6.3 C
Campulung Muscel
29/03/2024

Recepţia Compartimentului Oncologie a fost efectuată

Ieri a avut loc întâlnirea constructorului, care a ridicat noua clădire a Oncologie, şi conducerea Spitalului Municipal, pentru verificarea lucrărilor în perspectiva semnării recepţiei.
Ieri, 13 ianuarie 2022, s-a terminat construcţia Compartimentului Oncologie a Spitalului Câmpulung, prevăzut să poată funcţiona cu 20 de paturi, chiar dacă în structură sunt prevăzute 10. Conducerea are în vedere subdimensiuniarea unor secţii sau compartimente mai puţin eficiente, de unde se pot lua paturi pentru acest compartiment de care, din nefericire, au nevoie tot mai mulţi musceleni. Pacienţii bolnavi de cancer sunt îngrijiţi de doi medici, Roxana Rogociu şi Alin Radu, acesta din urmă debutând pe post de la 1 ianuarie, anul acesta, având pregătire şi în îngrijiri paliative, ca toate asistentele care deservesc compartimentul. Ca să-şi poată primi pacienţii, noul spaţiu, adaptat tuturor necesităţilor şi cerinţelor, mai trebuie mobilat şi dotat, costul acestora fiind estimat la circa 1.500.000 lei, şi să primească avizul DSP. Din păcate, recepţia investiţiei a fost respinsă de comisie din cauza nerespectării autorizaţiei de construire, dar şi a altor nereguli constatate de ISU.

Câmpulungul are o nouă Secţie de Oncologie, ca afară

Printr-un conform transmis de Primăria Câmpulung ni s-a comunicat că, concret, “construcţia noii Secţii de Oncologie a început, s-a finalizat şi a fost plătită integral în mandatul primarului Elena Lasconi”.
„Astăzi nu am tăiat panglici, aşa cum fac majoritatea politicienilor şi primarilor. Am venit de multe ori pe şantier să urmăresc cum se desfăşoară lucrările. Chiar şi astăzi am observat mici defecte, care vor fi remediate până la sfârşitul săptămânii viitoare. Sunt un om pretenţios, sunt atentă la detalii şi îmi doresc ca fiecare câmpulungean să aibă parte de tot ce e mai bun şi să fie respectat în comunitatea în care trăim. Faptul că am reuşit să găsesc resursele necesare pentru a duce la bun sfârşit acest proiect, faptul că astăzi avem o Secţie de Oncologie nouă nu se datorează unei singure persoane, ci a unei întregi echipe. Le mulţumesc tuturor! În special, le mulţumesc conducerii Spitalului Municipal, consilierului personal pe sănătate şi constructorului. Anul acesta îmi doresc să dotăm toată această clădire cu mobilier nou şi aparatură de ultimă generaţie. Pentru asta vom avea nevoie de aproximativ 1.500.000 lei. Sunt sigură că va fi posibil să facem asta, indiferent dacă vorbim de bani de la buget sau sponsorizare. Tot anul acesta o să demarăm un proiect de amenajare a spaţiului verde şi a căilor de acces din curtea Spitalului Municipal. Mi se pare incredibil că proiectul Secţiei de Oncologie nu a avut prevăzut şi acest lucru. Este foarte important pentru bolnavi şi familiile lor să beneficieze de un spaţiu curat, verde, prietenos, unde să se încarce cu energie pozitivă. Vă doresc tuturor sănătate!”, a precizat primarul Elena Lasconi.

Spaţiul poate fi considerat un mic spital, are tot ce-i trebuie

Contractul de construire a fost câştigat de asocierea de firme câmpulungene And Secom Intexim şi Inic, pentru suma de 4.700.000 lei, şi a fost semnat în ianuarie 2019. Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în februarie 2020, iar din toamna acelui an a început efectiv să prindă construcţia contur, după ce anterior a fost demolată clădirea veche.
„Lucrarea a fost făcută în baza unui proiect întocmit în anul 2015, în care erau prevăzute ambientarea şi modernizarea spaţiului existent şi adăugarea spaţiilor noi. A fost o temă de proiectare în varianta utilizării fondurilor europene. La spitale sunt norme care apar aproape lunar, care se înnoiesc, care se perfecţionează, au început să fie adaptări ale proiectului la situaţia impusă de norme şi la situaţia concretă de pe teren. A fost o muncă destul de consistentă, o colaborare normală în condiţiile unei lucrări de complexitatea asta. E adevărat că, spre final, a fost nevoie de intervenţia decisivă a doamnei primar pentru deblocarea lucrărilor şi, cu această ocazie, îi şi mulţumesc. Aş vrea să mai aduc mulţumiri speciale directorului Mădălin Iordache, care chiar a ţinut la acest proiect. În decurs de doi ani, am schimbat cinci directori, fiecare a venit cu dorinţele lui, cu pretenţiile lui, care ar fi trebuit să fie puse într-un proiect. În final, a preluat directorul Iordache, cu care am avut o colaborare excelentă, sper să fie în continuare, chiar a fost dedicat acestui proiect. Trebuie să ţineţi cont că, la 20 de paturi câte sunt aici, cu toate spaţiile necesare personalului medical, cheltuiala per pat, am făcut-o eu, groso-modo, este mai puţin decât jumătate decât cheltuiala per pat la Mioveni. Spaţiul acesta poate fi considerat un mic spital, are tot ce-i trebuie. Acum, va trebui mobilat şi utilat. Trebuie să-mi cer şi scuze că, în toată perioada lucrărilor, au avut de suferit bolnavii.”, a transmis reprezentantul firmei constructoare, Ion Cotescu.

Se urmăreşte creşterea capacităţii Oncologiei de la 10, la 20 de paturi

Acum, clădirea fiind gata, mai trebuie doar mobilată şi utilată şi obţinut avizul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş pentru vestitele circuite pentru pacienţi şi personal, care deja au fost întocmite de singurul medic epidemiolog pe care-l are Spitalul Municipal, Erika Dudu. Pentru că, din structură, Compartimentul Oncologie are prevăzute 10 paturi, restul, până la 20, vor fi relocate de la alte secţii sau compartimente, ca, în final, 15 să fie pentru bolnavii de cancer şi 5 pentru îngrijiri paliative, pe care sunt specializate toate asistentele, dar și noul medic, Alin Radu.
„La momentul actual, Spitalul are în structură avizate 10 paturi pentru Compartimentul de Oncologie, dar noi ţintim, şi aşa s-a gândit şi bine s-a făcut, pentru extinderea acestor spaţii. Din nefericire, necesitatea de servicii medicale pentru Oncologie este în creştere. Noi ne dorim, chiar de săptămâna viitoare, dar asta depinde şi de DSP Argeş, cărora le mulţumesc în avans, că ne-au ajutat şi ne-au privit ca pe nişte parteneri, iar lucrurile s-au schimbat foarte mult în beneficiul potenţialilor bolnavi. Dacă DSP Argeş ne ajută de săptămâna viitoare să pornim cu cele 10 paturi din structură, ar fi dorinţa cea mai mare a tuturor colegilor mei, în primul rând, a celor doi medici de la Oncologie. Mie îmi pare rău că Oncologia a fost una dintre cele mai văduvite, întâi a fost la etajul trei, a fost scoasă de acolo şi mutată aici. Din punctul meu de vedere, pentru că suntem o ţară de „speciali”, există nişte bolnavi speciali şi aceia sunt, nu neapărat în această ordine: copiii, bolnavii de oncologie şi mămicile sau graviduţele. De când am venit aici, acestea au fost priorităţile mele, în afară de a scăpa de sintagma de spital numai COVID.”, a transmis managerul Spitalului, Mădălin Iordache. Isabela FILIP

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!