20.1 C
Campulung Muscel
23/04/2025

Firma câmpulungeană And Secom Intexim va reabilita Dispensarul Bughea de Jos

După un an de la înaintarea proiectului de reabilitare energetică a clădirii Dispensarului Bughea de Jos la PNRR, pentru finanţare nerambursabilă, autorităţile locale au bifat etapa de achiziţie publică a serviciilor de proiectare şi execuţie. Constructorul care va pune în practică investiţia plătită din fonduri europene este firma câmpulungeană And Secom Intexim, care va asigura şi partea de proiectare.

  • În clădirea dispensarului funcţionează şi biblioteca şi un cabinet stomatologic

Pe 15 mai 2023, primarul Dorel Tănăsescu a iniţiat două achiziţii directe, prin intermediul portalului de specialitate, prin care şi-a asigurat prestaţiile firmei care va onora contractele de proiectare şi punere în operă a lucrărilor de renovare a imobilului Dispensarului Comunal. And Secom Intexim este societatea căreia i s-au atribuit direct ambele contracte. Proiectarea costă 29.750 lei, sumă care acoperă costurile prilejuite de întocmirea proiectului tehnic şi a documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii. Iar execuţia se va realiza la un preţ de 500.040 lei.

Planurile de punere la punct a clădirii cu specific medical încep să se concretizeze la un an distanţă de momentul votului acordat de Consiliul Local Bughea de Jos pentru înaintarea la PNRR a acestei propuneri de investiţie. Mai precis, pe 18 aprilie 2022, aleşii au aprobat depunerea proiectului, a notei de fundamentare a investiţiei şi a cheltuielilor, în cadrul apelului de proiecte din Componenta 10 – Fondul Local a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Prin investiţia care se derulează la Bughea de Jos, administraţia urmăreşte creşterea eficienţei energetice, mai ales că în clădirea care face subiectul proiectului finanţat cu fonduri europene funcţionează şi biblioteca şi un cabinet stomatologic. Primarul Dorel Tănăsescu a semnat contractul de finanţare pe 24 februarie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei. „MDLPA se angajează să acorde o finanţare maximă nerambursabilă de 500.039,99 lei. În cazul în care valoarea totală a proiectului creşte peste valoarea convenită prin contractul de finanţare, diferenţa astfel rezultată va fi suportată în întregime de beneficiar. În cazul în care, la finalizarea perioadei de implementare a proiectului, valoarea eligibilă este mai mică decât valoarea eligibilă prevăzută la alineatul 1, suma acordată de MDLPA va reprezenta valoarea eligibilă rezultată la finalul proiectului. Orice modificare a contractului de finanţare, agreată de părţi, nu poate conduce la creşterea valorii finanţării nerambursabile a proiectului.”, sunt câteva dintre condiţiile impuse de finanţator.

Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanţare şi poate fi prelungită cu acordul părţilor, cu respectarea termenului limită de 30 iunie 2026, care nu poate fi depăşit. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!