23/04/2025

Elena Lasconi, alături de sute de creştini, a fost prezentă la hramul Bisericii „Sfântul Ilie”

Ca în fiecare an, pe data de 20 iulie, credincioşii din Câmpulung au sărbătorit cu bucurie hramul Bisericii „Sfântul Ilie”, una dintre cele mai importante sărbători religioase. Cu această ocazie specială, primăriţa oraşului, Elena Lasconi, s-a alăturat evenimentului pentru a se ruga şi a aduce un omagiu Sfântului Ilie, ocrotitorul spiritual al Bisericii şi protectorul ceresc al acestui oraş.

  • Sute de creştini au luat parte, de dimineaţă, la slujba închinată Sfântului Proroc Ilie

Sărbătoarea hramului a început în această dimineaţă, cu o slujbă specială oficiată de către preotul paroh al Bisericii, alături de un cor minunat format din bărbaţi şi femei. În cadrul slujbei s-au rostit rugăciuni pentru credincioşi şi pentru binele comunităţii, iar Sfântul Ilie a fost pomenit cu evlavie pentru ocrotirea sa divină.

Primăriţa Elena Lasconi a participat la ceremonia religioasă, aducând un plus de importanţă evenimentului. Aceasta şi-a exprimat recunoştinţa şi respectul faţă de valorile şi tradiţiile religioase ale comunităţii, subliniind rolul esenţial pe care Biserica în are în menţinerea umanităţii. Primăriţa a fost prezentă şi s-a rugat alături de credincioşii sosiţi la această mare sărbătoare, arătându-şi astfel sprijinul şi ataşamentul faţă de comunitatea pe care o reprezintă.

  • Sfântul Ilie este considerat, de către creştini, aducătorul de ploi

Sfântul Ilie, cunoscut şi sub numele de Ilie Tesviteanul sau Ilie Profetul, ocupă un loc special în istoria religiilor şi este aducător de învăţături în multiple tradiţii spirituale. Esenţa ecumenică a Sfântului Ilie se bazează pe recunoaşterea lui în mai multe tradiţii religioase. În iudaism, Ilie este considerat unul dintre cei mai importanţi profeţi şi este menţionat în numeroase părţi ale Bibliei, inclusiv în cărţile Vechiului Testament. El este venerat ca unul dintre marile figuri profetice care a apărat dreapta credinţă şi a reprezentat legătura dintre Dumnezeu şi poporul Israel. În creştinism, Sfântul Ilie este considerat unul dintre cei mai mari profeţi din Vechiul Testament. În Noul Testament, apare în timpul Transfigurării Domnului, alături de Moise, pentru a se ruga alături de Iisus. Acest moment a accentuat rolul lui Ilie ca reprezentant al profeţiei şi prevestire a venirii lui Hristos. Acesta este cinstit de creştini ca aducător de ploi, după ce, prin rugăciunea sa, a salvat de la moarte poporul din Israel după 3 ani şi jumătate de secetă. În perioada sa pământeană, Ilie a săvârşit şi păcate, cel mai mare fiind uciderea părinţilor săi la îndemnul diavolului. Dumnezeu l-a iertat, l-a urcat în rândul Sfinţilor şi l-a urcat la cer într-o trăsură cu roţi de foc, trasă de cai albi înaripaţi. Acesta a trăit cu 800 de ani înainte de venirea lui Iisus Hristos. După ce şi-a încheiat misiunea sa pe pământ, a fost ridicat la cer şi va reveni pe pământ înaintea celei de-a doua veniri a domnului Iisus Hristos.

Robert Adrian ŞTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!