19.1 C
Campulung Muscel
19/06/2024

Din cauza comozilor de la Primărie, care nu s-au obosit să meargă pe teren, evidenţa locuinţelor branşate la gaze este un dezastru!

♦Primăriţa Elena Lasconi lucrează, într-un ritm alert, pentru a nu pierde şansa unor finanţări pentru gaze, la listele cu gospodăriile nebranşate la reţea  

♦Şi dacă vă aflaţi pe străzile prezentate în acest articol, şi dacă aţi fost omişi, sunaţi pentru lămuriri la numărul de telefon 0786.403.136     

 

Prima conferinţă de presă a primarului Elena Lasconi, ţinută miercuri, 21 octombrie, la două zile după învestirea în funcţie, a avut ca subiect reţeaua de gaz şi branşarea locuinţelor lipsite de această utilitate. Primarul Lasconi spunea că vrea ca toţi câmpulungenii să ştie cum se prezintă situaţia conectării la reţeaua de gaz, pe fondul numeroaselor solicitări de informaţii primite în ultima perioadă. Dorinţa acesteia este de a organiza lucrurile cum trebuie, deoarece „moştenirea” fostului primar în acest domeniu sensibil – cea cu care se lăuda la prezidiul şedinţei de constituire a Consiliului Local – este, în fapt, un fiasco. Pe stilul de lucru al Primăriei Câmpulung, sub mandatul său, în care bugetarii, de-o comoditate insultătoare, nu s-au obosit să facă teren, ca să afle, mergând din casă în casă, situaţia reală a racordării la această utilitate. „Ieri (n.r. marţi, 20 octombrie), am găsit, practic, un dezastru în tot ce înseamnă evidenţă a gospodăriilor conectate la reţeaua de gaz. Am încercat să clarificăm lucrurile.”, a precizat noul şef al Executivului. Potrivit acesteia, există patru variante în vederea realizării infrastructurii de gaz pe străzile pe care nu există.

 

♦Varianta 1. Proprietarii de pe străzile aflate în GAL Câmpulung Muscel nu trebuie să depună cerere la Primărie  

Prima posibilitate de a aduce reţeaua în curţile oamenilor o reprezintă GAL Câmpulung Muscel, în al cărui teritoriu se află străzile Şoseaua Naţională, de la Căminul Cultural Apa Sărată, până la ieşirea din oraş, Decovilului, Islaz, Valea Unchiaşului, tronsonul II, de la Căminul de Bătrâni „Valea Bunicilor”, până la intersecţia cu strada Islaz. Proprietarii de gospodăriile de pe aceste străzi nu trebuie să vină cu cererea la Primărie, întrucât proiectul finanţat din fonduri europene, prin care se extinde reţeaua, este în derulare.

 

♦Varianta 2. Cetăţenii de pe 44 de străzi, incluse într-un proiect european, sunt chemaţi la Primărie   

Primăria Câmpulung a pregătit un alt proiect susţinut tot cu finanţare nerambursabilă, acordată prin Programul Operaţional Infrastructura Mare – P.O.I.M. „Am avut surpriza neplăcută să constatăm astăzi (n.r. miercuri, 21 octombrie) că nu erau suficiente gospodării implicate în proiectul POIM. Pentru un punctaj mare, ca să fim siguri că vom primi banii europeni – nu a fost nimeni, se pare, interesat de asta -, ar fi trebuit să avem un număr minim de 1.000 de gospodării. Până astăzi de dimineaţă, erau cuprinse în acest program 700 şi ceva. Acum avem 1.140.”, a adăugat Elena Lasconi, care a pregătit un tabel cu străzile şi numărul de gospodării care pot beneficia de gaz în cadrul unei investiţii realizate prin programul european P.O.I.M.

„Ca să fim premianţi în proiectul P.O.I.M. şi să avem acces cât mai rapid şi un dosar foarte bun, pentru a primi fondurile europene, îi invit pe toţi cei care se regăsesc pe cele 44 străzi să vină la Primărie, începând de joi, 22 octombrie. Vom avea program permanent cu publicul, începând de la ora 8.00 dimineaţa, la Camera 18 (unde a funcţionat Casa Căsătoriilor). La acest birou vor fi afişate toate străzile.”, a mai spus primarul Elena Lasconi.

Cetăţenii care au domiciliul pe străzile prezentate în enumerarea alăturată nu trebuie să aducă prea multe acte, ci trebuie să aibă la ei copia actului de identitate şi să completeze o cerere simplă. „Este foarte important să avem un dosar stufos în momentul în care ne vom duce în faţa autorităţilor, pentru aprobarea finanţării europene.”, a completat aceasta. Cine nu poate sau nu doreşte să se deplaseze la Primărie, adresa de e-mail la care puteţi expedia documentele este campulungpoim@gmail.com.   

 

♦Varianta 3. Cetăţenii de pe 51 de străzi pot fi racordaţi gratuit, în baza unui ordin A.N.R.E.    

Este varianta bazată pe Ordinul A.N.R.E. 178/09.10.2020, la care Elena Lasconi lucrează alert în aceste zile. Şi în această situaţie, şi în cazul programului P.O.I.M., branşamentele vor fi realizate gratuit. Este posibil ca cetăţenii vizaţi de acest nou tip de investiţie să achite o taxă de 84 lei. „Încă nu este sigur, pentru că nu avem toată metodologia. Din realitate şi datorită faptului că eu comunic foarte mult pe reţelele de socializare şi la telefon cu câmpulungenii, am constatat că există persoane care nu sunt cuprinse în tabelul cu restul de străzi şi gospodării neracordate la reţea. Se pare că n-a fost făcută muncă de teren, ca la carte, aşa că am pus la dispoziţie un număr de telefon – 0786.403.136 -, la care vă rog să sunaţi doar pentru problema gazelor.” Și cetățenii de pe cele 51 de străzi, prezentate mai jos, trebuie să se prezinte la Primărie tot de mâine, 22 octombrie, la Camera 18. Iar pentru cei care vor să expedieze actele on line, a fost creată adresa de e-mail gazecampulung@gmail.com.

Este şi mai uşor pentru Primărie, care va lucra cu dosare în sistem digital.

Informaţiile transmise la conferinţa de presă vor fi afişate şi pe site-ul Primăriei. În plus, va fi creată o pagină de Facebook a Primăriei Câmpulung, pentru o comunicare mai rapidă.

 

♦Varianta 4. Cine a fost omis să anunţe Primăria

Dacă, în prezent, există câmpulungeni care nu se regăsesc în cele trei enumerări de străzi – GAL, P.O.I.M. sau A.N.R.E. – să sune la numărul anunţat. „Noi vrem să luăm pe toată lumea în calcul.”, a mai spus aceasta. Procedura trebuie parcursă rapid, întrucât, în cazul Ordinului ANRE, fondurile sunt limitate şi se acordă după principiu „primul venit, primul servit”.

 

♦Evidenţele lui Ţâroiu, făcute din pix, în bătaie de joc    

De ce se face toată această treabă acum, sub presiunea timpului, ca să nu se piardă banii? Din cauză că subalternii lui Liviu Ţâroiu şi-au limitat eforturile la o evidenţă de străzi, făcută superficial, din pix, după evidenţele Edilului şi ale Financiar Urban. Adică s-au ghidat după contractele la apă şi gunoi. Punct. „Am constatat că nu s-a dus nimeni pe teren. Plus că mai există următoarea variantă. Eu am fost pe toate străzile din Câmpulung şi în timpul precampaniei, şi în timpul campaniei electorale. În timp ce mă uitam pe ele (n.r. pe listele de străzi), la Valea Româneştilor, de exemplu, mă gândeam că nu sunt trecute străzile adiacente. Toate străduţele care porneau din Valea Româneştilor nu existau în această evidenţă.”, a afirmat aceasta.

Elena Lasconi este sigură că nici enumerările prezentate la conferinţa de presă nu sunt finale şi că vor ieşi la iveală bucăţi de străzi care n-au fost luate în considerare. „De aceea este foarte important terenul. Vom merge pe teren. Zilele următoare, voi primi un link de la Distrigaz cu ajutorul căruia vom putea vedea, în sistem electronic, toate branşamentele din Câmpulung.”, a încheiat primarul Elena Lasconi. 

 Magda BĂNCESCU

 

 

 

Situaţia reţelei de gaze în Municipiul Câmpulung

 

♦Extindere reţelei de distribuţie a gazelor naturale în municipiul Câmpulung (prin P.O.I.M.)

 

Fraţii Săndescu: 721 metri; 42 de locuinţe

Drumul Morii (Şoseaua Naţională veche): 1.530 metri; 40 de locuinţe

Mirceşti: 320 metri; 18 locuinţe

Drăceşti (Tronson 2): 2.094 metri; 68 de locuinţe

Băloaica: 1.164 metri; 58 de locuinţe

Valea Ursului: 791 metri; 23 de locuinţe

Valea Tiţii: 1.165 metri; 46 de locuinţe

Mărcuş: 1.309 metri; 14 locuinţe

Boboc: 977 metri; 27 de locuinţe

Ion Ţicăloiu: 1.107 metri; 47 de locuinţe

Henrich Richard: 1.748 metri; 65 de locuinţe

Colonel Stănescu: 248 metri; 2 locuinţe

General Dragalina: 734 metri; 9 locuinţe

Gruiului: 2.112 metri; 95 de locuinţe

B.P. Haşdeu: 417 metri; 3 locuinţe

Poligonului: 884 metri; 24 de locuinţe

Calea Pietroasă: 594 metri; 89 de locuinţe

Mircea cel Bătrân: 316 metri; 4 locuinţe

Ştefan cel Mare: 583 metri; 24 de locuinţe

1 Decembrie 1918: 280 metri; 5 locuinţe

Fundătura Predoiu: 223 metri; 14 locuinţe

Eroilor: 325 metri; 2 locuinţe

Neagoe Basarab: 308 metri; 17 locuinţe

Bucovinei: 153 metri; 11 locuinţe

Ioan Slavici: 210 metri; 7 locuinţe

George Ulieru: 90 metri; 5 locuinţe

Bucegi: 275 metri; 4 locuinţe

Democraţiei: 188 metri; 9 locuinţe

Ion Răuţescu: 97 metri; 5 locuinţe

Oituz: 188 metri, 7 locuinţe

Prefect Nicu Nicolau: 168 metri; 10 locuinţe

Walter Mărăcineanu: 127 metri; 9 locuinţe

Calea Măgurii: 650 metri; 29 de locuinţe

Calea Pietroasă: 509 metri; 24 de locuinţe

Valea Româneştilor: 143 de locuinţe

Strada Chichirez: 20 de locuinţe

Strada Andrei: 11 locuinţe

Strada Rujoi: 30 de locuinţe

Ion Giurculescu: 16 locuinţe

Strada Minerului: 4 locuinţe

Strada Târgoviştei: 33 de locuinţe

Ocnei: 12 locuinţe

Fătuleşti: 15 locuinţe

Coasta Grui

Total: 1.140 de locuinţe

Telefon: 0786.403.136, email: campulungpoim@gmail.com

 

 

♦Gospodării care pot fi branşate în mod gratuit la reţeaua de gaz prin Ordinul ANRE 178/09.10.2020

 

Şoseaua Naţională veche: 1.300 metri; 25 de locuinţe

Şoseaua Naţională: de la nr. 69B; 7 blocuri (149 de apartamente), plus 126 locuinţe

Plăieşi: 560 metri; 10 locuinţe

Colonel Ion Alexandrescu: 1.200 metri; 64 locuinţe

B.P. Haşdeu: 400 metri; 20 de locuinţe

C.A. Rosseti: 600 metri; 22 de locuinţe

Walter Mărăcineanu (Fundătura): 5 locuinţe

Lt. Baloleanu: 250 metri; 17 locuinţe

Dumitru Ionescu Berechet: o locuinţă

Eremia Grigorescu

Fundătura Biserica Marină: 70 metri; 7 locuinţe

Negru Vodă

Aleea Plopilor: 180 metri; 4 locuinţe

Nicolae Rizeanu: 120 metri; 7 locuinţe

Ion Săvulescu: 3 locuinţe

Petre Zamfirescu: 5 locuinţe

Mr. Braşoveanu: 100 metri; 2 locuinţe

Sculptor C. Baraschi: 246 metri; 8 locuinţe

Lt. Cepleanu: 195 metri; 2 locuinţe

Gării: 150 metri; 13 locuinţe

Constantin Noica: 65 metri; 4 locuinţe

Petre Ţuţea: 340 metri; 5 locuinţe

Giugeşti: 390 metri; 18 locuinţe

Coasta Grui: 462 metri; 5 locuinţe

Aleea Decovinului: 180 metri; 7 locuinţe

Drumul Godeni: 1.152 metri; 48 de locuinţe

Grădiştei: 200 metri; 18 locuinţe

Islaz: 235 metri; 24 de locuinţe

Blocurile din Aleea Pescăreasa: 11 blocuri ori 12 apartamente, rezultă 132 apartamente

Drumul Uzinei: 674 metri; blocul 7 (12 apartamente) plus 14 case

Grigore Alexandrescu: 2.140 metri (până la nr. 69); 43 de locuinţe

Stănoi: 150 metri; 10 locuinţe

Valea Bărbuşii: 1.580 metri: 88 de locuinţe

Chilii: 1.905 metri: 28 de locuinţe

Valea Furnicii: 220 metri; 17 locuinţe

Izvorului: 475 metri; 42 de locuinţe

Leculeşti: 1.103 metri; 20 de locuinţe

Livadiei: 851 metri; 37 de locuinţe

Dr. Fălcoianu Nicolae

Alexandru cel Bun

Creţişoara: 560 metri

Calea Braşovului:1.585 metri; 37 de locuinţe

24 Ianuarie: 280 metri; 8 locuinţe

Bazinul de Apă: 177 metri; 10 locuinţe

Neagoe Basarab: 795 metri; 17 locuinţe

Fundătura Bisericii: 150 metri: 6 locuinţe

Horia: 380 metri; 16 locuinţe

Anton Pann: 170 metri; 10 locuinţe

Fundătura Pravăţ: 201 metri; 6 locuinţe

Calea Măgurii: 940 metri; 24 de locuinţe

Uzina Aro: 4 blocuri ori 76 apartamente rezultă 304 apartamente

Telefon: 0786.403.136, email: gazecampulung@gmail.com

 

 

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!