Familia Răuţoiu are un motiv întemeiat să dea impulsul aşteptat de câmpulungeni lucrării de amenajare a Bulevardului „Pardon”. Două dintre firmele deţinute de afaceriştii musceleni, Group Concif şi Conteh Barengott, au câştigat contractul pentru „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea”, care cuprinde şase scuaruri şi intersecţii din municipiu. Constructorii din Bădeni au avut de înfruntat o singură asociere de firme, care a acceptat rezultatul licitaţiei fără ripostă. Aşadar, două dintre cele trei societăţi implicate în investiţia de pe bulevard au de onorat un angajament de lucru, pe care şefa Executivului îl vrea încheiat până la sfârşitul anului, conform afirmaţiilor sale în diverse ocazii publice. Cu rezervele de rigoare în privinţa sfârşitului lucrării menite să schimbe imaginea celor şase puncte cu tranzit auto şi pietonal, aşteptăm începutul prognozat să se producă în această primăvară. Mai spunem că adjudecatarele au ofertat preţul de 2.541.572,25 lei, la o diferenţă de 675.608,62 lei de valoarea de pornire a licitaţiei. 900.000 de lei au rămas din alocarea de 2 milioane de lei de la Guvern, pentru „Capitala Scrisului Românesc”, iar diferenţa până la 2,5 milioane de lei va fi acoperită din bugetul pe 2022 al Câmpulungului.
Tatăl şi fiul au câştigat cu un preţ reprezentând 79% din valoarea de pornire a licitaţiei
Foarte important pentru cititorii interesaţi de achiziţiile Primăriei: contractul n-a fost împărţit în loturi, fiind licitate „la pachet” şase zone din oraş pentru a fi modernizate: 1.„La ruşi” (parţial, amplasamentul fiind inclus în cealaltă licitaţie, pentru parcuri, pentru a fi transformat într-o parcare); 2.Gardă; 3.Rotunda; 4.Romarta; 5.Schei (spaţiul verde de la Jandarmi); 6.Grui (platforma de gunoi de peste drum de cimitir). „Amplasamentele selectate se află în zone preponderent cu activităţi comerciale, zone cu tranzit intens. Au fost selectate şase amplasamente, aspect care oferă posibilitatea de a realiza un concept unitar în care se vor integra elemente simbolice de tip caractere letrice din metal. Împreună, caracterele vor defini numele „NEACŞU”, numele boierului din Câmpulung. Integrarea caracterelor în concept va fi relaţionată cu mesaje sau denumiri vizuale specifice amplasamentelor. Principalele elemente definitorii ale propunerii de amenajare sunt: elemente arhitecturale simbolistice; redefinirea aleilor pietonale, asigurarea acceselor pentru persoane cu dizabilităţi; realizarea locurilor de relaxare, mobilier urban; asigurarea iluminatului public şi a celui ornamental; realizarea sistemului de supraveghere video; spaţii verzi; plantare de arbori, arbuşti.”, este descrierea în rezumat a proiectului conceput în anul „Scrisorii lui Neacşu”.
Valoarea totală cu care contractul a fost scos la licitaţie s-a cifrat la 3.217.180,99 lei, defalcată astfel pe categorii de cheltuieli: servicii de proiectare – 165.250,39 lei, din care proiectul pentru autorizaţia de construire + proiect tehnic + detalii de execuţie – 122.213 lei, asistenţa tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuţie a lucrărilor – 35.897,39 lei, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic – 7.140 lei; execuţia lucrărilor – 3.051.930,61 lei. „Grosul” cheltuielii are următoarea destinaţie: valoarea aferentă investiţiei de bază – 2.038.828,83 lei, dotări – 940.319,79 lei şi valoarea aferentă organizării de şantier – 72.781,98 lei.
Pe 8 februarie 2022, Primăria Câmpulung a încheiat contractul cu firmele patronate de Sorinel Răuţoiu şi George Răuţoiu, tatăl şi fiul, Group Concif şi Conteh Barengott. Le-a adus contractul dorit preţul de 2.541.572,25 lei, reprezentând 79% din valoarea de pornire a licitaţiei. Primăria a făcut public rezultatul procedurii de achiziţie pe 9 martie 2022.
Concurenţă limitată la două asocieri de firme
Nefiind contestaţii, procedura de achiziţie a durat două luni. Vă amintim că licitaţia pentru investiţia „Piaţa Neacşu uneşte comunitatea” a avut startul pe 2 decembrie 2021, la o săptămână distanţă de momentul în care Consiliul Local aproba, la şedinţa din 25 noiembrie 2021, studiul de fezabilitate. Patronii cu afaceri în domeniul construcţiilor au avut timp să-şi prezinte ofertele până pe 20 decembrie 2021, zi în care s-au şi deschis. Criteriul esenţial care a departajat concurenţii l-a constituit preţul cel mai mic oferit.
Au depus oferte:
- Asocierea formată din Fly Construct Team Ideal SRL, din satul Geamăna, comuna Bradu, în calitate de lider de asociere, Eco Green Light SRL, din Bucureşti, asociat, Aria 42 Studio SRL, din Bucureşti, asociat, care au cooptat alături de ele mai mulţi subcontractanţi: MGM Unic Electro Impex SRL, din Geamăna-Bradu, Fun Attraction Expert Service SRL, din Bucureşti, DFS Center Grup SRL, din Piteşti, Netergy Corporate SRL, din Piteşti.
- Asocierea formată din Group Concif SRL, din satul Bădeni, comuna Stoeneşti, ca lider de asociere, şi Conteh Barengott SRL, din Târgovişte, asociat, având alături de ele doi subcontractanţi: Art Decor SRL, din Săcele, şi Bubu Cons SRL, din Târgovişte.
Primăria solicită câştigătorului licitaţiei proiectare şi execuţie pentru amplasamentele în care vor fi amplasate, printre multele amenajări dorite, cele şase litere ale cuvântului „NEACŞU”: În fiecare dintre spaţiile modernizate se va amplasa o literă din componenţa cuvântului „Neacşu”: „N” – zona „La ruşi”; „E” – zona „La Gardă” (inclusă în „BINE AŢI VENIT”); „A” – zona „Rotunda” (inclusă în „ROTUNDA”); „C” – zona „Romarta” (inclusă în „CÂMPULUNG”); „S” – zona Schei (inclusă în „SCHEI”); „U” – zona Grui (inclusă în „GRUI”).
Execuţia celor şase amenajări, care vor schimba aspectul unor zone cu tranzit din municipiu, are o durată estimată la 12 luni. Magda BĂNCESCU