3.5 C
Campulung Muscel
23/01/2025

Care sunt cele cinci zone din Câmpulung incluse în proiectul „Grădina mea, oraşul meu”

Un proiect mai atractiv decât parcările de reşedinţă, asta pentru că include, pe lângă spaţiile destinate staţionării autoturismelor, şi parcuri realizate cu ajutorul cetăţenilor, este „Grădina mea, oraşul meu”. În prima etapă, proiectul include cinci zone din Câmpulung: parcarea din spatele Stomatologiei, terenul din spatele blocului D20 din Grui (spaţiul interior al blocurilor amplasate între troiţă şi Complexul Grui), parcarea de la intrarea pe Valea Bărbuşii şi curţile Grădiniţei Valea Româneştilor şi Şcolii Mărcuş. Toate acestea vor face obiectul unei amenajări complexe, executate de lucrătorii ADP, care vor fi sprijiniţi de cetăţenii din zonele respective.

Muncitorii serviciului Primăriei se vor ocupa de amenajarea locurilor de parcare, a aleilor, a alveolelor verzi, de plantările de arbori, iar câmpulungenii care vor să se implice vor da o mână de ajutor la sădirea florilor. Beneficiarii respectivelor spaţii verzi vor planta ce flori ornamentale doresc, în ideea că, dacă vor fi cooptaţi în această activitate edilitară, vor supraveghea cu mai mult simţ de răspundere ce se realizează pentru ei. Altfel spus, dacă vor vedea pe cineva rupând o floare sau distrugând o bancă sau un coş de gunoi, vor reacţiona mai ferm, văzând că se alege praful de munca lor.

Cele cinci locuri enumerate la începutul articolului vor fi executate începând din această primăvară, însă intenţiile autorităţilor sunt de a extinde în timp proiectul la toate spaţiile verzi dintre blocuri şi din jurul instituţiilor. Aţi remarcat în filmările din cartierele, realizate în timpul deplasărilor pe teren ale primăriţei Elena Lasconi, în ce hal se prezintă împrejurimile blocurilor în care nu s-a investit niciodată de la construcţia lor.

„În toate zonele în care există o bucată de verde, la începutul unei străzi, la mijlocul unei străzi, la sfârşitul unei străzi, vreau să facem acest proiect „Grădina mea, oraşul meu”, în care noi să facem următoarele lucrări: punem sistemul de irigat, gazonul, aleile pietonale, tot mobilierul urban pentru acest proiect. În unele zone se pretează să punem inclusiv grătare cu extinctor şi tot ce trebuie, toaletă, foişor unde să poţi să joci table, un loc de joacă pentru copii. Iar tot ce înseamnă plante, pomi, să fie aduse de oamenii care locuiesc în zona respectivă. Eu cred că, pe lângă faptul că va exista această interacţiune socială între oameni, vom învăţa să preţuim mai mult ce avem. Şi să nu mai privim nepăsători cum vin alţii şi distrug o bancă, coşurile de gunoi, cum dau foc unei tufe sau la un pom.”, a afirmat primăriţa Elena Lasconi. „E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!