Deficienţele depistate la prima încercare de recepţionare a noii Secţii de Oncologie a Spitalului Municipal au impus reluarea inspecţiei de către membrii comisiei ale cărei concluzii certifică respectarea tuturor condiţiilor de către executanţi. Astăzi, la ora 10.00, a fost programată revenirea specialiştilor cu atribuţii în preluarea, practic, a construcţiei proaspăt realizate, pentru ca beneficiarul să continue celelalte operaţiuni necesare punerii în funcţiune. Membrilor comisiei de recepţie li s-a alăturat primarul Elena Lasconi, care a vizionat „retuşurile” şi înaintea finalizării lor, având şi de această dată mici obiecţii. Dar, după cum a recunoscut şi ea, este un imobil nou, în care va fi oferit tratament în condiţii decente bolnavilor de cancer.
- Primăriţa a dispus să fie scos mobilierul mohorât cumpărat de cei de la spital
Carenţele lucrării care au condus la amânarea recepţiei au fost montarea paratrăsnetului şi instalaţia pentru incendiu de la subsolul care are şi rol de adăpost. În această dimineaţă, membrii comisiei de recepţie s-au reunit pentru a constata că lipsurile au fost remediate. „Am comandat paturile, vor fi paturi de ultimă generaţie pentru toate saloanele.”, spunea primăriţa Elena Lasconi, care a avut ultimul cuvânt în privinţa mobilierului pentru recepţie. Reprezentanţii Spitalului s-au grăbit să comande obiecte pe gustul lor, la a căror vedere Elena Lasconi a spus „nu”. După ce mobilierul a fost montat, primăriţa a dispus scoaterea lui şi înlocuirea cu unul pe placul său.
„Au scos de aici o nenorocire de mobilier, un mobilier care te ducea direct în depresie, de culoare gri, culoarea războiului, o culoare care înseamnă numai pesimism. Nu poţi să faci aşa ceva niciunde în spital, mai ales într-o Secţie de Oncologie. Avem deja un proiect, o să vă pun la dispoziţie fotografiile, o să vedeţi care a fost viziunea înainte, ca să vedeţi ce mobilier au cumpărat, pe ce au dat banii, şi cum vrem noi să arate această recepţie. Mi se pare incredibil să ne mulţumim întotdeauna cu foarte puţin şi să nu ne gândim deloc la ce este în sufletul omului bolnav sau al rudelor care aduc în spital pe cineva bolnav. O să avem o Secţie Oncologie de top, zic eu. Mă bazez pe faptul că doamna manager Petrina Florea va fi aici mână de fier.”, spunea şefa Executivului.
„Mai sunt nişte mărunţişuri – aşa se văd din exterior -, dar pentru mine şi pentru câmpulungeni sunt foarte importante. Prin mobilierul care vine lângă paturi, noptiere, oglinzi şi tot ce este în baie, trebuie să-i dai o tentă de căldură. Să fie un mediu prietenos. Le vom comanda şi pe acestea.”, a adăugat aceasta. După cum a mărturisit, mulţumită în totalitate nu poate fi niciodată. „Dar mă bucur că avem o secţie nouă. La un moment dat, mi-a spus constructorul că medicii sugerau să se pună pe jos gresie neagră. Gresie neagră la Oncologie! Sunt lucruri pe care eu, acasă, le-aş face altfel. Există o comisie de recepţie, între ai cărei membri nu se regăseşte primarul. Sunt mărunţişuri care pe mine mă deranjează, dar altora li se par în regulă, fiindcă se mulţumesc cu faptul că sunt lucruri noi. Oricum, au reparat foarte multe dintre lucrurile pe care le-am indicat şi mulţumesc pentru asta constructorului.”, a încheiat primăriţa Elena Lasconi.
- Astăzi expiră termenul de înscriere la licitaţia pentru paturi
Licitaţia pentru achiziţia paturilor care vor dota Secţia de Oncologie a debutat pe 3 martie 2022, la o valoare totală estimată de 460.000 lei. Achiziţia este împărţită în două loturi. Primul cuprinde paturile medicale cu saltea impermeabilă, stativ pentru perfuzie şi noptieră, la preţul estimat de 400.000 lei. În al doilea lot sunt incluse pătuţuri pentru nou-născuţi, valoarea achiziţiei fiind apreciată la 60.000 lei. Astăzi, 10 martie 2022, este termenul limită pentru primirea ofertelor, care, tot astăzi, se vor şi deschide. Paturile pentru a căror achiziţie procedura este în derulare trebuie livrate în termenul maxim de o lună.
Magda BĂNCESCU