3.7 C
Campulung Muscel
19/01/2025

Până pe 2 aprilie sunt aşteptate ofertele din partea firmelor interesate de contractul canalizării la Poienarii de Muscel. Valoarea „ofertei de lucru”: peste 26 milioane de lei

Oportunitatea de finanţare nerambursabilă ivită şi la Poienarii de Muscel permite autorităţilor locale să pună la punct o carenţă majoră a localităţii: sistemul de canalizare menajeră. Pentru început, în două sate, Poienari şi Groşani. Abia în 2024, în comuna vecină municipiului se dă startul investiţiei de „Înfiinţare a reţelei de canalizare menajeră a apelor uzate menajere şi staţie de epurare în satele Poienari şi Groşani”. Primăria a iniţiat licitaţia pentru găsirea constructorului care va executa cerinţele contractului în valoare de peste 26 milioane de lei.

  • În ce constă investiţia

Invitaţia de participare adresată firmelor interesate de „oferta de lucru” de la Poienarii de Muscel a fost publicată pe portalul de specialitate SICAP pe 15 martie 2024. Aşadar, este vorba despre o comunicare proaspătă, care are ca prima etapă înscrierea ofertanţilor până la data de 2 aprilie 2024. Valoarea de la care începe procedura de atribuire a contractului, având drept criteriu determinant cel mai bun raport calitate – preţ, este de 26.262.096,91 lei.

Câştigătorului licitaţiei i se solicită „pachetul” complet de servicii: proiectare în fazele proiect tehnic, detalii de execuţie, asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţia lucrărilor. Înfiinţarea sistemului de canalizare menajeră constă în: reţea de canalizare menajeră, staţie de pompare a apei uzate, racorduri de canalizare menajeră, staţie de epurare.

În cadrul studiului de fezabilitate s-a propus înfiinţarea sistemului de canalizare pe străzile aparţinătoare satelor Poienari şi Groşani, pe o lungime de 14.000 metri. „Reţeaua de canalizare menajeră se va realiza paralel cu drumul judeţean DJ738 şi drumurile comunale DC41, DC41B, DC32A, DC42A, DC42B, DC40A, DC40B şi străzile adiacente acestora. Întreaga reţea de canalizare menajeră va deservi o populaţie de 2019 locuitori. Reţeaua gravitaţională proiectată va fi din conducte de PVC – SN8, Dn250mm, îmbinate cu mufă şi garnitură de cauciuc.

Pe lungimea canalizării gravitaţionale s-au prevăzut cămine de vizitare. Lucrările prevăzute în zona drumului judeţean DJ738 se vor executa fără deteriorarea acestuia şi se vor desfăşura între Km 1+784 şi Km 4+708. Pozarea conductelor se va face în tranşee dreptunghiulare, cu lăţimea de 1 m, pe un strat de nisip de 10 cm, şi acoperită peste generatoarea superioară cu un strat de nisip de 15 cm. Se vor procura tuburi însoţite de certificate de calitate, pentru a îndeplini condiţiile prevăzute de Legea 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Pe traseul reţelei de canalizare şi refulare a apelor uzate menajere au fost prevăzute 7 subtraversări ale drumului judeţean DJ738 şi 2 subtraversări de drumuri comunale. Pe traseul reţelei de refulare a apelor uzate menajere au fost prevăzute 2 supratraversări de cursuri de apă pe grindă metalică şi 9 subtraversări de cursuri de ape.

Pe traseul reţelei de canalizare, au fost prevăzute 10 staţii de pompare, construcții din PEHD tip fagure, cu separator de solide şi dotate cu pompe 1A+1R. La conductele de refulare ale fiecărei pompe se vor instala clapete de reţinere cu bilă şi vane tip cuţit.

Alimentarea cu energie electrică a staţiilor de pompare se va face din reţeaua stradală a furnizorului de energie electrică. Instalaţiile de alimentare cu energie electrică cuprind racordul şi blocul de măsură şi protecţie (BMP).

Cele 580 de racorduri de canalizare menajeră se vor realiza din tuburi de PVC, SN8 pentru canalizare Dn160mm şi sunt preluate în canalizarea stradală prin piese de racord speciale sau prin căminele de vizitare. În ceea ce priveşte staţia de epurare, soluţia de epurare adoptată are la bază un modul de epurare compact, containerizat şi este bazată pe un principiu de aerare a apei uzate, mixt, cu module MBBR şi nămol activ. Va fi instalată o unitate de epurare cu Quzi mediu = 300 m3/zi.”, este descrierea în rezumat a investiţiei, prezentată de organizatorii licitaţiei.

Valoarea totală a contractului, 26.262.096,91 lei, este repartizată astfel pe capitole bugetare: cheltuieli pentru asigurarea utilităţilor – 333.200 lei; proiect tehnic şi detalii de execuţie – 606.900 lei; asistenţă tehnică din partea proiectantului – 111.974,24 lei; construcţii şi instalaţii – 21.511.305,13 lei; utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj – 3.150.843,92 lei; lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 547.873,62 lei.

Termenele pentru realizarea activităţilor din cadrul contractului sunt trei luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţia lucrărilor.

 

Sursa foto: Media Art Cip

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!