Constructorul parcului de la Grădişte se află cu investiţia aproape de stadiul final, care se va produce în luna mai, aşa cum s-a angajat faţă de primăriţa Elena Lasconi. Lucrarea estimată să dureze un an se încheie după două luni de muncă, în care s-au realizat aleile şi spaţiul verde, s-au montat locul destinat activităţilor sportive, mobilierul urban, stâlpii de iluminat şi împrejmuirea. Astăzi, se lucra la foişor şi, cel mai probabil, acesta este ultimul detaliu al parcului, căci a cam fost bifat în totalitate ceea ce conţine proiectul.
Zona de relaxare cuprinde bănci de agrement, pergole, bănci pentru pergole, foişorul, stâlpii de iluminat, plus coşurile de coşuri de gunoi şi sistemul de supraveghere video cu 4 camere incluse. Pentru cei care vor să facă sport s-au pus în spaţiul destinat mişcării în aer liber echipamente de fitness, de tipuri diferite, şi un echipament de gimnastică. Spaţiul verde înseamnă gazon cu sistem de irigaţii. Spaţiul de joacă, a cărui suprafaţă de contact este asigurată de un covor elastic din cauciuc, a fost împrejmuit cu gard metalic.
Copiii din cartier n-au mai aşteptat momentul inaugurării şi, nerăbdători, au început să probeze aparatele de fitness. Atracţia este de înţeles, sunt tentante şi pentru ei s-a făcut parcul care arată bine. Ce nu arată bine deloc este şopronul unui fost depozit aflat în legătură cu centrala termică demolată vara trecută. Dintr-o încurcătură produsă în hârtii, „scheletul” a rămas în poziţie verticală, dar va trebui rezolvat, întrucât strică imaginea investiţiei. La fel, balta formată fix lângă parc, căreia trebuie să i se asigure un drenaj, dacă apa se adună după ploaie şi nu are pe unde să se scurgă. „E.M.”