9.2 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Neonatologia, reabilitată după modelul Pediatriei. Totalul investiţiilor în Sănătate, în acest mandat, se aproprie de 87 milioane lei, fonduri atrase

Aproape 87 de milioane de lei. Acesta este totalul investiţiilor în domeniul Sănătăţii, în acest mandat, în care accentul s-a pus pe fondurile atrase, în lipsa cărora nu s-ar fi putut realiza îmbunătăţiri capitale. Dintre cele 9 proiecte cu finanţare nerambursabilă, 3 au fost finalizate, iar 6 sunt în derulare. „Este cea mai mare investiţie în Sănătate din istoria Câmpulungului.”, spunea primăriţa Elena Lasconi despre proiectele accesate privind eficientizarea energetică a clădirilor spitalelor, schimbarea instalaţiilor electrice, a celor de fluide medicale, montarea sistemelor de alarmare la incendii, secţie nouă de sterilizare şi un laborator de analize la standarde europene, reabilitarea şi dotarea Policlinicii, aparatură medicală de ultimă generaţie. Spitalul TBC Câmpulung deţine cel mai performant aparat de radiografie din România. Cea mai proaspătă investiţie în Sănătate este aproape de finalizare: modernizarea Secţiei Neonatologie a Spitalului Municipal, realizată printr-un parteneriat cu un ONG, după modelul Pediatriei.

  • Investiţii în Sănătate cum nu s-au făcut vreodată în istoria Câmpulungului  

Vom dezvolta în continuare care sunt proiectele punctate în deschiderea acestui articol, cu menţiunea că este certitudine finanţarea lor.

  • Renovarea energetică a Spitalului Municipal Câmpulung – 28.672.396,11 lei (în implementare);
  • Eficientizarea energetică a Spitalului de Pneumoftiziologie – Vila Drăghiceanu – 3.827.157,05 lei;
  • Renovarea energetică a Secţiei de Psihiatrie, ORL şi Oftalmologie a Spitalului Municipal Câmpulung – 2.332.192,13 lei;
  • Renovarea energetică a Pavilionului Administrativ al Spitalului Municipal Câmpulung – 2.992.322,25 lei;
  • Modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de Specialitate Câmpulung (Policlinica): 15.543.336,84 lei;
  • Consolidarea infrastructurii medicale pentru a face față provocărilor ridicate de combatere a epidemiei de COVID-19 la Spitalul Municipal Campulung si la Spitalul de Pneumoftiziologie Campulung: 15.376.802,58 lei
  • Consolidarea capacitatii sistemului medical public de gestionare a situatiei de urgenta cauzata de criza COVID- 19: 16.473.230 lei
  • Consolidarea capacității unităților de învățământ preuniversitar de stat din Municipiul Câmpulung, județul Argeș în vederea gestionării crizei SARS-COV-2: 1.742.790,68 lei.
  • „Am cam terminat de reabilitat şi Neonatologia, care arată foarte frumos. Este la fel ca Pediatria, secţia reabilitată de fetele de la „Primul bebe”

Investiţia de amenajare a Policlinicii Câmpulung trebuie încheiată până la sfârşitul acestui an, cu tot ceea ce presupune proiectul, atât reabilitarea cabinetelor medicale, cât şi dotarea lor cu aparatură achiziţionată cu bani europeni. „Am schimbat – şi mulţumim foarte mult companiei Holcim pentru acest lucru – şi aparatul de radiologie vechi din 1973 cu unul nou, de ultimă generaţie. Vom avea aparatură de top în Policlinică. Îmi doresc acest lucru. Ţine de mine să asigur condiţii ca în străinătate, ceea ce se şi întâmplă. Am cam terminat de reabilitat şi Neonatologia, care arată foarte frumos. Este la fel ca Pediatria, secţia reabilitată de fetele de la „Primul bebe”. Ca într-o clinică privată! Mă bucur de acest lucru. Ne mândrim cu cele două spitale, între primele din România, care au schimbată toată instalaţia electrică şi cea de oxigen. Nu vor arde pacienţi în spitalele din Câmpulung.”, a precizat primăriţa Elena Lasconi.

  • Neonatologia, modernizată cu ajutorul Asociaţiei “Dincolo de azi”

Cel mai proaspăt proiect în domeniul Sănătăţii, pe care Primăria Câmpulung şi Spitalul Municipal l-au derulat în parteneriat cu Asociaţia „Dincolo de azi”, îl constituie modernizarea Secţiei de Neonatologie. „Proiectul, în valoare de 171.500 lei, a contribuit la creşterea accesibilităţii şi calităţii serviciilor medicale din Spitalul Municipal Câmpulung, atât pentru nou-născuţii din oraş, cât şi pentru cei din alte zone ale judeţului Argeş. Proiectul este parte din Programul Fondul Viaţă pentru Nou-Născuţi, iniţiat şi finanțat de Fundaţia Vodafone România, care abordează problema mortalităţii infantile în România prin perspectiva accesului la servicii medicale pentru nou-născuţi şi vizează creşterea capacităţii secţiilor şi compartimentelor de neonatologie şi de terapie intensivă neonatală de a stabiliza, diagnostica, trata şi transfera micii pacienţi cu diferite afecţiuni medicale.”, precizează reprezentanţii Asociaţiei „Dincolo de azi”.

În cadrul proiectului pe care vi-l prezentăm, Neonatologia a fost dotată, graţie implicării ONG-ului amintit, cu: un aparat de gaze sanguine Astrup Point of Care, trei injectomate, o masă radiantă, un pulsoximetru, o lampă de examinare, un pediometru, un frigider, un cărucior medical pentru tratament şi şase suprafeţe din inox pentru lucru mobile.

Spitalul a asigurat reabilitarea spaţiilor în care funcţionează Neonatologia, lucrările cifrându-se la valoarea de 68.403 lei.

Sursa foto: Asociaţia “Dincolo de azi” 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!