Pe 1 septembrie, „Întâlnire cu fiii satului”, la Stoeneşti
Pe 1 septembrie, Primăria şi Consiliul Local Stoeneşti invită muscelenii să participe la petrecerea dedicată Zilelor Comunei – „Întâlnire cu fiii satului”. Evenimentul, ajuns la a şasea ediţie, se va ţine în noua locaţie amenajată pe stadionul comunei. În aceeaşi zi, edilul localităţii îşi aniversează ziua de naştere. Pentru cei mici, administraţia locală, împreună cu Centrul Cultural Argeş, va oferi o seară de vacanţă autentică, cu surprize şi vizionarea câtorva filme pentru copii, tot în zona stadionului. Atmosfera va fi întreţinută de cunoscuţi artişti, Violeta Constantin, Elena Sima, Emilia Ghinescu, Cristian Pomohaci, Formaţia „Select”, dar şi tinere talente locale.
Concomitent cu spectacolul, sunt invitaţi producători locali, care îşi vor expune produsele tradiţionale ale zonei. Vor fi premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de la căsătorie, dar şi elevii şcolilor din comună, care au avut rezultate deosebite la învăţătură. Cu această ocazie, vor fi decorate cu titlul de „Cetăţean de Onoare” al comunei Stoeneşti două personalităţi ale comunei, dintre care una post-mortem.
Este vorba de atleta Elena Andreea Panţuroiu, specializată pe triplusalt, născută pe 24 februarie 1995. În prezent, este legitimată la CSM Bucureşti şi este antrenată de Mihaela Nicoară. A participat de-a lungul carierei la mai multe competiţii, dar primul rezultat notabil l-a obţinut în 2013, la Campionatul European de Juniori de la Rieti, Italia, unde a cucerit medalia de argint la triplu salt. O altă performanţă remarcabilă este titlul de vicecampioană la Europenele de Tineret de la Tallin, din 2015. În urma rezultatului de la Campionatul Naţional de Juniori de la Bucureşti, din 2016 (14,15 metri), a îndeplinit baremul de participare la Jocurile Olimpice de la Rio, participând, în premieră, la o competiţie de asemenea anvergură. În anul 2017, a obţinut medalia de aur la Europenele de Tineret de la Bydgosycz. La Campionatul Mondial în sală, din 2018, de la Birmingham, s-a clasat pe locul 4. La sezonul în aer liber a stabilit un nou record personal, cu o săritură de 14,47 metri, iar la Campionatul European de la Berlin, s-a clasat pe locul 4.
Preotul profesor Gheorghe I. Cotenescu a fost propus „Cetăţean de Onoare” post mortem. Este una dintre cele mai proeminente personalităţi ale comunei Stoeneşti, decedând în anul 1965. A fost ctitorul principal al Bisericii noi, alături de soţie şi de socrii, sfinţită în 1939, în prezenţa Patriarhului Nicodim. Timp de 52 de ani, a fost preot paroh în comuna Stoeneşti şi, în paralel, vreme de 17 ani, preot în satul Piatra şi, de asemenea, 10 ani învăţător în comuna Stoeneşti. A absolvit Facultatea de Teologie şi Conservatorul. Conferenţiar din judeţul Muscel, cu cinci participări la cursurile Universităţii de Vară din Văleni de Munte, a lui Nicolae Iorga, profesor la seminariile teologice din Câmpulung Muscel, Curtea de Argeş, Cernica-Ilfov. Printre elevii preotului profesor Gheorghe Cotenescu se numără viitorii Patriarhi Iustin Miosescu şi Teoctist Arăpaşul, Episcopii Gherasim Cristea şi Eftimie Luca, Ierarhii Sofian Boghiu, Grigorie Băbuş şi Ioasaf Popa, prof.univ. I. Rămureanu. Între anii 1931-1932, este ales în Parlamentul României sub Guvernul lui Nicolae Iorga, deputat de Muscel, alături de personalităţi politice precum Constantin (Dinu) I.C. Brătianu şi Ion Mihalache.