În afara celor 40 de metri pătraţi solicitaţi de medicul proprietar al fostei centrale termice din Flămânda, ordinea de zi a şedinţei de joi, 29 aprilie, conţine alte două solicitări de terenuri ale municipiului. În ambele cazuri, Executivul propune Consiliului Local să aprobe studiul de oportunitate privitor la concesiunea fără licitaţie publică, apoi procedura propriu-zisă de concesionare şi contractul pentru suprafaţa dorită.
Primul proiect de hotărâre are la bază o cerere pe care Gabriel Popescu a depus-o la Primărie, pe 13 ianuarie 2021, pentru a-i fi concesionată o parcelă de 2,5 metri pătraţi. Solicitarea priveşte apartamentul de la parterul blocului 5, de pe Bulevardul I.C. Brătianu, pe care petentul îl deţine împreună cu Gabriela Georgeta Popescu. Cei doi doresc să construiască un podest cu trepte de acces în dreptul dormitorului şi, totodată, să schimbe destinaţia din spaţiu de locuit în spaţiu comercial. Pentru această modificare adusă exteriorului blocului şi destinaţiei apartamentului, celor doi li s-a eliberat, pe 14 octombrie 2019, un certificat de urbanism, a cărui valabilitate a fost prelungită până pe 14 octombrie 2021.
Pentru a amenaja platforma respectivă cu scări la apartamentul cumpărat în primăvara anului 2019, soţii Popescu au nevoie de un teren din domeniul public. Executivul a introdus cererea acestora în dezbaterea Consiliului, din această săptămână, propunând un termen de concesiune de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii prin acordul părţilor, dacă se respectă clauzele contractuale.
A doua temă supusă studiului şi aprobării aleşilor priveşte un balcon edificat deja la parterul unui bloc din strada Poenaru Bordea, din zona Policlinicii Câmpulung. Proprietara apartamentului, Mioara Stoenescu, solicită autorităţilor locale să-i concesioneze 2,75 metri pătraţi din domeniul public. Pentru a dobândi terenul ocupat de balcon, câmpulungeanca a depus, pe 22 ianuarie 2021, o cerere prin care a solicitat să-i fie acceptată închirierea. În 2003, doamna respectivă a cumpărat garsoniera cu balconul construit în proiecţia celor de la etajele superioare. Ca să aibă liniştea că nu-i va fi demolat, petenta şi-a propus să intre în legalitate cu amenajarea preluată de la precedentul proprietar. Cam târzior şi, mai mult ca sigur, a avut efect anunţul primăriţei de a face ordine în rândul construcţiilor neautorizate. Ţinând cont de faptul că municipalitatea n-a pus gând rău şi balcoanelor care respectă dimensiunea celor de deasupra, solicitanta are şanse să obţină aprobarea de a plăti chirie pentru terenul statului. M.B.