11.6 C
Campulung Muscel
24/05/2024

Tinerii amatori de calistenie vor avea la Câmpulung echipamentele necesare. În prezent, ei merg la Mioveni pentru aceste exerciţii de forţă

Pentru noul proiect „Kretzulescu”, Primăria Câmpulung are o colaborare cu o echipă de profesionişti de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”. Profesorii şi asistenţii universitari contactaţi lucrează pentru administraţia câmpulungeană un studiu de fezabilitate atât pentru Băile „Kretzulescu”, cât şi pentru Parcul „Kretzulescu”, monumente considerate sensibile, pe care nu le puteau „ataca” într-o lucrare de amploare decât nişte specialişti de talia celor din Ordinul Arhitecţilor din România. Aceştia au ajuns la concluzia că, în primul rând, trebuie făcut un masterplan pentru toată zona „Kretzulescu”, nefiind inspirată tratarea pe bucăţi a parcului şi a componentelor sale, băile şi patinoarul. Documentaţia pentru Parcul „Kretzulescu”, Băile „Kretzulescu”, Şcoala „Oprea Iorgulescu” şi Grădiniţa „Sfântul Nicolae” va fi finanţată prin Timbrul de Arhitectură, ceea ce înseamnă o economie de aproape un milion de lei pentru studiile realizate. Am împrospătat aceste informaţii legate de intenţiile de reluare a proiectului „Kretzulescu” în contextul unei dotări planificate pentru autorităţi ca urmare a cererilor primite de la tineri: echipamente de calisthenics sau calistenie, pentru exerciţii fizice prin care sunt lucraţi muşchii corpului.

  • Cei care practică acest sport au la dispoziţie trei bare amărâte lângă „Carol”     

„Vrem să punem calisthenics. Sunt nişte bare de forţă căutate de tineri care îşi doresc asta în Câmpulung şi care ne-au făcut solicitări încă de când am preluat mandatul. Sunt foarte atractive. Ştiu că există unul la Mioveni şi tinerii se duc până acolo. Dar eu vreau să facem unul şi mai fain.”, ne împărtăşea, de curând, Elena Lasconi câteva dintre planurile pentru tineri.

Cei care scutesc drumul până la Mioveni se antrenează lângă Colegiul „Carol I”, unde sunt trei bare amărâte. Calistenia, înţeleasă ca sport ori fitness, conţine exerciţii asemănătoare celor de gimnastică şi este practicată cu ajutorul unor bare, bare paralele, inele de gimnastică, eventual, greutăţi. Totul, pentru a lucra diferitele grupe de muşchi ale corpului. Este un antrenament, dar şi o pasiune a tinerilor de astăzi preocupaţi de aspectul lor, despre care ne-a vorbit consilierul pe probleme de tineret al primarului, Andrei Grecu, din aceeaşi generaţie cu practicanţii de calisthenics.

  • Jumătate din patinoar va fi amenajată ca patinoar

Cel mai probabil, amplasarea acestor echipamente va fi în Parcul „Kretzulescu”. La recomandarea arhitecţilor de la „Ion Mincu”, au picat planurile de a amenaja o pistă de skateboard într-un monument de clasa A. Pista ar fi trebuit să ocupe jumătate din patinoarul de 1.800 de metri pătraţi, dar dacă specialiştii nu s-au pronunţat în favoarea ei, s-a renunţat la idee. Rămâne de văzut unde i se va găsi un loc, căci investiţia n-a picat cu totul din intenţiile administraţiei. Cealaltă jumătate va fi patinoar, cel mai probabil, realizat cu ajutorul ADP. Iarna se va patina pe el, iar vara îl au la dispoziţie copii şi tinerii care se dau cu rolele. Investiţia de amenajare a patinoarului din „Kretzulescu” figurează în bugetul Administraţiei Domeniului Public şi Privat al Câmpulungului cu o prevedere financiară de 600.000 lei. M.B.

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!