9 C
Campulung Muscel
24/01/2025

Clădirea Şcolii Grădişte, construită în 1965, a intrat în şantier. Reabilitarea este plătită din banii europeni alocaţi prin GAL

Una dintre investiţiile cu fonduri europene obţinute prin GAL Câmpulung Muscel este în lucru, şantierul fiind instalat la intrarea în Câmpulung. Clădirea Şcolii Grădişte a intrat în reabilitare şi, chiar dacă pentru mulţi câmpulungeni nu acest proiect era urgenţa Câmpulungului, facem din nou precizarea că autorităţile erau obligate să-şi limiteze proiectele la „zonele urbane marginalizate”. De aceea se repară această şcoală, în loc să fie rezolvate priorităţile cartierelor: fondurile UE gestionate prin GAL Câmpulung Muscel au avut ca destinaţie zonele mai puţin dezvoltate, în care trăiesc câmpulungeni cu probleme de ordin social. Cum este aproape tot Câmpulungul, dar strategia primului GAL a luat în considerare ca zone marginalizate Pescăreasa, Cazărmilor şi Gruiul. În viitorul GAL intră şi Vişoiul şi blocurile ARO. Prima investiţie dintre cele susţinute cu fonduri POR este reabilitarea imobilului de la intrarea în Câmpulung, despre care, vara trecută, vă relatam că s-a arătat interesată o singură firmă. Doar societatea omului de afaceri Ion Cotescu, And Secom Intexim, şi-a depus oferta la licitaţia la care n-a înregistrat concurenţă.       

  • Ce lucrări trebuie să execute constructorul  

Ca membru fondator al Grupului de Acţiune Locală Câmpulung Muscel, care gestionează 7 milioane de euro obţinute de la Uniunea Europeană, municipalitatea a solicitat fonduri pentru proiecte sociale şi de infrastructură. Între investiţiile propuse de Primăria Câmpulung se află reabilitarea capitală a Şcolii Grădişte. Valoarea lucrării de punere la punct a unei clădiri asupra căreia se cunoaşte trecerea timpului a fost estimată la peste 2 milioane de lei, din care Uniunea Europeană acordă aproximativ 1,5 milioane de lei. Diferenţa intră în sarcina municipiului. Tot la Şcoala Grădişte, printr-un alt proiect finanţat prin GAL Câmpulung Muscel, se va realiza un loc de joacă.

Procedura pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrării „Reabilitare şi modernizare clădire şcolară şi împrejmuire teren” a demarat pe 19 mai 2023, când s-a publicat pe SICAP invitaţia destinată constructorilor interesaţi de oferta de lucru a Primăriei.

Autoritatea contractantă a solicitat câştigătorului licitaţiei următoarele servicii: elaborarea documentaţiei de proiectare în fazele proiect tehnic şi caiet de sarcini, inclusiv detalii de execuţie şi documentaţia tehnică pentru autorizaţia de construire; obţinerea autorizaţiei de construire; asistenţa tehnică a proiectantului şi execuţia lucrărilor.

Pe lângă refacerea structurii, lucrările propuse constau în: recompartimentarea grupurilor sanitare, reparaţii ale acoperişului, înlocuirea întregului sistem termic şi hidroizolant, desfacerea tencuielilor existente de zidărie de cărămidă şi tencuirea întregii clădiri, înlocuirea totală a tâmplăriei, realizarea jgheaburilor şi burlanelor pentru colectarea apelor de pe acoperiş, amenajarea camerelor: desfacerea şi refacerea tencuielilor şi finisajelor, gletuire şi vopsire, montare de placări la pardoseală, turnare de şape de egalizare, instalatii electrice, termice, sanitare, în conformitate cu legislaţia în vigoare, refacere totală, inclusiv branşamente, contoare pansate, amplasare şi racordarea centralei termice în condensare, reamenajarea aleilor şi trotuarelor perimetrale.

Spaţiul desfăşurat pe parter are o suprafaţă construită de 507 metri pătraţi. Valoarea totală a proiectului, de 2.645.328,61 lei, este distribuită astfel pe diversele categorii de cheltuieli: documentaţia tehnică pentru obţinerea autorizaţiei de construire – 29.999,99 lei; proiect tehnic şi detalii de execuţie – 35.700 lei; construcţii şi instalaţii – 2.337.145,21 lei; montaj utilaje tehnologice, echipamente tehnologice şi funcţionale – 5.172,70 lei; utilaje, echipamente tehnologice şi funcţionale care necesită montaj 30.582,30 lei; dotări – 159.882,04 lei; lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier – 46.846,36 lei. Suma aferentă liniei bugetare de „diverse şi neprevăzute” este în cuantum de 69.010 lei şi nu este inclusă în valoarea de buget pentru achiziţia de lucrări.

  • Şcoala a fost construită în 1965

Condiţia impusă la licitaţie a fost „preţul cel mai mic”. Însă Primăria n-a avut din ce alege, deoarece n-a fost depusă decât o singură ofertă. Până la data limită de înscriere, 6 iunie 2023, a fost înregistrată o singură participare la procedura de achiziţie: asocierea condusă de firma lui Ion Cotescu, And Secom Intexim SRL, din Câmpulung, care are alături de ea proiectantul Asix Design SRL.

În prezent, clădirea şcolii se află în administrarea municipiului Câmpulung. Construcţia a fost realizată în anul 1965 şi are o structură alcătuită din: fundaţii continue, realizate din beton simplu sub pereţii exteriori şi interiori ai clădirii; pereţii de închidere sunt realizaţi din zidărie de cărămidă cu grosimea de minim 35 cm; planşeul este din plafon de nuiele tencuite; acoperişul este de tip şarpantă cu ţiglă ceramică. Clădirea este cu regim de înălţime parter. Pentru funcţionarea clădirii în scopul propus, întreaga structura a clădirii trebuie consolidată şi necesită refacerea integrală a tuturor finisajelor.

Investiţia este suportată financiar din fonduri europene, alocate prin Programul Operaţional Regional – POR.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!