7.6 C
Campulung Muscel
19/04/2024

A început examenul de Bacalaureat

Examenul naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2021, a început luni, 28 iunie, cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română. Astăzi, 29 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 30 iunie, va avea loc proba la alegere a profilului şi a specializării. Ultima probă scrisă, la Limba şi Literatura Maternă, este programată joi, 1 iulie. În judeţul Argeş, examenul de Bacalaureat este organizat în 21 de centre. Pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 4.495 candidaţi, dintre care 3.793 candidaţi din promoţia curentă, respectiv 702 candidaţi din promoţiile anterioare.
La nivelul Muscelului sunt patru centre
În zona noastră, cei 648 de elevi din cele nouă licee au fost grupaţi în patru centre de examinare.
La Colegiul Naţional „Diniu Golescu” susţin Bacalaureatul şi elevii de la Liceul Tehnologic „I.C. Petrescu” Stâlpeni, în total 216.
La centrul de la Colegiul Naţional Pedagogic „Carol I” figurează şi absolvenţii Seminarului Teologic Ortodox „Iustin Patriarhul”, numărul ajungând la 137.
Centrul de la Colegiul Tehnic numără 134 de adolescenţi, care vin şi de la Liceul Tehnologic Auto şi Liceul Tehnologic „Victor Slăvescu” Rucăr.
Un alt centru este la Liceul Teoretic „Dan Barbilian”, unde vin să dea examen şi cei de la Liceul cu Program Sportiv, în total 161 de elevi.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12.00). În conformitate cu prevederile Regulamentul general privind protecţia datelor, afişarea rezultatelor se va face prin anonimizarea numelui şi a prenumelui candidatului. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.
Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete, etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc.).
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept urmare, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea / echivalarea / susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise. “E.M.”

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!