19.9 C
Campulung Muscel
13/04/2024

Angajaţii din administraţia locală vor primi sporuri ca şi cei din administraţia centrală

 

Potrivit unui proiect iniţiat de Ministerul Dezvoltării, angajaţii din administraţia locală vor beneficia de sporuri la fel ca cei din administraţia centrală, de sporul pentru condiţii de muncă respectiv, a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă. În proiect se propune ca mărimea sporului pentru personalul din administraţia publică locală să fie aceeaşi cu cel prevăzut pentru personalul din administraţia publică centrală.

Noile prevederi, se referă la:

-Articolul 1 – Prezentul regulament stabileşte locurile de muncă, categoriile de personal şi mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă respectiv, a sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia, pentru:

a)familia ocupaţională de funcţii bugetare „Administraţie” din administraţia publică locală;

b)autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii, aflate în subordinea, sub autoritatea, în coordonarea administraţiei publice locale.

-Articolul unic – Pentru condiţii de muncă periculoase sau vătămătoare, mărimea sporului pentru personalul prevăzut la anexa nr. VII la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, cu excepţia personalului din administraţia publică locală, în funcţie de numărul de factori de risc întruniţi, este următoarea:

a)spor de la 6,1% până la 10% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 4 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament;

b)spor de la 3,1% până la 6% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 3 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament;

c)spor de până la 3% din salariul de bază pentru personalul care îşi desfăşoară activitatea sub influenţa a 2 factori de risc din cei prevăzuţi la art. 4 din regulament.

 

Postări asemănătoare

Acest site utilizeaza cookie-uri. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea cookie. Pentru mai multe informatii puteti consulta Politica de confidentialitate a datelor personale. Accept Mai mult

error: Content is protected !!