădău a povestit, la o emisiune tv, că a fost să verifice cum au prestat lucrătorii de la Salubritatea locală, responsabili de golirea tomberoanelor stradale de mici dimensiuni. „Am observat că ei îşi fac treaba. Timpul ar putea fi mai scurt, adică s-ar putea mişca mai repede. Dacă omul a plecat la ora 7.30 dimineaţa, pe ruta lui, ca să adune resturile, după două ore, în spatele lui, gunoiul este la fel. Omul coboară din bloc, cu intenţia de a merge la ghenă, ca să ducă sacul menajer, dar îi este mult mai comod să-l înghesuie în coşul de gunoi, unde trebuie să-şi arunce trecătorul o hârtiuţă, o gumă de mestecat, un chiştoc de ţigară.”, a relatat vicele Vlădău.

Probleme cauzează şi patronii care plătesc, pe lună, firmei Financiar Urban o cantitate de gunoi pe care aceştia o produc într-o jumătate de oră. Iar restul îl aruncă la ghenele cetăţenilor. Cel mai adesea, pe lângă containere. În condiţiile în care, pur şi simplu, nu ne pasă, n-ar trebui să ne plângem atât de mult de halul de îngălare în care se cufundă municipiul.

  • Mizeria neridicată de angajaţii de la Financiar Urban a picat pe ADP-işti

Secundul Elenei Lasconi spunea că poate să dea nenumărate exemple de comportament care numai civic nu este. Unele dintre ele, „calde”. Viceprimarul Alin Vlădău este în legătură şi cu asociaţiile de proprietari. Şi este obişnuit să primească fotografii de la ghenele de gunoi. Unul dintre cazurile povestite de acesta s-a petrecut la blocul D1 din Grui. „O doamnă, care a venit în audienţă, mi-a prezentat nişte fotografii făcute de la etajul III al blocului în care locuieşte, în care se vedea cum arăta ghena de gunoi după ce trecuseră cei de la Financiar Urban ca să ridice gunoiul. În jurul tomberoanelor era plin de mizerie. Am vorbit cu domnul Pătru ca să trimită o echipă acolo şi să cureţe. Am sunat de faţă cu dânsa. Iar pe ea am rugat-o să-mi trimită o fotografie când termină lucrul ca să văd cum a rămas. Doamna a venit pe la 8.30, la 9.00 a plecat şi, la 11.00, mi-a trimis un filmuleţ şi nu mi-a plăcut cum era, pentru că n-au adunat tot. Au adunat în mare, în fugă, şi au plecat. L-am sunat din nou pe domnul Pătru, ca să trimită echipa înapoi şi să facă curat ca la ei acasă. S-au dus şi au insistat. Două ore au stat acolo şi au tăiat şi mărăcinii în jurul ghenei. Am sunat-o apoi pe doamna respectivă şi mi-a spus că este mult mai bine. Apoi am fost în Grui şi am vorbit cu doamna Ioana de la asociaţie. Am rugat-o, că ţine şi de noi, ţine şi de dânsa, de asociaţie, ţine şi de oameni – am rugat-o şi pe doamna de la etajul III – să comunicăm mai mult şi să-mi trimită mai des fotografii. Căci aşa se face treabă. Aşa am considerat eu. Am văzut că a dat rezultate. S-au responsabilizat şi ei, le-a comunicat oamenilor şi doamna de la asociaţie că s-a făcut curăţenie şi că nu trebuie să mai arunce gunoiul pe lângă.”, a povestit acesta o întâmplare din Grui.

  • Patronii din centru folosesc ghenele proprietarilor de apartamente din zona Policlinicii Stomatologice  

Al doilea caz s-a petrecut în urmă cu o săptămână, la Policlinica Stomatologică, la blocul A12. „Avem o problemă complicată acolo.”, spunea viceprimarul Alin Vlădău. Proprietarii de apartamente au la dispoziţie trei ghene mari, plus „clopotele” pentru hârtie, carton, sticlă. „Acolo, aruncă şi asociaţiile de proprietari, aruncă şi societăţile comerciale. Deşi, conform contractului cu Financiar Urban, societăţile comerciale trebuie să ia câte un tomberon de la operator şi să-l gestioneze în preajma unităţii în care îşi desfăşoară activitatea. Avem acolo restaurante, magazinaşe, chioşcuri, shaormerii etc. Ce-am găsit acolo? Cineva din blocul de vizavi îşi repara apartamentul… cutii de parchet, saci de adeziv, folie, toate aruncate pe lângă ghenă. Iar ghenele, aproape pline. L-am chemat pe domnul Bădală de la asociaţie, i-am chemat şi pe toţi comercianţii din zonă şi le-am spus: „Vă place? Este centrul oraşului! Nu se poate!” Este a doua oară când mă duc acolo. O să îngrădim şi o să separăm cumva. Ei ne-au spus că nu-şi pot pune ghena în dreptul magazinului şi nici n-ar fi în regulă ca, în centru, să le pui aşa. Am vorbit şi cu domnul Pătru şi doamna arhitect şi am convenit să împărţim ghena în două zone: una pentru comercianţi, alta pentru asociaţie. Chiar atunci a venit o doamnă de la Policlinica Stomatologică cu o cutie în care avea gunoi menajer, ca să arunce în ghena mare. N-am lăsat-o. I-am explicat cum să le arunce: gunoiul menajer la gunoi menajer, cartonul îl pliem şi-l punem la cartoane. Doamna a înţeles… au mai venit şi alţi cetăţeni. Sunt mai multe probleme acolo.”, a precizat Alin Vlădău.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!