25.5 C
Campulung Muscel
16/06/2025

Serviciul Salvamont a fost reacreditat

În cursul trimestrului doi al acestui an, Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România şi Consiliul Naţional al Serviciilor Publice Salvamont au evaluat documentaţiile depuse de structurile Salvamont din România în vederea acreditării acestora, pentru a desfăşura activităţi de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi şi certificarea capacităţii operative de intervenţie a formaţiilor de salvare montană.
Documentaţia depusă de Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş corespunde cerinţelor organizaţionale şi operaţionale specifice domeniului, confirmă asigurarea baremurilor de dotare materială cu echipamente de lucru, protecţie şi intervenţie, individuale şi colective, organizare teritorială, baze şi posturi Salvamont, un grad ridicat de acoperire a zonei de responsabilitate administrativ-teritorială prin cele patru formaţii de salvatori montani, sistem de alarmare, pregătire profesională.
„Luni, 5 iulie, Consiliul Judeţean Argeş a primit documentele care atestă re-acreditarea Serviciului Public Judeţean Salvamont Argeş de a desfăşura activităţi de prevenire a accidentelor montane şi de salvare în munţi şi certificările privind capacităţile operative de intervenţie a celor patru formaţii de salvare montană, care acţionează în judeţul nostru, re-acreditare valabilă pentru următorii cinci ani. Acreditarea Serviciilor Salvamont a început în anul 2016. Serviciul Public Judeţean Salvamont Argeş a fost printre primele din ţară care au întrunit condiţiile necesare şi care au obţinut acreditarea pe termenul maxim posibil, respectiv cinci ani, iar în prima jumătate a acestui an Consiliul Judeţean Argeş şi Salvamont Argeş au întreprins toate măsurile necesare obţinerii re-acreditării, întocmind documentaţia necesară şi asigurând condiţiile obligatorii privind modul de organizare, baza materială, alocaţiile bugetare, resursa umană, capacitatea de intervenţie, structura operaţională de salvatori şi gradul de acoperire a zonei montane şi submontane. Serviciile Salvamont, singurele structuri abilitate legislativ să soluţioneze accidentele montane cu victime, sunt desemnate legislativ să preia apelurile de urgenţă şi să intervină la un număr de 30 de tipuri de situaţii de urgenţă produse în zona montană şi în alte zone cu acces dificil, ca şi alte instituţii din sistemul medical şi de urgenţă, se supun unui proces de acreditare periodică prin care să se confirme menţinerea unui standard ridicat al serviciilor de salvare desfăşurate de aceste structuri de salvare.”, a transmis şeful Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!