10.1 C
Campulung Muscel
19/05/2024

Elena Lasconi: „Ghişeul Unic este dovada respectului pentru cetăţeni”

Ieri, 21 martie, a fost pus în funcţiune Biroul de Relaţii cu Publicul, amenajat la parterul Primăriei, cu rolul de a-i opri pe cetăţeni să mai umble din uşă în uşă prin instituţie. Spaţiul a fost zugrăvit, igienizat, mobilat, utilat cu sistem de sonorizare şi muzică ambientală. Sistemul de iluminat a fost îmbogăţit cu candelabre şi lampadare. De-o parte şi de alta a intrării principale sunt două smartboard-uri, pe unul vor rula anunţuri, iar pe celălalt vor putea fi descărcate wirless formulare, chiar completate în timp real şi printate. Mobilierul şi accesoriile au fost alese să rezoneze cu arhitectura clădirii, a fost îmbinat trecutul cu viitorul.

Contribuabilii nu vor mai umbla pe la mai multe uşi să-şi rezolve o problemă
Rolul Biroului de Relaţii cu Publicul este de a opri petenţii să mai umble pe la mai multe uşi pentru a-şi rezolva o singură problemă. Doleanţele câmpulungenilor vor fi preluate de angajaţii detaşaţi aici. Ieri erau reprezentanţi de la Registratură, Taxe şi Impozite Persoane Fizice şi Juridice, Starea Civilă, Urbanism şi Registrul Agricol, dar şi de la Poliţia Locală.
„Astăzi (n.r. 21 martie) deschidem oficial Biroul de Relaţii cu Publicul şi acesta este semnul echipei de la Primărie de a vă transmite respectul pe care-l meritaţi, ca cetăţeni ai Câmpulungului. De astăzi, aici, o să fie inima instituţiei, pentru că sufletul sunteţi, fără nicio discuţie, dumneavoastră, câmpulungenii. Ce se întâmplă în momentul în care cetăţeanul vine la Primărie? Pe lângă faptul că i se spune: Bine aţi venit! Cu ce vă putem ajuta? Aici o să aibă interacţiunea cu echipa noastră şi există un smartboard pe care se poate naviga. De exemplu, la Taxe şi Impozite putem găsi formularele pdf, pe care le putem imprima şi, după, completa la una din mesele laterale. Cele care sunt format word se pot completa direct în timp real, pe ecran, şi după aceea să le printăm. Se pot vizualiza şi locurile de parcare care sunt nerepartizate, marcate pe o hartă a Câmpulungului. Orice aveţi nevoie, găsiţi aici şi va fi tot timpul cineva care să vă ajute.”, a declarat primarul Elena Lasconi.

La Ghişeul Unic vor fi funcţionari de la toate departamentele
Ghişeul Unic din Primărie va avea angajaţi de la toate departamentele, astfel încât oamenii să nu se mai ducă prin birouri. Va exista şi un program afişat, iar toţi funcţionarii vor avea ecusoane cu numele şi funcţia.
E foarte important şi pentru angajaţii Primăriei acest birou, pentru că vor da altfel randament, nu va mai intra nimeni în birouri, iar ei nu vor mai fi deranjaţi de la lucru. Au fost cazuri când contribuabilii au venit nervoşi că nu li s-a rezolvat o problemă şi s-au certat cu unul din angajaţi şi, astfel, i-a deranjat şi pe ceilalţi colegi. „Eu cred că este o variantă civilizată şi frumoasă, mai ales că cetăţenii, după ce-şi completează formularele, pot aştepta pe canapele, pot să servească o bomboană, fructe. În fiecare zi o să avem fructe şi dulciuri pentru cetăţeni.”, a mai adăugat primăriţa.
Funcţionarii care au deschis ieri Biroul de relaţii cu publicul erau foarte emoţionaţi, dar şi încântaţi că au fost aleşi să lucreze acolo. În schimb, aşa cum a spus primăriţa, „nu toţi au fost la fel de bucuroşi”.

„Am vrut să fie un mobilier care să îmbine trecutul cu viitorul”
Până au putut fi achiziţionate mobilierul şi celelalte accesorii, la standardele impuse de Elena Lasconi, a durat mai bine de un an. Dar vor urma şi alte îmbunătăţiri ale interiorului Primăriei.
„Îmi place foarte mult cum a ieşit, am muncit foarte mult pentru Biroul de Relaţii cu Publicul, pe care-l consider necesar pentru cetăţeni. Am aşteptat mai bine de un an, nu am găsit firme care să facă acest gen de mobilier. Am avut două oferte din Polonia, unele din România ne-au prezentat un mobilier îngrozitor, dintr-un material după modelul recepţiei de la Oncologie. Am vrut neapărat să fie un mobilier frumos, care să îmbine trecutul cu viitorul. O să mai vină nişte mărunţişuri, apărători pentru toate caloriferele de pe holuri. Vreau să recondiţionăm toate ferestrele. Acum am rezolvat doar să se închidă, pentru că era aici un curent îngrozitor. Trebuie recondiţionate, eu nu cred că această clădire minunată trebuie să aibă termopane şi, dacă ar fi, ar trebui să fie din lemn stratificat. Eu sunt sigură că toate ferestrele le putem recondiţiona.”, a completat Elena Lasconi.
Investiţia a costat aproape 300.000 de lei, din bugetul local, şi a constat în zugrăveala şi igienizarea holului Primăriei, mobilierul, candelabre, lampioane, şase posturi de lucru cu şase scaune ergonomice, patru dulapuri pentru depozitare, două canapele, două fotolii şi patru taburete tip „Chesterfield”, din piele ecologică, măsuţă pentru cafea, patru mese de scris şi o siglă „Bine aţi venit!” luminată, etc.
Au fost cumpărate şi două smartboard-uri. „Posibil ca pe un smartbord să fie prezentat şi „angajatul lunii”, care s-a remarcat prin activităţi deosebite şi sunt mulţi care s-au remarcat.”, a mai completat edilul. Decorul holului a fost „îndulcit” cu două tablouri, cu imagini de ansamblu cu Câmpulungul, realizate de cunoscutul fotograf Sebastian Enache, pe care administraţia le-a printat pe pânză şi arată ca unele pictate.

Vor mai fi şi alte schimbări. Casieria va fi mutată la parter
În cadrul inaugurării Biroului Unic, primăriţa Elena Lasconi a anunţat că vor fi şi alte schimbări în cadrul Primăriei Câmpulung. Va fi refăcută partea de demisol, ca să arate civilizat, multe camere, ocupate cu tot felul de acareturi inutile, vor deveni birouri. Casieria va fi mutată la parter, camera în care se oficiau căsătoriile va deveni dispecerat pentru supravegherea camerelor de luat vederi.
„În locul sălii în care se oficiau căsătoriile va fi dispeceratul cu camerele de luat vederi. La primul nivel vom muta şi Casieria, dar nu am putut să o facem atât de repede, pentru că sunt nişte condiţii speciale de securitate, cu camere, cu tot ce trebuie. Oficierea căsătoriilor va fi tot în Sala Mare, deocamdată, dar cred că mulţi îşi vor dori să le oficiez aici. Am descoperit foarte multe spaţii, la subsol, unele mai micuţe, care sunt pline cu gunoaie. Săptămâna trecută, am scos din Primărie trei camionete de gunoi: o mulţime de unităţi exterioare de calculatore, care nu au mai fost folosite, imprimante vechi, scaune şi mese rupte, care nici măcar nu erau înregistrate în Contabilitate şi de care am scăpat. Am găsit două băncuţe din lemn, pe acelea le vom recondiţiona, pentru că erau rupte. Vom elibera mai multe spaţii din partea de demisol unde pot să fie relocate nişte birouri. O să avem şi un spaţiu dedicat oficierilor de căsătorii.”, a completat primăriţa Elena Lasconi. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!