20.1 C
Campulung Muscel
23/04/2025

Elevii Colegiului Național „Dinicu Golescu” vor susține un proiect despre reciclare, în Spania

O echipă formată din elevi ai Colegiului Național „Dinicu Golescu” va pleca în Spania, prin proiectul Erasmus, pentru a vorbi despre reciclare și importanța ei.

  • Elevii și-au propus să îi îndrume și pe ceilalți despre o reciclare a metalului corectă

Echipa este coordonată de către autorul acestui proiect, profesor Ludmila Buțoiu, împreună cu cadrele didactice Simona Bădițescu, Adelina Beldugan și Luminița Diaconu. Din componența echipei fac parte următorii elevi: Ștefania Răuță, Ana Lemnaru, Sofia Oanu, Robert Dobre și Ștefan Capran. Aceștia sunt elevii care vor prezenta, în Spania, proiectul lor despre reciclarea metalului, „Waste segregation and sustainability of metal”. Dorința acestora este ca, prin prezentarea proiectului, să-i îndemne și pe ceilalți să recicleze în mod corect metalul.

Potrivit Ștefaniei Răuță, „reciclarea este foarte importantă pentru că trebuie să ne străduim să ținem natura curată și tot ce ne înconjoară, pentru că numai cu ajutorul ei trăim, iar plantele eliberează oxigen și noi din asta trăim”. De asemenea, Sofia Oanu a adăugat că: „noi avem informații destul de convingătoare. Acum, noi sperăm ca ei să asculte ce avem noi de spus și ne dorim să îi îndrumăm pe ei să facă ce le propunem noi, deoarece prezentarea noastră este despre segregarea metalului, care se biodegradează foarte greu”. Conform elevului Robert Dobre, aceștia au lucrat la proiect de la începutul anului cu dorința de a convinge lumea să recicleze mai mult. „Echipa este, din punctul meu de vedere, cea mai bună echipă și cred că vom face o treabă foarte bună împreună”, a remarcat elevul Ștefan Capran.

Ludmila Buțoiu, coordonator și autor al acestui proiect a precizat că va participa, împreună cu echipa, la cea de-a treia activitate transnațională din cadrul acestui proiect pe tema managementul gunoiului sortat. „Noi perseverăm, încercăm să educăm și să aducem un plus de valoare la capitolul activităţi extracurriculare cu susținerea programului Erasmus, a unor activități care ne oferă posibilitatea de a avea un împrumut de bune practici. În Spania ne întâlnim cu echipe din Portugalia, Germania și Franța și avem ce să învățăm. Încercăm să implementăm un sistem de sortare a gunoiului la noi, în oraș, cu toată speranța că întregul oraș, în curând, va trece la acest tip de debarasare de gunoaie”, a precizat profesor Ludmila Buțoiu.

Robert Adrian ȘTEFAN

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!